Διεθνή

Κοροναϊός: Χιλιάδες και σήμερα τα κρούσματα σε Ευρωπαϊκές χώρες – Η Ουγγαρία κλείνει τα σύνορα της

Ο κόσμος στη δίνη της πανδημίας με τις συζητήσεις για τη χρήση της μάσκας να συνεχίζονται

Parallaxi
κοροναϊός-χιλιάδες-και-σήμερα-τα-κρού-575658
Parallaxi

κοροναϊός 5 στολη

Βρετανία: 1.276 νέα κρούσματα μόλυνσης από COVID-19 καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 1.276 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, από 1.522 που είχε καταγράψει χθες.

Άλλοι εννέα άνθρωποι πέθαναν αφού είχαν βρεθεί θετικοί στην ασθένεια μέσα σε 28 ημέρες.

Η Βρετανία αυξάνει τον αριθμό τεστ που διενεργεί, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχουν τοπικές εξάρσεις της ασθένειας.

Ισπανία: 3.829 νέες μολύνσεις από COVID-19 καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

Η Ισπανία διέγνωσε 3.829 νέες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από 6.000 την προηγούμενη ημέρα.

Συνολικά 439.286 μολύνσεις έχουν καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας. Τις προηγούμενες επτά ημέρες, 129 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 29.011, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία μπορεί να αλλάξουν μελλοντικά καθώς η Ισπανία προσαρμόζει αναδρομικά τα επίσημα στοιχεία της.

Ιταλία: 1.462 κρούσματα και 9 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.462 νέα κρούσματα και 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες είχαν διαγνωσθεί 1.411 περιστατικά, με 5 νεκρούς. Οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 97.000 τεστ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια της Ρώμης, το 38% των πολιτών που προέκυψαν θετικοί στον ιό το τελευταίο 24ωρο επέστρεψαν από διακοπές στην Σαρδηνία. Επίσης, 316 κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, 183 στην περιφέρεια της Νάπολης και 166 σε εκείνη της Ρώμης. Συνολικά, 74 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, περιφερειάρχης της Καμπανίας με πρωτεύουσα την Νάπολη, δήλωσε μέσω διαδικτύου ότι πρέπει να αυξηθούν τα πρόστιμα τα οποία η αστυνομία και οι καραμπινιέροι επιβάλλουν στους πολίτες που δεν φορούν προστατευτική μάσκα. Παράλληλα, τόνισε ότι «πριν ανοίξουν τα σχολεία, στις 14 Σεπτεμβρίου, πρέπει να εξακριβωθεί πόσοι εκπαιδευτικοί είναι θετικοί στον ιό, πώς θα μπορούν να μεταφέρονται τα παιδιά στα σχολικά συγκροτήματα και αν θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μέσα στις τάξεις».

Στην περιφέρεια της Ρώμης, τέλος, αυξάνονται τα τεστ για τους τουρίστες που επιστρέφουν από την Σαρδηνία. Οι ταξιδιώτες μπορούν να υποβληθούν σε αυτό μένοντας μέσα στο αυτοκίνητό τους, και το αποτέλεσμα βγαίνει μέσα σε μόλις τριάντα λεπτά. Από την Δευτέρα, στα τεστ θα είναι δυνατόν να υποβληθούν και οι τουρίστες που αναχωρούν από το λιμάνι της Τσιβιταβέκια με προορισμό το νησί της Σαρδηνίας.

Παιδίατροι συνιστούν μάσκα εντός της τάξης στη Γερμανία

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Παιδιάτρων (BVKJ), Τόμας Φίσμπαχ, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τους εκπαιδευτικούς και εντός των σχολικών αιθουσών.

«Μια τέτοια υποχρεωτική χρήση μάσκας έχει νόημα. Η συνιστώμενη απόσταση ασφαλείας συχνά δεν είναι δυνατή στις μικρές αίθουσες. Η παραδοσιακή μετωπική διδασκαλία στην τάξη είναι μια παρόμοια κατάσταση με τη χορωδία. Οι εκπαιδευτικοί μπορεί να γίνουν υπερμεταδότες», τόνισε ο Φίσμπαχ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Die Welt».

«Σε πρόσφατα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία, ήταν πάντα οι εκπαιδευτικοί εκείνοι οι οποίοι έφεραν τον κορονοϊό από έξω. Επομένως, εκείνοι που επλήγησαν θα έπρεπε να είχαν δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε συμπτώματα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τη νόσο Covid-19, και στη συνέχεια να έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ πολύ γρήγορα και εγκαίρως», πρόσθεσε.

Ρωσία: Ξεπέρασαν τις 980.000 τα κρούσματα του κορονοϊού

Οι αρμόδιες ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 4.829 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει φθάσει τα 980.405, κατατάσσοντας τη Ρωσία στην τέταρτη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν επίσης 110 θάνατοι, ενώ συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει την ζωή τους 16.914 άνθρωποι.

Κύπρος: 14 νέα κρούσματα κορονοϊού

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού, από σύνολο 2,917 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (28/08) το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών COVID 19 στην Κύπρο ανέρχεται στα 1.481.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο 4 ασθενείς COVID 19, ενώ ένας ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου αναφοράς. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένει διασωληνωμένος ένας ασθενής.

Ολλανδία: Το Άμστερνταμ καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός

Οι αρχές του Άμστερνταμ ανακοίνωσαν σήμερα ότι σταματούν το πείραμα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς έχει περάσει η κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Το Άμστερνταμ υιοθέτησε στις 5 Αυγούστου την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις τουριστικές περιοχές, την ώρα που στην Ολλανδία η μάσκα είναι υποχρεωτική μόνο στα μέσα μεταφοράς.

Οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης παραμένουν σε ισχύ στην πόλη, η οποία αποτελεί μία από τις βασικές εστίες της covid-19 στην Ολλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα