Ελλάδα

Κοροναϊός: Όλα τα τελευταία νέα για τον ιό στη χώρα μας σήμερα

Η εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας σήμερα .

Parallaxi
κοροναϊός-όλα-τα-τελευταία-νέα-για-τον-657105
Parallaxi
mask

Τέσσερις οι νεκροί σήμερα – Κατέληξε 86χρονος στην Πτολεμαΐδα και 81χρονος στον Ευαγγελισμό

Ακόμη ένας θάνατος καταγράφηκε σήμερα από κορονοιό αφού το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό πως κατέληξε ένας άντρας 86 ετών. Ο άνδρας νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέρχεται πλέον στους 323.

Μέσα σε λίγες ώρες τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη μάχη με την Covid-19, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός να έχει φτάσει τους 324 νεκρούς.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (17.09.2020) έχασε τη ζωή του εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός ένας 81χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Ο 81χρονος ήταν διασωληνωμένος στην Εντατική του νοσοκομείου από τις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ αρχικά είχε νοσηλευτεί στο Αλεξάνδρα, στο τέλος Αυγούστου. Νωρίτερα είχαν γίνει γνωστοί οι θάνατοι ενός 65χρονου στο Σωτηρία και μιας 83χρονης στην Ορεστιάδα.

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Είχαμε προειδοποιήσει ότι οι μάσκες ήταν μεγάλες

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έδωσε «τελεσίγραφο» σε όσους φέρουν την ευθύνη να αποκαταστήσουν την αλήθεια, διαφορετικά θα το κάνει ο ίδιος. Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και σημείωσε πως ως Ένωση είχαν ενημερώσει πως οι διαστάσεις που είχαν δοθεί ήταν μεγάλες.

«Το να μεταφέρουμε τις ευθύνες στην ΚΕΔΕ είναι άδικο. Για τις προδιαγραφές δεν έχουμε ευθύνες. Είχαμε ενημερώσει ότι αυτές οι μάσκες είναι μεγάλες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου, τονίζοντας παράλληλα πως «οι παραγωγοί – ανάδοχοι δεν έκαναν λάθος, αυτές ήταν οι προδιαγραφές».

Την ίδια ώρα, διέψευσε το υπουργείο σχετικά με το αν έχουν δοθεί νέες διαστάσεις για την κατασκευή των καινούριων μασκών, ενώ σημείωσε: «Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι άδικη η κατηγορία ότι για την διαδικασία φταίει η ΚΕΔΕ». Τέλος, έδωσε «τελεσίγραφο» σε όσους φέρουν την ευθύνη να αποκαταστήσουν την αλήθεια, διαφορετικά θα το κάνει ο ίδιος.

Έκλεισε σχολείο στην Πιερία, νέο περιστατικό με πατέρα στην Κρήτη

Θετικά δύο ανήλικα προσφυγόπουλα στην Ηγουμενίτσα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, 4 ανήλικα παιδιά ηλικίας 16, 14, 12 και 4 ετών, μπήκαν παράνομα από τον Έβρο, ωστόσο οι γονείς τους δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα. Από τότε ξεκίνησε η περιπέτεια των 4 ανηλίκων, τους οποίος μετέφερε διακινητής στην Ηγουμενίτσα, παρατώντας τους λίγο πριν το λιμάνι. Τα παιδιά περιφερόταν στην Ηγουμενίτσα, μέχρι να εντοπιστούν από άντρες της αστυνομίας, οι οποίοι τα οδήγησαν σε ξενοδοχείο της πόλης, από όπου θα μεταφερόταν σε δομή την Παρασκευή.
Σήμερα το πρωί ελήφθησαν δείγματα και στα 4 παιδιά, με δύο από αυτά, να βγαίνουν θετικά στον κορονοϊό. Και τα 4 παιδιά θα μεταφερθούν αύριο στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών τους. Κυρίως σε αστυνομικούς (τουλάχιστον 6) που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, οι οποίοι θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 4 ημέρες, οπότε και θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για covid σε όλους τους.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, όσο και στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν προσωρινά τα 4 παιδιά.

Κερατσίνι: Μαθητής με κορονοϊό σε σχολείο, ενώ του είπαν ότι είναι αρνητικός

Συναγερμός έχει σημάνει σε Γυμνάσιο στο Κερατσίνι καθώς όπως έγινε γνωστό ένας μαθητής διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ωστόσο, όπως μετέδωσε ο Ant1, αλαλούμ επικράτησε στο σχολείο καθώς η διάγνωση έγινε με… καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, υπήρχαν πληροφορίες για έναν μαθητή με υψηλό πυρετό. Το νεαρό παιδί έκανε το τεστ το αποτέλεσμα του οποίου αρχικά ήταν αρνητικό.

Στην συνέχεια ακολούθησε και δεύτερη ενημέρωση που ακύρωνε την πρώτη, σύμφωνα με την οποία «έγινε κάποιο λάθος» και τελικά το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Το αποτέλεσμα από αυτό το «λάθος», ήταν ο μαθητής με κορονοϊό να κυκλοφορεί κανονικά στο σχολείο και να έχει έρθει σε επαφή με τους συμμαθητές του και καθηγητές. Όπως είναι αναμενόμενο, γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί είναι ανάστατοι και περιμένουν να δουν τι θα «δείξει» η ιχνηλάτηση που θα πραγματοποιηθεί.

Σύψας: 15 ημέρες περιθώριο, αλλιώς πάμε σε lockdown

Πάτρα: Κατάληψη σε 11 σχολεία για μάσκες και κορονοϊό

Υπό κατάληψη βρίσκονται 11 σχολεία, στην Πάτρα. Οι καταλήψεις ξεκίνησαν την Τρίτη σε τρία σχολεία της Αχαΐας και μέσα σε τρεις μέρες ακολούθησαν κι άλλα. Όπως εξηγεί το thebest.gr, οι μαθητές ζητούν μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ολιγομελή τμήματα και σε κάποιες περιπτώσεις αρνούνται να φορέσουν μάσκες.

Αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη βρίσκονται: ΕΠΑΛ Αγίας Σοφίας, 8ο, 2ο, 7ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Παραλίας , 12ο ΓΕΛ, 7ο ΓΕΛ. Επίσης υπό κατάληψη είναι τα παρακάτω Γυμνάσια: 1ο Παραλίας, 12ο, 2ο και το Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας.

Αλεξανδρούπολη: Θετικό στον κορονοϊό βρέφος έξι μηνών

Θετικό στον κορονοϊό διαγνώστηκε βρέφος έξι μηνών και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Ήδη έχει γίνει η διαδικασία λήψης δειγμάτων από την οικογένειά του για να διαπιστωθεί αν στο περιβάλλον του υπάρχουν και άλλα κρούσματα της νόσου Covid-19.

Στο μεταξύ, στην Εντατική μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται από χθες η 82 χρόνων γυναίκα από την Ορεστιάδα η οποία εισήχθη στο Νοσοκομείο Αναφοράς στις 12 Σεπτεμβρίου. Σήμερα στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται δέκα ασθενείς. Από αυτούς, πέντε στην Covid-19, τέσσερις στη ΜΕΘ και ένας στη ΜΕΛ.

Μόσιαλος: Στο 1% η ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα

«Για να έχουμε την ανοσία της αγέλης θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ένα 50-60% για να υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας» εξήγησε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Με αφορμή τις προσπάθειες για παραγωγή εμβολίου διευκρίνισε ότι «αν ήταν 100% αποτελεσματικό και το έκανε το 50% του πληθυσμού και έχουμε ένα 10% που είχε ήδη ανοσία θα ήμασταν εντάξει αλλά αποκλείεται η πρώτη γενιά των εμβολίων να είναι 100% αποτελεσματικά. Για παράδειγμα το εμβόλιο της γρίπης είναι 40-60% αποτελεσματικό. Στο καλό σενάριο που είναι 70% αποτελεσματικά και το έκανε το 30% των πολιτών τα ποσοστά θα είναι πολύ μικρά». «Στόχος είναι να το κάνει το 70% του πληθυσμού και μετά να προστεθεί το 10% που ήδη έχει ανοσία για να γίνει μεγάλη ανάσχεση. Στην Ελλάδα, όμως, πρέπει να το κάνει το εμβόλιο πολύ περισσότερος κόσμος» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος εκτίμησε σε 4-6 εβδομάδες το χρονικό διάστημα της έγκρισης των εμβολίων από τις ρυθμιστικές αρχές. Επειδή, όμως, όπως είπε «οι πρώτες ποσότητες θα πάνε κατά βάση για το ιατρικό προσωπικό δεν θα περίμενε κανείς μεγάλη ανάσχεση από τον Δεκέμβριο αν πάρουν έγκριση τον Νοέμβριο. Η εκτίμηση μου είναι ότι από τον Μάρτιο θα είναι διαθέσιμα σε μεγάλες ποσότητες τα εμβόλια ώστε να υπάρξει σοβαρή ανάσχεση». Ο κ. Μόσιαλος είπε, επίσης, ότι «δεν θα ήθελα να δω περισσότερα μέτρα και περιορισμούς γιατί έχουν επιπτώσεις στην οικονομία και άρα στην υγεία με αύξηση της ανεργίας και λιγότερους πόρους για το σύστημα υγείας».

Παναγιωτόπουλος: Στις προτάσεις να φοράμε μάσκα ακόμα και στους δρόμους

Παραδοχή Πέτσα για την ευθύνη του χάους με τις μάσκες

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε “ανορθογραφία” την παραγωγή μασκών με λανθασμένες διαστάσεις και είπε ότι η κυβέρνηση το αναγνωρίζει και το διορθώνει, ενώ τόνισε ότι η ευθύνη είναι συλλογική. “Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς τα προβλήματα που κάποιοι προεξοφλούσαν και χωρίς ακρότητες που ίσως κάποιοι προσδοκούσαν. Υπήρξε όμως μια ανορθογραφία, με το μέγεθος των μασκών το αναγνωρίζει η κυβέρνηση, και δόθηκαν διευκρινίσεις από την Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Συλλογική είναι η ευθύνη.

Διορθώθηκε η ανορθογραφία. Σταμάτησε η παραγωγή των μασκών μεγάλου μεγέθους και οι μάσκες που είπαμε ότι θα δοθούν θα δοθούν κανονικά χωρίς καμία επιβάρυνση για τον φορολογούμενο” συμπλήρωσε ο κ.Πέτσας. Κλείνοντας την αναφορά του στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως “Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, έδειξαν υπευθυνότητα και τήρησαν τα μέτρα που υπέδειξε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, υιοθετώντας τις συστάσεις των ειδικών. Τους ευχαριστούμε. Η φετινή ιδιαίτερη σχολική χρονιά απαιτεί από όλους υπομονή και επιμονή”.

Δύο νέα κρούσματα στο ΚΥΤ Λέρου
Συναγερμός έχει σημάνει στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέρο, μετά τον εντοπισμό δύο νέων κρουσμάτων στη δομή.

Πρόκειται για δύο γυναίκες, με καταγωγή από τη Σομαλία, που είχαν έρθει σε επαφή με την έγκυο από την Παλαιστίνη.

Θεσσαλονίκη: Τις έξι νέες κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 στο Παπαγεωργίου επιθεώρησε ο Β. Κοντοζαμάνης

Πηγές: ΑΠΕ, CNN, ethnos.gr, OPEN, thespro.gr, ΑΝΤ1, iefimerida.gr, ert.gr, newsit.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα