Διεθνή

Κορονοϊός: 2 εμβόλια για όλες τις Όμικρον από τη Moderna το φθινόπωρο

Έχουν σχεδιαστεί για δύο διαφορετικές παραλλαγές του κορονοϊού: την αρχική από το 2020 και τις νεότερες που έφερε στο προσκήνιο η Όμικρον

Parallaxi
κορονοϊός-2-εμβόλια-για-όλες-τις-όμικρο-901987
Parallaxi

Η φαρμακευτική και βιοτεχνολογική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε σήμερα πως αναπτύσσει για το φθινόπωρο δύο επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού: ένα σχεδιασμένο κατά της υποπαραλλαγής ΒΑ.1 και ένα άλλο κατά των υποπαραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5.

Οι παρασκευαστές εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων της Moderna και της Pfizer, αναπτύσσουν επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των ταχέως διαδεδομένων υποπαραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Όμικρον, που εξαπλώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα δισθενή εμβόλια έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν δύο διαφορετικές παραλλαγές του κορονοϊού: την αρχική από το 2020 και τις νεότερες που έφερε στο προσκήνιο η Όμικρον.

Σύμφωνα με τη Moderna, τα νέα κλινικά δεδομένα για το εμβόλιο mRNA-1273.214 που αναπτύσσει κατά της παραλλαγής ΒΑ.1, έδειξαν σημαντικά υψηλότερες αποκρίσεις αντισωμάτων εξουδετέρωσης κατά των ταχέως διαδεδομένων ΒΑ.4 και ΒΑ.5 σε σύγκριση με τις παρούσες ενισχυτικές δόσεις.

Το δεύτερο εμβόλιο της εταιρείας, το mRNA-1273.222, στοχεύει στα στελέχη ΒΑ.4/5 και αναπτύσσεται σύμφωνα με τις πρόσφατες συστάσεις του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα