Top

Κοροναϊός-Δυτική Μακεδονία: Εννέα νέα κρούσματα στην περιοχή

Πού ακριβώς εντοπίζονται.

Parallaxi
κοροναϊός-δυτική-μακεδονία-εννέα-νέα-580588
Parallaxi

κοροναιός 25

Εννέα ακόμη άτομα διαγνώστηκαν με κοροναϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 

Αναλυτικότερα, ένα άτομο κατοικεί στο νομό Καστοριάς, επτά στο νομό Κοζάνης (ενώ τέσσερα δηλώνουν ως τόπο κατοικίας την πόλη της Κοζάνης) και ένα είναι Σερβικής καταγωγής, που κατά την επιστροφή στην πατρίδα του οδικώς είχε τροχαίο ατύχημα.

Σημειώνεται ότι, το άτομο αυτό δεν διέμεινε το προηγούμενο διάστημα σε κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Στα κρούσματα του νομού Κοζάνης και ένας ασθενής, ο οποίος επαναπατρίσθηκε προσφάτως από τη Σερβία.

Τα κρούσματα στην Περιφέρεια μέχρι και αυτήν την ώρα ανέρχονται συνολικά στα 36, εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 Κοζάνης και ένα Σερβικής καταγωγής.

Τα ανωτέρω κρούσματα είναι συμπτωματικά με ήπια ως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος. Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο νοσηλεύεται επίσης Σέρβος ασθενής, θετικός στον ιό. Στο νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας επίσης συνεχίζεται ομαλά η νοσηλεία και για άλλους τέσσερις ασθενείς με λοίμωξη covid-19.

Ανάμεσα στα εννέα νέα κρούσματα, δύο προέρχονται από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα εφτά δεν υπάρχουν αναφορές για ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα