Top

Κοροναϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί- Μάσκες μέχρι το 2022 λέει ο Φάουτσι

Οι νεότερες εξελίξεις του ιού σε όλο τον κόσμο.

Parallaxi
κοροναϊός-συνεχίζονται-οι-εμβολιασμ-705925
Parallaxi

corona

Οι Αμερικανοί ενδέχεται να χρειάζονται ακόμη τις μάσκες στη μάχη κατά του κορονοϊού το 2022, λέει ο Άνθονι Φάουτσι, την ώρα που οι ΗΠΑ πλησιάζουν στο θλιβερό ορόσημο των 500.000 νεκρών

Οι Αμερικανοί ενδέχεται να χρειάζεται να φορούν μάσκες και το 2022, ακόμα κι αν η χώρα χαλαρώσει άλλους περιορισμούς, στη μάχη κατά της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άνθονι Φάουτσι.

Αν και τα ποσοστά ημερήσιων μολύνσεων μειώνονται δραματικά, χιλιάδες Αμερικανοί συνεχίζουν να πεθαίνουν καθημερινά από τον ιό και ένα ποσοστό μικρότερο του 15% του αμερικανικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί εναντίον του.

Την ίδια ώρα, η χώρα ετοιμάζεται να σπάσει το αρνητικό ρεκόρ των 500.000 νεκρών από τη νόσο.

Ο Φάουτσι, ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, είπε στο CNN ότι ο απολογισμός αυτός είναι ένα «θλιβερό ιστορικό ορόσημο στην ιστορία της χώρας».

«Δεν έχουμε βιώσει κάτι τέτοιο για περισσότερα από 100 χρόνια, μετά την πανδημία του 1918», υπενθύμισε. «Είναι κάτι που θα παραμείνει στην ιστορία. Για δεκαετίες, ο κόσμος θα μιλάει ακόμη για αυτή τη χρονική στιγμή όπου πέθαναν τόσοι άνθρωποι».

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Johns Hopkins, σήμερα το πρωί ο απολογισμός των θανάτων από την covid-19 στη χώρα ανερχόταν σε λίγο παραπάνω από 497.000 νεκρούς.

Ο πρώτος νεκρός από τη νόσο στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε πριν από έναν χρόνο, στις 29 Φεβρουαρίου του 2020. Τρεις μήνες μετά, η χώρα ξεπέρασε το όριο των 100.0000 νεκρών. Το όριο των 400.000 θανάτων ξεπεράστηκε τον Ιανουάριο, την παραμονή της ορκωμοσίας Μπάιντεν.

Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν οι Αμερικανοί θα πρέπει να αναμένουν να φορούν μάσκες τον επόμενο χρόνο, ο Φάουτσι απάντησε: «Νομίζω ότι είναι πιθανόν ότι αυτό θα συμβεί», προσθέτοντας πως εξαρτάται από τα επίπεδα του ιού στις κοινότητες και τις ενδεχόμενες μεταλλάξεις.

«Προφανώς, νομίζω ότι θα έχουμε έναν σημαντικό βαθμό κανονικότητας πέραν της τρομερής επιβάρυνσης που όλου μας ζήσαμε τον περασμένο χρόνο», επισήμανε ο Φάουτσι.

Σε μια συνέντευξη στην εκπομπή του NBC “Meet the Press”, ο Άνθονι Φάουτσι ανέφερε πως είναι πάρα πολύ νωρίς να προσδιορίσει πότε οι ΗΠΑ ενδέχεται να επιτύχουν τη συλλογική ανοσία.

«Θέλουμε να έχουμε αυτή τη γραμμή βάσης, σε πραγματικά, πραγματικά χαμηλά επίπεδα, προτού αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι είμαστε εκτός κινδύνου», τόνισε.

Επιπλέον, στην εκπομπή “Fox News Sunday” εξήγησε ότι εάν οι πολίτες στις ΗΠΑ θα χρειαστούν αργότερα μια επιπλέον δόση εμβολίου εξαρτάται από την εξέλιξη της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη χώρα.

Την ώρα που τα διαθέσιμα εμβόλια τώρα φαίνεται πως προστατεύουν κατά της βρετανικής μετάλλαξης, είναι λιγότερο προστατευτικά κατά της νοτιοαφρικανικής, η οποία δεν είναι μέχρι στιγμής κυρίαρχη, σημείωσε.

«Εάν γίνει πιο κυρίαρχη, ενδέχεται να έχουμε μια εκδοχή του εμβολίου που θα προορίζεται ειδικά για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος», είπε στο Fox.

Η Ρωσία αρχίζει να εμβολιάζει τους αστέγους της κατά της Covid-19

Σαράντα άστεγοι εμβολιάστηκαν σήμερα κατά της Covid-19 στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, έγινε γνωστό από τοπική μη κυβερνητική οργάνωση η οποία είχε την πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των ανθρώπων αυτών.

“Στην πόλη μας, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, είναι σημαντικό γι αυτούς να εμβολιαστούν”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ταΐσια Σουβορόβα, υπεύθυνη της μκο l’ONG Notchlejka που βοηθά τους άστεγους στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτική Ρωσία).

Ο εμβολιασμός που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, περιορίστηκε σε μερικές δεκάδες άστεγους, σε αυτούς που προσφέρει στέγη η μκο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Αγία Πετρούπολη, η παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα των σχεδόν 5 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει σχεδόν 15.000 άστεγους.

Σύμφωνα με την Notchlejka, ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρότερος από τον πραγματικό, καθώς οι άστεγοι στην Αγία Πετρούπολη υπολογίζονται σε τουλάχιστον 30.000.

Μια πρώτη ομάδα δέκα ατόμων, ανάμεσά τους ανάπηροι, πήγαν σήμερα το μεσημέρι σε ένα νοσοκομείο στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

“Ο κόσμος λέει αμφιλεγόμενα πράγματα για το εμβόλιο, αλλά πιστεύω ότι έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από αρνητικά”, είπε η 57χρονη Γκαλίνα Ιβάνοβνα μόλις έλαβε την πρώτη δόση. “Είμαι μάλλον ικανοποιημένη που το έκανα”, πρόσθεσε.

Ο σύντροφός της Αλεξάντρ Σουβορόφ, 60 ετών, δηλώνει “επίσης ικανοποιημένος” που εμβολιάστηκε , γιατί “η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι περίπλοκη”.

Στη Μόσχα, παρόμοια πρωτοβουλία ξεκίνησε πρόσφατα τοπική μκο που βοηθά τους άστεγους με τη υποστήριξη των μοσχοβίτικων αρχών.

Η Ρωσία καταχώρισε τον Αύγουστο το πρώτο της εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τον Ιανουάριο, η Ρωσία ξεκίνησε επίσημα εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού με αυτό το εμβόλιο, το Sputnik V, η ονομασία του οποίου παραπέμπει στον πρώτο σοβιετικό δορυφόρο, με την ελπίδα να σταματήσει την εξάπλωση της επιδημίας χωρίς να επιβληθεί εκ νέου καραντίνα σε εθνικό επίπεδο.

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο EpiVacCoronaν εγκρίθηκε τον Οκτώβριο.

Χθες, Σάββατο, η χώρα ανακοίνωσε ότι καταχώρισε το τρίτο της εμβόλιο, το Kovivak.

Η Ρωσία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα περισσότερα από 4,16 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού, από τα οποία 83.293 ήταν θανατηφόρα.

Αυστρία: Ξεπέρασαν ήδη τις 500.000 οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη χώρα

Πάνω από 500.000 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού έχουν γίνει έως σήμερα στην Αυστρία (χώρα με πληθυσμό 8,93 εκατομμύρια κατοίκους), και περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν ήδη ανοσοποιηθεί πλήρως, ανακοίνωσε το απόγευμα ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η παράδοση περισσότερων από 180.000 επιπλέον δόσεων εμβολίου, τον Μάρτιο περισσότερων από ένα εκατομμύριο, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο, η ποσότητα παράδοσης, σε σύγκριση με το πρώτο, σχεδόν θα τριπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, από τις δόσεις εμβολίων που έχουν παραδοθεί μέχρι τώρα — συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ήδη κρατηθεί για την επόμενη εβδομάδα — περισσότερα από 500.000 παραδόθηκαν από τις Biontech / Pfizer, πάνω από 150.000 από την AstraZeneca, 36.000 δόσεις εμβολίων ήταν από τη Moderna, και τώρα, κάθε 5,5 δευτερόλεπτα εμβολιάζεται ένας άνθρωπος στην Αυστρία, κατά μέσο όρο στατιστικά.

“Ιδιαίτερη ελπίδα” δίνει η διαδικασία έγκρισης του εμβολίου από την Johnson & Johnson — που θα είναι το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 που απαιτεί εμβολιασμό με μόνο μία δόση αντί για δύο, με το υπουργείο Υγείας στη Βιέννη να αναμένει έγκρισή του στα μέσα Μαρτίου και τις πρώτες παραδόσεις κατά τη διάρκεια του Απριλίου.

Στο μεγαλύτερο μέρος των οίκων ευγηρίας και των δομών φροντίδας που έχουν ενδιαφερθεί για εμβολιασμούς, αυτοί έχουν πραγματοποιηθεί εκεί “ως πρώτη προτεραιότητα” και “ο αριθμός των λοιμώξεων και των θανάτων με ή λόγω Covid μειώθηκε εκεί πολύ, εδώ και εβδομάδες”, ανέφερε ο Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

Πρόσθεσε δε, πως, ενώ στα τέλη Νοεμβρίου υπήρχαν 4.300 ενεργά κρούσματα σε οίκους ευγηρίας και δομές φροντίδας, σήμερα είναι μόνον 359, και επίσης έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός των θανάτων σε τέτοιες εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του, ο γνωστός ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας Μάρτιν Σπρένγκερ, επικρίνει σε δηλώσεις του την έλλειψη ψηφιακού μητρώου εμβολιασμού στην Αυστρία επειδή, όπως τονίζει, για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων πρέπει αυτή να παρατηρείται σε καθημερινές συνθήκες.

Ο ίδιος επισήμανε ότι σε αντίθεση με τις σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες διεξάγουν ηλεκτρονική παρακολούθηση εδώ και δεκαετίες, η Αυστρία δεν διαθέτει αντίστοιχο μητρώο εμβολιασμού, το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καθιερωθεί στη χώρα μόνον από τον Μάρτιο, και οι γενικοί ιατροί πρέπει να μεταφέρουν τις λίστες του Excel με το χέρι.

Σημειώνεται, πως το ψηφιακό μητρώο εμβολιασμού σχεδιάζεται εδώ και χρόνια και πως αυτή τη στιγμή η εφαρμογή του επισπεύδεται λόγω της πανδημίας.

Βρετανία: 17,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 στη χώρα

Περισσότεροι από 17,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 στη Βρετανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς μειώνεται ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων και των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι άλλοι 215 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωσή τους με Covid-19, λιγότεροι από τους 445 θανάτους που ανακοινώθηκαν χθες, Σάββατο, παρότι μπορεί να παρατηρείται μια διαφοροποίηση των αριθμών το Σαββατοκύριακο.

Συνολικά 120.580 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Βρετανία από τον ιό. Οι θάνατοι που καταγράφονται κατά μέσο όρο τις τελευταίες 7 ημέρες μειώθηκαν κατά 27%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 9.834 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο, λιγότερα από 10.406 που ανακοινώθηκαν χθες, Σάββατο.

Παλαιστίνη: Η Γάζα παρέλαβε χιλιάδες δόσεις εμβολίων κατά της Covid από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Γάζα παρέλαβε 20.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σήμερα, μια πρωτοβουλία στην οποία πρωτοστάτησε ο αντίπαλος του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, Μοχάμεντ Ντάχλαν, ο οποίος διαμένει αυτή τη στιγμή στα ΗΑΕ.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας της Γάζας είπαν πως θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς αύριο, δίνοντας προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες.

Η κίνηση αυτή από τον Ντάχλαν, τον οποίο απέπεμψε ο Αμπάς από το κόμμα του Φατάχ πριν από μία δεκαετία και τον ανάγκασε στην εξορία, γίνεται αντιληπτή από αναλυτές ως μια προσπάθεια να κερδίσει πόντους ενόψει των προγραμματισμένων παλαιστινιακών εκλογών αργότερα φέτος.

«Το φορτίο είναι μια γενναιόδωρη προσφορά των αδελφικών ΗΑΕ», ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook ο Ντάχλαν, που θεωρείται εδώ και καιρό ένας πιθανός διάδοχος του Αμπάς.

«Υποσχόμαστε στον λαό μας ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε κι άλλα».

Η Γάζα παρέλαβε τις πρώτες 2000 δόσεις του εμβολίου Sputnik V την Τετάρτη, τα οποία έστειλε η κυβέρνηση Αμπάς, αφότου το Ισραήλ ενέκρινε τη μεταφορά τους μέσω των συνόρων του.

Η Γάζα, με πληθυσμό 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει καταγράψει περισσότερα από 54.000 κρούσματα νέου κορονοϊού και 543 θανάτους.

Τον Αύγουστο, τα ΗΑΕ εξόργισαν τους Παλαιστίνιους όταν σύναψαν διπλωματική συμφωνία με τον Ισραήλ, μια κίνηση που ο Αμπάς χαρακτήρισε «προδοτική». Ορισμένοι επέκριναν τον Ντάχλαν που δεν καταδίκασε τη συμφωνία, άλλοι υπονόησαν ότι ενδεχομένως είχε παίξει κάποιον ρόλο.

Στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι Παλαιστίνιοι είχαν ανάμεικτα συναισθήματα.

«Πώς μπορούμε να ευχαριστήσουμε τα Εμιράτα; Εγκατέλειψαν τον αγώνα μας και εξομάλυναν τις σχέσεις τους με τους Ισραηλινούς», αναφέρεται σε μια ανάρτηση.

Γαλλία: Οι αρχές αναφέρουν πάνω από 22.000 κρούσματα Covid-19 το τελευταίο 24ωρο

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 22.046 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, από 16.546 που είχε την περασμένη Κυριακή, όταν τα νέα κρούσματα είχαν μειωθεί για σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε πάνω από 20.000 ξανά μετά την αύξηση των νέων κρουσμάτων ανά εβδομάδα για τέταρτη συνεχή ημέρα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης σήμερα 160 νέους θανάτους από κορονοϊό, από 183 χθες, Σάββατο, αριθμός που αυξάνει σε 84.306 το σύνολό τους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 3,6 εκατομμύρια.

Το υπουργείο δεν έχει δημοσιεύσει στοιχεία από τα νοσοκομεία τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Γαλλία: «Η τάση δεν είναι προς τη χαλάρωση των περιορισμών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ παραδέχθηκε σήμερα ότι η ελπίδα για χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων στη Γαλλία απομακρύνεται, με βάση την εξέλιξη της επιδημίας Covid-19 στη χώρα.

«Αυξήθηκε λίγο» και η «τάση δεν είναι δυστυχώς να χαλαρώσουμε τους περιορισμούς», δήλωσε ο Ατάλ στο Grand Jury RTL -LCI- Le Figaro.

Σε πανεθνικό επίπεδο, «η τάση τις τρεις τελευταίες ημέρες δεν είναι καλή, δεν είναι πλέον καλή», ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν. Μεταξύ Παρασκευής-Σαββάτου, περισσότερα από 22.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν, έπειτα από 24.000 μία ημέρα πριν.

Η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει επίσης υψηλή, με 25.269 ασθενείς με Covid-19 να νοσηλεύονται, εκ των οποίων άνω των 3.300 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Αυτός ο ιός μπορεί ακόμη να μας αιφνιδιάζει», υπογράμμισε ο Ατάλ, κάνοντας λόγο για αβεβαιότητες στη διασπορά των διαφόρων μεταλλάξεων, που έχουν εμφανιστεί, όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αναπόφευκτο».

Ο εκπρόσωπος τύπου επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι, όσο είναι δυνατόν, να αποφύγει μια τρίτη πανεθνική καραντίνα.

Ιταλία: Η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει για έναν ακόμη μήνα την απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών από τη μια περιφέρεια στην άλλη

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει για άλλον ένα μήνα την απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών από την μια περιφέρεια στην άλλη. Η απαγόρευση, κανονικά, θα έπρεπε να λήξει στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ θα παραταθεί μέχρι τις 27 Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση της κυβέρνησης Ντράγκι με τους εκπροσώπους των ιταλικών δήμων και περιφερειών ( η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη) και την είδηση έκανε γνωστή η νέα υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζεμλίνι. Το μέτρο εντάσσεται σε μια γενικότερη δέσμη με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι Ιταλοί περιφερειάρχες, παράλληλα, ζήτησαν από την νέα κυβέρνηση της Ρώμης την λήψη ομοιογενών μέτρων, κατά το δυνατόν, για όλη την χώρα, την αναθεώρηση του συστήματος βάσει του οποίου εγκρίνονται περιορισμοί και απαγορεύσεις και την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού των πολιτών.

Μέσα στην αυριανή ημέρα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα κριτήρια και τις παραμέτρους βάσει των οποίων, στο εξής, θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ιταλία: 13.452 νέα κρούσματα κορονοϊού, 232 θάνατοι. Αύριο νέες αποφάσεις για τα μέτρα προστασίας από την κυβέρνηση Ντράγκι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.452 νέα περιστατικά κορονοϊού και 232 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 250.986 διαγνωστικά τεστ, το 5,4% από τα οποία ήταν θετικό στην Covid-19.

Χθες τα κρούσματα ήταν 14.931, με 251 θανάτους.

Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 31 περισσότεροι ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 79 περισσότεροι.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Ιταλίας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (2.514), ενώ ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνια (1.852) με πρωτεύουσα την Μπολόνια και η Καμπανία (1.658) με κύρια πόλη την Νάπολη.

Αύριο, τέλος, αναμένονται οι πρώτες αποφάσεις της νέας κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του ιού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν, είναι πιθανόν να μην υιοθετηθεί τελικά μια γενικευμένη αυστηροποίηση των περιορισμών σε όλη την χώρα.

Όπως φαίνεται, ο Ιταλός πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να εντάξουν σχετικά μικρές περιοχές στην «κόκκινη ζώνη», ανάλογα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία.

Ιταλία: Οι ιταλοί βιομήχανοι είναι έτοιμοι να διαθέσουν τις μονάδες παραγωγής τους για να επιταχυνθεί η διαδικασία εμβολιασμού

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, Κάρλο Μπονόμι, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης La Repubblica, δήλωσε ότι «μπορούν να διατεθούν οι διάφοροι χώροι των βιομηχανιών, προς στήριξη του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού κατά του κορονοϊού».

Ο Μπονόμι πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη πρόταση, παρουσιάσθηκε ήδη στην προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης», δηλαδή απευθείας στον νέο πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Εξήγησε επίσης, ότι «οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που μετέχουν στην Ιταλική Ένωση βιομηχάνων, είναι 5,5 εκατομμύρια, και κατά μέσο όρο, ο κάθε ένας στην οικογένειά του έχει τουλάχιστο άλλο ένα μέλος». Κάτι που σημαίνει ότι στις ιταλικές βιομηχανίες θα μπορούσαν να εμβολιαστούν πάνω από 12 εκατομμύρια εργαζόμενοι και συγγενικά τους πρόσωπα.

«Για τους εμβολιασμούς – όπως γίνεται και στο εξωτερικό – πρέπει να χρησιμοποιηθούν ήδη υπάρχουσες δομές, όπως εκθεσιακά κέντρα, αεροδρόμια και σιδηροδρομικοί σταθμοί» τόνισε τέλος ο επικεφαλής των ιταλών βιομηχάνων.

Πολλοί σχολιαστές βέβαια, υπογραμμίζουν ότι παράλληλα με την επιλογή νέων χώρων για τους εμβολιασμούς, πρέπει να αυξηθούν οι προμήθειες από μέρους των φαρμακευτικών εταιριών, η μείωση των οποίων έχει προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις σε σχέση με ό,τι προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα των ιταλικών αρχών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα