Top

Κορονοϊός: Γιατί η κυβέρνηση φοβάται τον Οκτώβριο και τη Βόρεια Ελλάδα

Οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στην Ελλάδα.

Parallaxi
κορονοϊός-γιατί-η-κυβέρνηση-φοβάται-τ-713012
Parallaxi

Οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, ο οδηγός σχετικά με την επέκταση της τρίτης δόσης και σε άλλες ηλικιακές ομάδες στην Ελλάδα είναι το Ισραήλ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα που αφορά τις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών, καθώς τότε μιλάμε για άτομα που θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας στην περίπτωση που νοσήσουν.

Συνεχίζοντας τόνισε πως «Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν! Αν είχαν όμως εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειάζονταν ο εμβολιασμός των παιδιών».

Αναφορικά με την τρίτη δόση εμβολίου δήλωσε πως «Είναι θέμα της εθνικής επιτροπής των εμβολιασμών. Δημιουργεί όμως μια πρόσθετη ένταση στην κοινωνία», ενώ τόνισε πως «Η υποχρεωτικότητα είναι πάντα μέσα στο μενού αλλά δεν είναι πρώτη προτεραιότητα. Κάθε κατηγορία πρέπει να τη κοιτάς εξατομικευμένα! Είναι δύσκολη άσκηση υποχρεωτικότητας».

Παπαζήσης: Σε ποιες ηλικίες μειώθηκαν σχεδόν στο μισό τα αντισώματα από τον εμβολιασμό

Επίσης, ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος εξέφρασε και την ανησυχία του αναφορικά με την μετάδοση του ιού στην χώρα μας και συγκεκριμένα έστρεψε την προσοχή του στον προσεχή Οκτώβριο. Συγκεκριμένα,  είπε πως κατά κύριο λόγο κυριαρχεί μία χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα.

Σχετικά με την εστίαση, ανέφερε πως ακούμε ότι όλοι λένε πως ο πελάτης θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος και ο εργαζόμενος όχι.

Τέλος σε ερώτηση για το τρέχον κυβερνητικό σχήμα θα είναι και το τελικό στο δρόμο προς τις εκλογές, εκτίμησε: «Θα πάμε σε Eκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό».

Κεραμέως: Εάν είχα παιδιά που πήγαιναν σχολείο θα έτρεχα να τα εμβολιάσω

Καββαθάς: Να μην χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης ο κλάδος της εστίασης

Σε δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς στον ΣΚΑΙ, αναφορικά με την υποχρεωτική διενέργεια ράπιντ τεστ ώστε οι έφηβοι να μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, μια τέτοια κίνηση θα φέρει κυρίως προβλήματα στον κλάδο της εστίασης, καθώς θα αυξάνεται το κόστος για τους γονείς και θα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη η επίσκεψη στο εστιατόριο.

Kιουμής: Κάθε ένσταση για τον εμβολιασμό δεν βασίζεται στην λογική

Σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας – λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ, Ιωάννη Kιουμή, η  χορήγηση της τρίτης επαναληπτικής δόσεως εμβολίου στις ομάδες που το έχουν ανάγκη είναι απαραίτητη.

Ακολουθώντας την προτροπή του ΠΟΥ, σημειώνει πως οι μετακινήσεις των πληθυσμών δημιουργούν κινδύνους εξάπλωσης της νόσου από την μια άκρη του πλανήτη στην άλλη. Έτσι, θεωρεί πως η τρίτη δόση είναι ακριβώς η ίδια με τις προηγούμενες χωρίς κάποια διαφοροποίηση στην παρασκευή του.

Παράλληλα, τόνισε πως το άνοιγμα των σχολείων θα οδηγήσει σε αύξηση τον αριθμό των κρουσμάτων, χωρίς ωστόσο να αναμένεται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Βέβαια, υπογράμμισε πως αυτό δεν είναι λόγος εφησυχασμού και χαλάρωσης, διότι με τα σχολεία θα υπάρξει επιβράδυνση αυτής της θετικής εικόνας.

Μόσιαλος: Κανένα όφελος παρά μόνο τεράστιο ρίσκο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Όπως δήλωσε ο ίδιος «και τα παιδιά μπορούν να νοσήσουν βαριά, σε μικρότερο ποσοστό από τους ενήλικες, αλλά δεν μπορούμε να στηριχτούμε στον νόμο των πιθανοτήτων για να μην εμβολιαστούν. Τα εμβόλια ας το επαναλάβουμε έχουν αποδείξει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Κάθε άλλη ένσταση για τον εμβολιασμό κρύβει μέσα της τον απόλυτο παραλογισμό».

Πηγή: ΣΚΑΙ, In.gr, ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα