Κοροναϊός: Διαδηλώσεις στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις κατά του πιστοποιητικού υγείας

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι σήμερα στο Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις.

Parallaxi
κοροναϊός-διαδηλώσεις-στο-παρίσι-και-794405
Parallaxi

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι σήμερα στο Παρίσι και σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις ενάντια στην υποχρεωτική κάρτα υγείας που προωθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της Covid-19.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, στο Παρίσι οι διαδηλωτές τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς.

Είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο που όσοι αντιτίθενται στα νέα μέτρα τα οποία προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βγαίνουν στους δρόμους, σε μια ασυνήθιστη επίδειξη αποφασιστικότητας την ώρα που οι περισσότεροι Γάλλοι οργανώνουν τις θερινές διακοπές τους.

«Δημιουργούμε μια διαχωρισμένη κοινωνία και είναι απίστευτο να γίνεται αυτό στη χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε μια δασκάλα, η Αν, που διαδήλωνε στο Παρίσι. «Για αυτό βγήκα στον δρόμο. Δεν έχω διαδηλώσει ποτέ πριν στη ζωή μου. Πιστεύω ότι κινδυνεύουν οι ελευθερίες μας», πρόσθεσε.

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν μουσεία, να πάνε σε κινηματογράφους ή σε πισίνες, βρίσκουν κλειστές τις πόρτες αν δεν διαθέτουν το πιστοποιητικό υγείας που να δείχνει είτε ότι έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 είτε ότι υποβλήθηκαν πρόσφατα σε τεστ και βγήκε αρνητικό. Αυτήν την εβδομάδα το κοινοβούλιο ενέκρινε έναν νέο νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα. Παράλληλα, η χρήση του πιστοποιητικού υγείας θα επεκταθεί σε μπαρ, εστιατόρια, εμπορικές εκθέσεις, τρένα και νοσοκομεία, από τις 9 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 13.500 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο Παρίσι. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Μασσαλία, τη Λιόν, το Μονπελιέ, τη Νάντη και την Τουλούζη, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελευθερία» και «Όχι στο πιστοποιητικό».

Μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή έδειξε ότι το 85% των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται στη Γαλλία είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ταϊλάνδη: Καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού, νοσοκομείο χρησιμοποιεί κοντέινερ για να μεταφέρει εκεί τις σορούς των θυμάτων

Το νεκροτομείο ενός νοσοκομείου στην Ταϊλάνδη, που έχει κατακλυστεί από σορούς θυμάτων Covid-19, άρχισε να μεταφέρει τους νεκρούς σε κοντέινερ-ψυγεία, καταφεύγοντας σε ένα μέτρο που τελευταία φορά είχε λάβει στο καταστροφικό τσουνάμι του 2004, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη έξαρση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, στα 18.912 και ρεκόρ θανάτων, στους 178, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 597.287 και των θανάτων σε 4.857.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Thammasat, κοντά στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ, το νεκροτομείο, που μπορεί να υποδεχθεί έως 10 σορούς, διενεργεί συνήθως έως και επτά νεκροψίες-νεκροτομές την ημέρα. Όμως, λόγω του τελευταίου κύματος της πανδημίας Covid-19, τώρα πρέπει να διαχειρίζεται περισσότερα από 10 πτώματα την ημέρα.

«Δεν υπάρχει επαρκής χώρος, επομένως αγοράσαμε δύο κοντέινερ για να μεταφέρουμε εκεί τις σορούς», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Παρουχάτ Τορ-ουντόμ, διευθυντής του νοσοκομείου.

«Την εποχή του τσουνάμι, χρησιμοποιούσαμε κοντέινερ για να τοποθετήσουμε εκεί τις σορούς στις οποίες έπρεπε να γίνει νεκροψία προκειμένου να ταυτοποιηθούν. Όμως, δεν είχε χρειαστεί να το κάνουμε ξανά αυτό έως σήμερα», σημείωσε.

«Αυτό που μας στεναχωρεί πολύ είναι ότι δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε ανθρώπους, που πέθαναν λόγω έλλειψης πρόσβασης σε ιατρική φροντίδα», πρόσθεσε.

Στα νοσοκομεία της Μπανγκόκ και των γύρω επαρχιών οι ελεύθερες κλίνες έχουν σχεδόν εξαντληθεί λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα