Top

Κορονοϊός: Επιμένει ο ιός με 400.000 κρούσματα την ημέρα

Η εικόνα της πανδημίας στον κόσμο σήμερα

Parallaxi
κορονοϊός-επιμένει-ο-ιός-με-400-000-κρούσματ-728791
Parallaxi

H εικόνα της πανδημίας σήμερα στον κόσμο

Η εικόνα την ίδια ώρα χθες

Γερμανία-Covid-19: Τους 70.000 αγγίζουν οι θάνατοι

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 9.762 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.434.446, δείχνουν σήμερα Σάββατο τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, ακόμη 369 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 69.888 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Αλτμάιερ: Είναι δυνατό το άνοιγμα υπαίθριων εστιατορίων γύρω στο Πάσχα

«Είναι δυνατό να ανοίξουν τα υπαίθρια εστιατόρια στη Γερμανία γύρω στο Πάσχα» (4 Απριλίου), δήλωσε την Παρασκευή στο Βερολίνο ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ (CDU) μετά τις τηλεδιασκέψεις που είχε με τους ομολόγους του των κρατιδίων.

«Η διαθεσιμότητα των γρήγορων διαγνωστικών τεστ μπορεί να κάνει το άνοιγμα των υπαίθριων εστιατορίων ακόμη πιο ασφαλές. Προϋπόθεση θα είναι η συμμόρφωση με τους κανονισμούς υγιεινής. Πρόκειται για μια προοπτική που θα ενθαρρύνει και για τη δυνατότητά μας να σχεδιάζουμε», όπως εξήγησε ο Άλτμάιερ.

«Η Γερμανία δεν μπορεί να διατηρήσει τους περιορισμούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αμετάβλητους. Το θέμα αφορά την ουσία της οικονομίας μας. Πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν για έξι μήνες συνολικά εντός του δωδεκαμήνου. Η προστασία της υγείας και τα προσεκτικά αλλά συνεπή ανοίγματα θα πρέπει να συνδυαστούν. Η οικονομία επιθυμεί μετά τις προσεχείς διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων (την επόμενη εβδομάδα), να οριστούν σαφή κοινά κριτήρια σε ομοσπονδιακό επίπεδο», πρόσθεσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

«Ένα σχέδιο ανοίγματος πρέπει να λαμβάνει υπόψη διάφορα κριτήρια, όπως η ικανότητα των υγειονομικών αρχών να αντεπεξέλθουν και η αποσυμφόρηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Δεν πρόκειται για αλλαγή του τρόπου προσέγγισης του θέματος, αλλά για περαιτέρω ανάπτυξη και προσαρμογή των στρατηγικών, οι οποίες πρέπει να προσαρμοστούν (στα δεδομένα) και να αναπτυχθούν περαιτέρω», συνέχισε ο Αλτμάιερ.

Περισσότερες από 40 επιχειρηματικές ενώσεις του είχαν αποστείλει τις προτάσεις τους για ενδεχόμενο άνοιγμα της οικονομίας. Στη συνέχεια, το υπουργείο του δημιούργησε μια «βάση συζήτησης» για τις διαβουλεύσεις του με τους υπουργούς Οικονομικών των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Ο Αλτμάιερ είπε επίσης ότι θα ενημερώσει «σχετικά την καγκελάριο Μέρκελ και τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων το Σαββατοκύριακο».

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε την «κρατική στήριξη στην οικονομία για την περίοδο μετά τον Ιούνιο, όταν λήξει η τρέχουσα ενίσχυση».

ΗΠΑ: Μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνιστά την αδειοδότηση του εμβολίου της Johnson & Johnson

Μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνέστησε ομόφωνα χθες την χορήγηση άδειας κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Η γνωμοδότηση αυτής της επιτροπής, αποτελούμενη κυρίως από ανεξάρτητους επιστήμονες, είναι συμβουλευτική, αλλά επιβεβαιώνει την πιθανή έγκριση του εμβολίου από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές, η οποία αναμένεται.

Η αδειοδότηση του εμβολίου θα εκδοθεί από τον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA). Για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, η έγκριση χορηγήθηκε την επόμενη ημέρα από την έκδοση της θετικής γνωμοδότησης της επιτροπής αυτής.

Εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson είναι έτοιμες να διανεμηθούν ήδη από την επόμενη εβδομάδα στη χώρα.

Μελετώντας λεπτομερώς τα δεδομένα από κλινικές δοκιμές, οι 20 εμπειρογνώμονες εκτίμησαν ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερβαίνουν τους κινδύνους από τη χρήση του.

«Βρισκόμαστε σε έναν αγώνα ενάντια στις νέες παραλλαγές», τόνισε ένας από τους εμπειρογνώμονες, ο δρ. Τζέι Πορτνόι, αιτιολογώντας την απόφαση.

Το εμβόλιο της J&J έχει ξεκινήσει να χορηγείται ήδη στη Νότια Αφρική.

Πέρα από το ότι είναι μονοδοσικό, το εν λόγω εμβόλιο έχει επίσης το υλικοτεχνικό πλεονέκτημα ότι μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου, κάτι που θα διευκολύνει σημαντικά τη διανομή του.

Κίνα: Μόλις 10 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το 24ωρο της 26ης Φεβρουαρίου έναντι 6 την προηγούμενη ημέρα, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υγειονομική αρχή της χώρας.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι όλα τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν αφορούσαν ανθρώπους που ήρθαν στη χώρα από το εξωτερικό. Ο αριθμός των ασυμπτωματικών περιπτώσεων, τις οποίες η Κίνα δεν κατατάσσει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυξήθηκε σε 8 ενώ την προηγούμενη ημέρα ήταν 6.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 89.887, ενώ ο αριθμός των θανάτων από τον COVID-19 παραμένει ο ίδιος και ανέρχεται σε 4.635.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα