Διεθνή

Κοροναϊός: Χιλιάδες τα κρούσματα – Φόβοι για τις επιπτώσεις στην οικονομία

Ο κοροναϊός "χτύπησε" σήμερα και τις χρηματαγορές

Parallaxi
κοροναϊός-χιλιάδες-τα-κρούσματα-φόβ-584873
Parallaxi

Γαλλία-Ισπανία: Η Γαλλία ανακοίνωσε 5.298 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο, η Ισπανία κατέγραψε 31.428 κρούσματα από την Παρασκευή

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 5.298 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σήμερα, ένας αριθμός μικρότερος της αύξησης των 10.569 μολύνσεων μία ημέρα πριν.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από τις επιπλοκές της νόσου αυξήθηκε κατά 53, στους 31.338, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το σύνολο των κρουσμάτων νέου κορονοϊού ανέρχεται τώρα στα 458.061.

Την ίδια ώρα, η Ισπανία κατέγραψε 31.428 περισσότερα κρούσματα νέου κορονοϊού από την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το σύνολο των επιβεβαιωμένων μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 671.468, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας σήμερα.

Το σύνολο των νεκρών από την Covid-19 στην Ισπανία ανήλθε σε 30.663, έγινε επίσης γνωστό από το υπουργείο, από 30.495 την Παρασκευή.

Η Βρετανία κατέγραψε 4.368 νέα κρούσματα κορονοϊού. Πιθανό ένα νέο lockdown 

Η Βρετανία κατέγραψε 4.368 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα, σε σύγκριση με 3.899 χθες Κυριακή, έκανε γνωστό η κυβέρνηση στον ιστότοπό της.

Τα ημερήσια κρούσματα νέου κορονοϊού αυξήθηκαν ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας στα επίπεδα των αρχών Μάϊου, όταν η πανδημία άρχιζε να υποχωρεί στη Βρετανία.

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις ανησυχίες των χρηματαγορών, είπε σήμερα ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να οδηγηθεί εκ νέου σε lockdown λόγω του νέου κορονοϊού.

«Πιστεύω πως υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να ξανακλείσει. Προέρχονται από το Λονδίνο, δεν μπορώ να τις εξακριβώσω, δεν είναι δουλειά μου, όμως διαβάζω τα δημοσιεύματα, όπως όλοι, και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία», επισήμανε ο Κούντλοου μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση, ευτυχώς. Επανακτήσαμε τον έλεγχο του ιού, τόσο στα κρούσματα όσο και στους θανάτους. Όμως, πιστεύω πως ο κόσμος ανησυχεί για τη Βρετανία και ίσως για την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ουγγαρία: Τα 200.000 μπορούν να φτάσουν τα κρούσματα 

Έως και 200.000 Ούγγροι ενδέχεται να μολυνθούν με κορονοϊό με βάση το χειρότερο σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν στο κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό τον μεγάλο αριθμό ασθενών.

Μετά από μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από τα τέλη Αυγούστου, η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 876 νέες λοιμώξεις εντός 24 ωρών, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 18.866 με 686 θανάτους. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε σε 13.779 με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Ο Ορμπαν, ο οποίος τόνισε ότι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας μπορεί να κορυφωθεί τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, ανέφερε στους βουλευτές ότι στο χειρότερο σενάριο 16.000 Ούγγροι θα χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη, με 800 άτομα να χρειαστούν αναπνευστήρες. «Για να είμαστε σίγουροι, υπολογίζω διπλάσιο αριθμό από αυτόν», είπε.

Η ουγγρική κυβέρνηση δαπάνησε 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια σε 16.000 αναπνευστήρες φέτος, αφού ο πρωθυπουργός τόνισε τον Απρίλιο ότι η Ουγγαρία θα χρειαζόταν έως και 8.000 αναπνευστήρες και νοσοκομειακές κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) κατά την κορύφωση της υγειονομικής κρίσης.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε σήμερα τον λόγο της διαφοράς μεταξύ των δύο υπολογισμών για τις ανάγκες αναπνευστήρων. Ορισμένοι γιατροί και πολιτικοί της αντιπολίτευσης προειδοποιούν, ωστόσο, ότι η έλλειψη επαγγελματιών νοσηλευτών μπορεί να αποτελέσει το βασικό πρόβλημα στη συμφόρηση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Το υπουργείο Ανθρώπινου Δυναμικού ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουγγαρία διαθέτει 1.839 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων 812 είναι έτοιμες για τη θεραπεία νοσούντων με COVID-19. Ανέφερε ότι ακόμη 9.487 κλίνες θα είναι διαθέσιμες για τη θεραπεία ασθενών με τη νόσο. Το υπουργείο υπογράμμισε ότι η Ουγγαρία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Δεν είναι σαφές πόσοι από τους πρόσφατα αποκτηθέντες αναπνευστήρες έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα και η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει σε ερωτήματα του Reuters για τη διαθεσιμότητα του προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία τους.

Ο κοροναϊός χτυπάει και τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Ο ΠΟΥ ευχαρίστησε την Ρωσία για τις προσπάθειες της να αναπτύξει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας (ΠΟΥ) ευχαριστεί τη Ρωσία για τις προσπάθειες που καταβάλλει να αναπτύξει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ Χανς Κλιούγκε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

«Ο ΠΟΥ εκτιμά πολύ τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρωσία στον τομέα της ανάπτυξης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και συγκεκριμένα του Sputnik-V. Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για εκείνες τις σταδιακές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου ασφαλούς και αποτελεσματικού», δήλωσε ο Κλιούγκε.

Σύμφωνα με τον Κλιούγκε στη συνάντηση με τον Ρώσος υπουργό Υγείας συζητήθηκαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον εμβολιασμό. «Η ανάπτυξη του εμβολίου είναι η κύρια απάντηση της Ρωσίας στην έξαρση του κορονοϊού, για αυτό είναι τόσο σημαντική η αλληλεγγύη. Μαζί με τους συναδέλφους μου στον ΠΟΥ θα συζητήσουμε στην Γενεύη τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε σ αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Κλιούγκε.

«Η Ρωσία επέδειξε την αλληλεγγύη της διεθνώς και με βοήθησε ως περιφερειακό διευθυντή να παράσχω την υποστήριξη στις χώρες της Κεντρικής Ασίας» πρόσθεσε ο Κλιούγκε , επισημαίνοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση αντιμετώπισε με μεγάλη προσοχή τα ζητήματα αρωγής στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Γερμανία κοροναϊός: Χιλιάδες μαθητές και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία σε καραντίνα. 

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία 6.987 μαθητές και 576 εκπαιδευτικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού είναι 238 μαθητές και 46 καθηγητές.

«Η συνέπεια είναι ότι έκλεισαν εντελώς τέσσερα σχολεία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία λόγω της πανδημίας, ενώ υπάρχουν επίσης 106 τα οποία έχουν κλείσει μερικώς.  Οι αριθμοί αυτοί προέκυψαν απο 4.510 (4.862 συνολικά) δημόσια σχολεία του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας (από τις 9 Σεπτεμβρίου)», γράφει η  εφημερίδα “Rheinische Post”,  επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείο Παιδείας του εν λόγω κρατιδίου.

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας επέκρινε την έλλειψη ενός σαφούς προγράμματος λειτουργίας  των σχολείων στην εποχή του κοροναϊού. Συγκεκριμένα, «η κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας μετά από δύο εβδομάδες οδήγησε σε τεράστια αβεβαιότητα μεταξύ μαθητών και δασκάλων», όπως δήλωσαν στην εφημερίδα.

«Τα σχολεία μένουν μόνα τους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ δεν επιτρέπεται να αποφασίζουν για δεσμευτικούς κανονισμούς, όπως είναι η μάσκα στην τάξη. Έτσι δεν μένουν παρά οι κανονισμοί που εισήχθησαν εκ των ενόντων στα περισσότερα σχολεία. Η αβεβαιότητα παραμένει μεγάλη. Ακόμα απέχουμε πολύ από την κανονικότητα στα σχολεία», τόνισε ο Σβεν Κρίστοφερ, αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών του κρατιδίου. Πηγή: Rheinische Post

Ελβετία: 1095 νέα κρούσματα σε 5 θάνατοι 

Ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στο διαγνωστικό τεστ για μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 1.095, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική υπηρεσία δημόσιας υγείας.

Μέχρι τώρα η ελβετική υπηρεσία έχει καταγράψει 50.378 περιστατικά από 49.283 την περασμένη Παρασκευή. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 1.770 από 1.765, όπως αναφέρει το iefimerida.gr. Η υπηρεσία σταμάτησε να καταγράφει τον αριθμό των νέων μολύνσεων τα Σαββατοκύριακα.

Η χώρα κατέγραψε το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό μόλυνσης από Covid-19 στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων (1.464) καταγράφηκε στις 23 Μαρτίου και μειώθηκε σε μόλις τρία την 1η Ιουνίου

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα