Featured

Ο κοροναϊός σαρώνει τον κόσμο – Πάνω από 1,9 εκ. τα κρούσματα – Τι γίνεται με το εμβόλιο

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Parallaxi
ο-κοροναϊός-σαρώνει-τον-κόσμο-πάνω-απ-635437
Parallaxi

κοροναϊός πίνακας

Γαλλία: Άνω των 1.600 τα ημερήσια κρούσματα Covid-19 για δεύτερη συναπτή ημέρα

Μπροστά στη «μεγάλη συρροή τουριστών», η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από το προσεχές Σάββατο στο κέντρο του Σεν Τροπέ, του διάσημου παραθεριστικού θέρετρου στην Κυανή Ακτή, το οποίο προτιμά το διεθνές τζετ σετ.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στο κέντρο, το λιμάνι και στο κάστρο του Σεν Τροπέ, ενώ θα διαρκέσει έναν μήνα και θα μπορεί να ανανεωθεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα η περιφέρεια.

«Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης ούτε την ημέρα ούτε τη νύχτα» σε ορισμένους δημόσιους χώρους λόγω της «μεγάλης συγκέντρωσης ανθρώπων», τονίζεται.

Το διάστημα μεταξύ 25ης Ιουλίου και 1ης Αυγούστου, 64 κρούσματα καταγράφηκαν στον κόλπο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις κοινότητες Ραματουέλ, Σεν Μαξίμ, Κρουά Βαλμέ και Σεν Τροπέ.

Σήμερα, εξάλλου, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 1.604 νέα κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με τον ημερήσιο απολογισμό να παραμένει άνω των 1.600 κρουσμάτων για δεύτερη συναπτή ημέρα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο ανέφερε, επίσης, πως ο αριθμός των ασθενών κορονοϊού στις ΜΕΘ καταγράφει εκ νέου ανοδική πορεία, στους 390 έναντι 384 χθες.

Τουρκία: Ο τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία για τον κορονοϊό

Ο επικεφαλής τoυ τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου (TTB)  αμφισβητεί τους επίσημους αριθμούς κρουσμάτων SARS-CoV-2  που δίνει η κυβέρνηση της Άγκυρας.

«Δεν αντανακλούν την πραγματικότητα», είπε σήμερα ο Σινάν Αντιγιαμάν. Σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία, η Τουρκία βρίσκεται σε ένα νέο υψηλό του αριθμού των κρουσμάτων μολύνσεων. Ο Ιατρικός Σύλλογος (TTB) έλαβε χθες τους αριθμούς κρουσμάτων τοπικών ιατρικών συλλόγων από 25 επαρχίες. Αυτοί δείχνουν ότι ο αριθμός των νέων λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει να είναι υψηλότερος από τα αναφερόμενα σήμερα 1.000 περιστατικά την ημέρα.

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων αυξήθηκε απότομα, ειδικά στην πρωτεύουσα της Άγκυρας και στα νοτιοανατολικά της χώρας, δήλωσε ο Αντιγιαμάν. Τα κρεβάτια της εντατικής θεραπείας στα κρατικά νοσοκομεία στη νοτιοανατολική τουρκική μητρόπολη Ντιγιάρμπακιρ και στην επαρχία Σανλιούρφα είναι όλα κατειλημμένα.

Ο Αντιγιαμάν ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να κάνει σημαντικά περισσότερα τεστ και να ξαναρχίσει την εντατική ανίχνευση αλυσίδων λοίμωξης. Ο τουρκικός ιατρικός Σύλλογος (TTB)  έχει 65 τοπικούς συλλόγους στις 81 επαρχίες και αντιπροσωπεύει το 70% των γιατρών της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο ίδιος.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά απέρριψε σήμερα αυτούς τους ισχυρισμούς. «Σε καμία επαρχία δεν έχουμε πλήρη νοσοκομεία λόγω του COVID-19, δεν έχουμε καν νοσοκομείο στα όρια της χωρητικότητας. Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι», έγραψε στο twitter.

Προχθές, ο αριθμός των αναφερθέντων καθημερινών νέων κρουσμάτων στην Τουρκία είχε αυξηθεί για πρώτη φορά σε πάνω από 1.000 εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Ο υπουργός Υγείας  ανέφερε 1.178 νέες περιπτώσεις χθες το βράδυ. Αντιδρώντας,  η Άγκυρα ενίσχυσε τους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων απόστασης και υγιεινής σε ολόκληρη τη χώρα. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμαν Σοϊλού κάλεσε τους πολίτες να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.

Πηγή: dpa

Η ανάκαμψη της οικονομίας σε όλον τον κόσμο θα έρθει γρηγορότερα αν το εμβόλιο για την Covid-19, όταν κυκλοφορήσει, γίνει διαθέσιμο σε όλους, ως δημόσιο αγαθό, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπρεγέσους 

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος προβλέπει εμβόλιο κατά του κοροναϊού πριν τις προεδρικές εκλογές του φθινοπώρου στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει πως ένα εμβόλιο κατά του κοροναϊού είναι πιθανό πριν από την 3η Νοεμβρίου

Ολλανδία: 601 νέα κρούσματα κοροναϊού τις τελευταίες 24 ώρες

Συνεχίζεται και σήμερα η ανοδική πορεία των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην Ολλανδία, έγινε γνωστό από τις αρχές της χώρας, με 601 νέες μολύνσεις να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες από 427 μία ημέρα νωρίτερα. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε διέκοψε τις διακοπές του προκειμένου να απευθύνει διάγγελμα αργότερα σήμερα προς τους πολίτες σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεκατρία νέα κρούσματα κοροναϊόύ στην Κύπρο

Δεκατρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί τη νόσο Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας Κύπρου το απόγευμα της Πέμπτης. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.208.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε θάλαμο τέσσερις ασθενείς σε σταθερά καλή κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ

Ινδία: Οκτώ ασθενείς με κορονοϊό «έχασαν» τη ζωή τους από πυρκαγιά σε νοσοκομείο

Οκτώ ασθενείς με COVID-19 στην πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας «έχασαν» τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε στην μονάδα εντατικής θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν νωρίς σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι που ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό.

Οι θάνατοι από COVID-19 στην Ινδία έφθασαν τις 40.699 σήμερα καθώς μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν άλλοι 904, ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν το 1,96 εκατομμύριο με 56.282 νέα κρούσματα να έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο.

Η αστυνομία απέτρεψε οργισμένους συγγενείς των θυμάτων να εισέλθουν στο νοσοκομείο Shrey στην μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου Γκουτζαράτ μετά την τραγωδία που, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, προκλήθηκε όταν ο προστατευτικός εξοπλισμός ενός μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου άρπαξε φωτιά.

«Ένας υπάλληλος του οποίου ο προστατευτικός εξοπλισμός άρπαξε φωτιά βγήκε τρέχοντας έξω από τον θάλαμο για να τον σβήσει, αλλά η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον θάλαμο», δήλωσε ο Ρατζές Μπατ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών της Αχμενταμπάντ.

«Πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες που υποβάλλονταν σε θεραπεία για την COVID-19 δεν ήταν σε θέση να διαφύγουν, πέθαναν εξαιτίας του καπνού και της θερμότητας που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά», είπε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόνι σε Tweet του δήλωσε «πολύ θλιμμένος από την τραγική πυρκαγιά στο νοσοκομείο» στο κρατίδιο απ΄όπου κατάγεται.

Επιστημονική ανατροπή: Η εξάπλωση του κορωνοϊού στα σχολεία ευκολότερη απ΄ όσο πιστεύαμε

Ο κορωνοϊός ίσως να μεταδίδεται πιο εύκολα στα σχολεία και τις κατασκηνώσεις απ’ ό,τι θεωρείτο αρχικά, μετά την εμφάνιση νέων στοιχείων από τα ξεσπάσματα του ιού στην αμερικανική πολιτεία της Τζόρτζια και το Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα:

https://parallaximag.gr/epikairotita/epistimoniki-anatropi-eksaplosi-tou-koronoiou-sta-scholeia-efkoloteri-ap%ce%84-oso-pistevame

Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού ετοιμάζει η Φινλανδία λόγω αύξηση των κρουσμάτων

Η κυκλοφορία του νέου κορονοϊού αυξάνεται και πάλι στη Φινλανδία και οι υγειονομικές αρχές της σκανδιναβικής χώρας ετοιμάζουν νέα μέτρα για την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα. Αν και η χώρα εξακολουθεί να καταγράφει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού είναι από 1,1 έως 1,4, διευκρίνισε η διευθύντρια στρατηγικής του υπουργείου Υγείας, Λίζα-Μαρία Βοϊπιο-Πούλκι, σε συνέντευξη Τύπου.

“Η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη”, είπε και πρόσθεσε πως “ένα είδος δεύτερης φάσης έχει ξεκινήσει”, αν και είναι πολύ νωρίς να γίνει λόγος για ένα “δεύτερο κύμα”.

“Το εύρος που θα λάβει το κύμα θα εξαρτηθεί από την απόκρισή μας”, είπε.

Παρά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μόλυνσης, η Φινλανδία παραμένει η χώρα με το πιο μικρό ποσοστό κρουσμάτων στην Ευρώπη. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μόνο δύο νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη.

Συνολικά, 7.512 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, εκ των οποίων 331 θάνατοι, έχουν καταγραφεί στη χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Από τον Ιούνιο έως τις αρχές Ιουλίου, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν πολύ μικρός, αλλά τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα επανεμφανίστηκαν.

Στη Φινλανδία έχουν αρθεί τα περισσότερα μέτρα περιορισμού: επιτρέπονται οι συναθροίσεις τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, τα εστιατόρια και τα καφέ άνοιξαν και τα παιδιά ετοιμάζονται να ξαναπάρουν τον δρόμο για το σχολείο για τη νέα σχολική χρονιά.

Ένας “οδικός χάρτης” θα δημοσιοποιηθεί στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, μαζί με μέτρα περιορισμού που θα επιβληθούν αν η κυκλοφορία του ιού συνεχίσει να αυξάνεται. Τα τελευταία μπορεί να περιλαμβάνουν τοπικά lockdown και, για πρώτη φορά, μια σύσταση για χρήση μάσκας.

Ισραήλ: Το Ινστιτούτο IIBR ξεκινά τον Οκτώβριο δοκιμές σε ανθρώπους εμβολίου κατά του κορονοϊού

Ισραηλινό ερευνητικό ινστιτούτο, που υπόκειται στο υπουργείο Άμυνας της χώρας, σκοπεύει να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους για ένα πιθανό εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 τον Οκτώβριο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς. Το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (IIBR) θα ξεκινήσει τις δοκιμές από κοινού με το υπουργείο Υγείας τον Οκτώβριο, είπε ο Γκαντς. Το IIBR εργάζεται σε ένα εμβόλιο εδώ και 6 μήνες και άρχισε τις δοκιμές σε ζώα τον Μάρτιο.

“Όλα τα αρχικά πειράματα που ήταν επιτυχημένα… δίνουν πολλές ελπίδες”, επισήμανε ο Γκαντς, μετά την επίσκεψή του στο ινστιτούτο στο Νες Ζιόνα, σε απόσταση 25 χλμ νότια του Τελ Αβίβ.

Ο Σμούελ Σαπίρα, ο διευθυντής του IIBR, δήλωσε από την πλευρά του: “Υπάρχει ένα εξαίρετο εμβόλιο… Έχουμε το προϊόν στα χέρια μας”.

Τα κρούσματα νέου κορονοϊού στο Ισραήλ καταγράφουν αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες. Ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 78.500, με τον αριθμό των θανάτων από τη νόσο στους 569.

Ινδονησία: Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν δοκιμές πιθανού εμβολίου για τον κοροναϊό σε ανθρώπους

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ινδονησία δοκιμές πιθανού εμβολίου για τον κοροναϊό σε ανθρώπους, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της κρατικής φαρμακευτικής εταιρίας Bio Farma και της κινεζικής Sinovac Biotech, σύμφωνα με υψηλόβαθμο ερευνητή.

Διαβάστε περισσότερα:

Der Spiegel: Νέους περιορισμούς, ακόμη και lockdown, “βλέπουν” οι Γερμανοί τους επόμενους μήνες

Νέους αυστηρούς περιορισμούς, ακόμη και ένα ακόμη “lockdown”, αλλά και περισσότερα οικονομικά προβλήματα αναμένει η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Όπως αναδεικνύεται από δημοσκόπηση του περιοδικού “Der Spiegel”, το 82% των ερωτηθέντων περιμένει είτε “οπωσδήποτε” είτε “μάλλον” αυστηροποίηση των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ μόνο ένα 10% εκτιμά ότι δεν θα επιβληθούν νέοι περιορισμοί.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές συνέπειες ενδεχόμενων νέων μέτρων, είναι σχεδόν απόλυτη (88%) η άποψη ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Το 52% θεωρεί μάλιστα ότι οι συνέπειες θα είναι “πολύ αρνητικές”, το 6% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω οικονομικές συνέπειες, ενώ υπάρχει και ένα 5% που αναμένει θετική επίδραση από πιθανά νέα μέτρα περιορισμού. Ερωτώμενοι πάντως για την ατομική οικονομική τους κατάσταση σε σχέση με ενδεχόμενους νέους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, οι Γερμανοί σε ποσοστό 62% δεν αναμένουν αρνητικές συνέπειες, κατά 30% πιστεύουν ότι θα έχουν οικονομικές απώλειες, ενώ το 3% περιμένει μάλιστα ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί.

Στο μεταξύ οι αρνητές της πανδημίας του κορονοϊού σχεδιάζουν νέες διαδηλώσεις για τις 29 Αυγούστου, στο Βερολίνο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, οι διοργανωτές, η “Πρωτοβουλία κόντρα στο ρεύμα 711”, έχουν ήδη ενημερώσει ότι θα συγκεντρωθούν περίπου 17.000 άτομα, ενώ για την εκδήλωση που προγραμματίζουν στο τέλος της πορείας έχουν αναφέρει 22.500 άτομα.

Ανάλογη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το προηγούμενο Σάββατο, στην διάρκεια της οποίας συνειδητά δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν προστατευτικές μάσκες. Μαζί με τους αρνητές της πανδημίας και του εμβολιασμού διαδήλωσαν και ακροδεξιές οργανώσεις, ενώ πυροδοτήθηκε έντονη συζήτηση σχετικά με το εάν θα πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για όποιον παραβιάζει τους κανόνες περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού, ακόμη και για το εάν θα πρέπει να αναθεωρηθεί το όριο της ελευθερίας στις διαδηλώσεις.

Στον αντίποδα, στο πλαίσιο των πολιτικών προστασίας από τον ιό, οι υγειονομικές υπηρεσίες στο Όφενμπαχ και στην Καρλσρούη ζητούν από τους γονείς, σε περίπτωση υποψίας μόλυνσης από κορονοϊό, να απομονώνουν τα παιδιά ηλικίας 3-11 ετών σε διαφορετικό χώρο για όλη την διάρκεια της καραντίνας και να μην έρχονται σε επαφή μαζί τους ούτε κατά την διάρκεια του φαγητού. Προειδοποιούν μάλιστα ότι σε περίπτωση που αυτός ο κανονισμός δεν τηρείται, οι αρμόδιες κρατιδιακές αρχές θα μπορούν να απομακρύνουν τα παιδιά από την οικογένεια για το υπόλοιπο της καραντίνας.

Βιετνάμ: Φτιάχνει νοσοκομείο εκστρατείας για τον κορονοϊό σε γήπεδο της Ντανάνγκ

Το Βιετνάμ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της μετατροπής ενός γηπέδου σε νοσοκομείο εκστρατείας 1.000 κλινών στην Ντανάνγκ, το νέο επίκεντρο του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την έξαρση του ιού που έχει επεκταθεί σε τουλάχιστον 11 διαφορετικά μέρη.

Η επιθετική ιχνηλάτηση επαφών, οι στοχευμένοι έλεγχοι και η αυστηρή καραντίνα βοήθησαν το Βιετνάμ να ανακόψει προηγουμένως την εξάπλωση του ιού, αλλά τώρα προσπαθεί να ελέγξει τα περιστατικά στο κέντρο της πόλης και στα περίχωρα της μετά τη νέα έξαρση που σημειώθηκε ύστερα από τρεις και πλέον μήνες χωρίς περιστατικά εγχώριας μετάδοσης.

Από το Σάββατο, το στάδιο Tien Son Sports Palace της Ντανάνγκ θα χρησιμοποιηθεί για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19 εάν κορεστούν τα νοσοκομεία της πόλης, όπως ανακοίνωσε η εταιρία που είναι πίσω από το έργο, η Sun Group. Η Ντανάνγκ έχει αναφέρει πάνω από 200 κρούσματα από τότε που ο ιός επανεμφανίστηκε εκεί στις 25 Ιουλίου. Οι αρχές έχουν πει ότι η κατάσταση είναι “υπό έλεγχο” και η έξαρση πιθανόν να κορυφωθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Εάν σταθεροποιηθούν οι αριθμοί των κρουσμάτων, η μονάδα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομονωθούν άνθρωποι που είχαν απευθείας επαφή με θετικό κρούσμα, στο πλαίσιο του κεντροποιημένου προγράμματος καραντίνας του Βιετνάμ, όπως ανακοίνωσε η Sun Group said. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 34 νέα κρούσματα της COVID-19, με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών στη χώρα να φθάνει τα 747, με 10 θανάτους.

Τα πιο πρόσφατα περιστατικά συνδέονται με τρία νοσοκομεία στην Ντανάνγκ, μια παράκτια πόλη που μέχρι πρόσφατα ήταν γεμάτη από ντόπιους τουρίστες που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου καθώς και τη χαλάρωση των περιορισμών. Το υπουργείο Υγείας έστειλε μια ομάδα δράσης υγειονομικών ειδικών και πάνω από 1.000 εργαζομένων των υγειονομικών υπηρεσιών στην Ντανάνγκ, ενώ και η Κούβα απέστειλε ιατρική ομάδα στο Βιετνάμ.

Στην πρωτεύουσα Ανόι, 72.000 άνθρωποι που πρόσφατα επέστρεψαν από την Ντανάνγκ θα επανεξεταστούν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της πόλης.

Νέα έρευνα: Η επίδραση του κοροναϊού στον πλακούντα κατά την εγκυμοσύνη 

Η επίδρασή του νέου κοροναϊού (SARS-COV-2) στην εγκυμοσύνη και η πιθανότητα κάθετης μετάδοσης από τη μητέρα στο μωρό, κατά τη διάρκεια της κύησης ή κατά τον τοκετό, αποτελεί αντικείμενο συνεχούς μελέτης και έρευνας για την ιατρική κοινότητα.

Διαβάστε περισσότερα:

Νέα έρευνα: Η επίδραση του κοροναϊού στον πλακούντα κατά την εγκυμοσύνη

Κορονοϊός: 5.267 νέα κρούσματα και 116 νέοι θάνατοι στη Ρωσία

Η Ρωσία κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 5.267 νέα κρούσματα του κορονοϊού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 87.894.

Ως προς τους νεκρούς, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 116 νέοι θάνατοι που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 14.606. Στην Πολωνία 726 ήταν σήμερα τα νέα κρούσματα, η πέμπτη φορά από την περασμένη εβδομάδα που καταγράφεται ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Η Πολωνία έχει καταγράψει 49.515 κρούσματα και 1.774 θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο. Η Σλοβακία, η οποία έχει έναν από τους χαμηλότερους αριθμούς θανάτων από COVID-19 στην Ευρώπη, κατέγραψε την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων –63– εδώ και πάνω από τρεις μήνες.

Τα τελευταία στοιχεία στη χώρα δείχνουν συνολικό αριθμό 2.480 κρουσμάτων, εκ των οποίων τα 1.824 ανέρρωσαν. Την περασμένη εβδομάδα η χώρα κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από COVID-19 από τα μέσα Μαΐου με τον οποίον ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 29.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα