Top

Κορονοϊός: Iαπωνία, Ινδία και Ταϊβάν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο κορονοϊού παγκοσμίως.

Parallaxi
κορονοϊός-iαπωνία-ινδία-και-ταϊβάν-σε-761198
Parallaxi
Πηγή: Unsplash

Μια από τις σημαντικότερες ιατρικές ενώσεις στην Ιαπωνία συντάχθηκε με το κίνημα κατά της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λέγοντας ότι τα νοσοκομεία είναι ήδη υπερφορτωμένα καθώς η χώρα δίνει μάχη για να θέσει υπό έλεγχο την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων.

Η Ένωση Ιατρών του Τόκιο, η οποία εκπροσωπεί περίπου 6.000 γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία στην πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς “είναι γεμάτα και δεν έχουν σχεδόν καμία δυνατότητα” εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων.

“Ζητούμε επιτακτικά οι αρχές να πείσουν την ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών είναι δύσκολη και να αποσπάσουν την απόφασή της να ματαιώσει τους Αγώνες”, ανακοίνωσε η Ένωση σε ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα με ημερομηνία 14 Μαΐου και η οποία την Δευτέρα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία εν μέσω μιας έλλειψης σε ιατρικό προσωπικό και σε νοσοκομειακές κλίνες σε ορισμένες περιοχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας αναγκάζοντας την κυβέρνηση να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρίτη φορά στο Τόκιο και σε πολλές άλλες νομαρχίες μέχρι τις 31 Μαΐου.

Οι γιατροί σύντομα θα αντιμετωπίσουν μια επιπλέον δυσκολία, την αντιμετώπιση των ασθενών με θερμοπληξία, στη διάρκεια των θερινών μηνών και αν οι Ολυμπιακοί συμβάλλουν στην αύξηση του αριθμού των θανάτων “η Ιαπωνία θα φέρει την μέγιστη ευθύνη”, προστίθεται.

Άλλοι ειδικοί του τομέα υγείας και ιατρικές ενώσεις έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τους Ολυμπιακούς, ενώ μια ηλεκτρονική αίτηση που ζητεί την ματαίωση της διοργάνωσης έχει υπογραφεί από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Συνολικά η Ιαπωνία έχει αποφύγει την εκρηκτική εξάπλωση του ιού που έχει σημειωθεί σε άλλες χώρες, αλλά η κυβέρνηση έχει δεχτεί έντονη κριτική για τους αργούς ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Μόνο σχεδόν το 3,5% του πληθυσμού των περίπου 126 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιαστεί, σύμφωνα με το Reuters.

Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι η χώρα μπορεί να φιλοξενήσει “ασφαλείς Ολυμπιακούς” τηρώντας παράλληλα τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας.

Οι Αγώνες έχουν ήδη αναβληθεί μια φορά εξαιτίας της πανδημίας.

Βάσει της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε τμήματα της Ιαπωνίας, μπαρ, εστιατόρια, χώροι για καραόκε και άλλοι χώροι που σερβίρουν αλκοόλ θα παραμείνουν κλειστοί παρότι μεγάλες εμπορικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται να επαναλειτουργήσουν αλλά με περιορισμένο ωράριο.

Το Τόκιο και η Οσάκα που έχουν πληγεί έντονα θα παρατείνουν το κλείσιμο αυτών των χώρων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο μειώθηκε χθες στα 3.680 -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Απριλίου- σύμφωνα με τον δημόσιο σταθμό NHK, αλλά ο αριθμός των περιστατικών βαριάς νόσησης σημείωσε ρεκόρ, 1.235, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει όλα τα σχολεία μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και θα επιβάλει τηλεκπαίδευση την ώρα που το νησί αντιμετωπίζει άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού παρότι ο ρυθμός αύξησης έχει μειωθεί.

Η Ταϊβάν κατέγραψε σχεδόν 1.000 νέα εγχώρια κρούσματα στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας με αποτέλεσμα την λήψη νέων περιοριστικών μέτρων στην πρωτεύουσα Ταϊπέι και την πρόκληση ανησυχίας στον πληθυσμό που ήταν συνηθισμένος σε μια κανονικότητα καθώς η πανδημία βρισκόταν υπό έλεγχο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Τσεν Σιχ-τσανγκ ανακοίνωσε 240 νέα εγχώρια κρούσματα, από 333 που ήταν χθες, και δύο θανάτους με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την αρχή της πανδημίας ανήλθε σε 14.

Ωστόσο, ο ίδιος είπε ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι ήπια.

Η κυβέρνηση καλεί όσους έχουν ήπιας μορφής covid-19 ή είναι ασυμπτωματικοί να αναρρώνουν στο σπίτι τους σε καραντίνα.

Από την αρχή της πανδημίας η Ταίβάν έχει αναφέρει συνολικά 2.260 κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ο πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί να ξεκινήσει την παροχή εμβολίων κατά της COVID-19 εγχώριας παραγωγής πριν από το τέλος Ιουλίου και ότι αναμένονται περισσότερες παραλαβές εμβολίων.

Η Ταϊβάν έχει παραγγείλει 20 εκατομμύρια δόσεις, κυρίως της AstraZeneca αλλά και της Moderna, παρότι οι παγκόσμιες ελλείψεις έχουν περιορίσει τις προμήθειες.

Η χώρα έχει ήδη ανακοινώσει ότι αναμένει περισσότερες από ένα εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca μέσω του προγράμματος COVAX .

Οι αρχές κάλεσαν το διπλωματικό σώμα να διασφαλίσει ταχύτερη παράδοση εμβολίων κατά της COVID-19, ένα αίτημα που έχει γίνει πιο επιτακτικό από ποτέ δεδομένης της αύξησης των εγχώριων κρουσμάτων και του γεγονότος ότι έχει εμβολιαστεί ποσοστό μικρότερο από το 1% του πληθυσμού.

Σε σχόλιά της που δημοσιεύτηκαν σήμερα από το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν, η ανώτερη αξιωματούχος της Ταϊπέι στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για ένα μερίδιο των δόσεων των εμβολίων κατά της COVID-19 που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να στείλει στο εξωτερικό.

Ο Μπάιντεν έχει πει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στο εξωτερικό ως το τέλος Ιουνίου.

Οι ΗΠΑ, όπως οι περισσότερες χώρες, δεν έχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την διεκδικούμενη από την Κίνα Ταϊβάν, αλλά είναι ο πιο σημαντικός διεθνής υποστηρικτής της.

Η Ευρώπη χαλαρώνει, η Ινδία δοκιμάζεται

Σχεδόν χίλιοι γιατροί και νοσηλευτές στην Ινδία έχουν χάσει τη ζωή τους από COVID-19 στη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου κύματος της πανδημίας, μετέδωσαν σήμερα τα εθνικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, το οποίο επικαλείται τον Εθνικό Ιατρικό Σύλλογο της Ινδίας, 736 γιατροί και νοσηλευτές πέθαναν στη διάρκεια του πρώτου κύματος και 244 άλλοι στο δεύτερο, το οποίο ξεκίνησε την άνοιξη. Από αυτούς οι 50 θάνατοι καταγράφηκαν μόνο την Κυριακή.

Σύφωνα μάλιστα με το τηλεοπτικό δίκτυο, μόνο το 3% των γιατρών που πέθαναν ήταν πλήρως εμβολιασμένο.

“Είναι θλιβερό που χάσαμε 50 γιατρούς την Κυριακή σε όλη την Ινδία και 244 στο δεύτερο κύμα από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Επίσης θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και οι γιατροί εργάζονται υπερβολικά πολλές ώρες. Κάποιες φορές εργάζονται επί 48 ώρες χωρίς διάλειμμα. Αυτό προστίθεται στο ιικό φορτίο και τελικά πεθαίνουν από την μόλυνση. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό του τομέα υγείας”, δήλωσε στο δίκτυο ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Τζαγές Λέλε.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών γιατρών πιθανόν να είναι μεγαλύτερος, σύμφωνα με το δίκτυο, καθώς ο Σύλλογος κρατάει αρχεία για τα σχεδόν 350.000 μέλη του, ενώ η Ινδία έχει περισσότερους από 1,2 εκατομμύριο γιατρούς.

Η Ινδία αντιμετωπίζει αύξηση του ημερήσιου ρυθμού μόλυνσης από τα μέσα Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ασθενών σε πάνω από 25,2 εκατομμύρια. Η χώρα έρχεται δεύτερη, μετά τις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Κάτω από το όριο των 100 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας έχει πέσει ο δείκτης της πανδημίας στις 309 από τις 412 διοικητικές περιφέρειες της Γερμανίας, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο “Ρόμπερτ Κοχ”.

Πριν από δύο εβδομάδες, μόνο 103 περιφέρειες βρίσκονταν κάτω από το 100, όριο στο οποίο έχει αποφασιστεί ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα περιορισμού, σύμφωνα με το “φρένο έκτακτης ανάγκης”.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ο εμβολιασμός μαθητών και φοιτητών, το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και η εξέλιξη της διαδικασίας ανοσοποίησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πάνω από 200 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της Covid έχουν χορηγηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με σημερινή καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ σχεδόν 53 εκατ. Ευρωπαίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Τουλάχιστον 200,11 εκατ. δόσεις έχουν χορηγηθεί σε περίπου 148 εκατ. ανθρώπους στα 27 κράτη-μέλη, δηλαδή στο 33,2% του πληθυσμού της ΕΕ, σύμφωνα με καταμέτρηση με βάση τα στοιχεία από επίσημες πηγές σήμερα γύρω στις 11:30 ώρα Ελλάδας.

Συνολικά, τουλάχιστον 52,90 εκατ. άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως (και με τις δύο δόσεις που απαιτούνται ή με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson), ή το 11,8% του πληθυσμού.

Η Μάλτα ξεχωρίζει με περίπου το 32,5% του πληθυσμού της να έχει ήδη εμβολιαστεί πλήρως, ενώ το 64% των κατοίκων της έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση. Στον αντίποδα, η Βουλγαρία καθυστερεί: μόλις το 10,2% των κατοίκων της έχουν λάβει μία δόση εμβολίου, και μετά βίας το 6% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Στη Γαλλία, έχουν χορηγηθεί 29,63 εκατ. δόσεις σε 20,66 εκατ. ανθρώπους, δηλαδή στο 30,6% του πληθυσμού. Μεταξύ αυτών, 9,13 εκατ. άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως (13,5% του πληθυσμού).

Η Γερμανία έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση στο 36,8% του πληθυσμού της και το 11,1% των Γερμανών έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Για λόγους σύγκρισης, πάνω από το 47,7% του πληθυσμού στις ΗΠΑ έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το 37,4% των Αμερικανών έχει εμβολιαστεί πλήρως. Περίπου το 54% των Βρετανών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, με εμβολιασμένο το 30% σχεδόν του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ΕΕ, βασικό κέντρο της παγκόσμιας παραγωγής εμβολίων, έχει εξαγάγει σχεδόν όσες δόσεις εμβολίων κατά της Covid, που παρασκευάζονται στο έδαφός της, όσες έχει κρατήσει για τις δικές της ανάγκες.

Οι Βρυξέλλες έθεσαν σε ισχύ στα τέλη Ιανουαρίου έναν μηχανισμό έγκρισης εξαγωγών εμβολίων για να ελέγχουν τις εμπορικές συναλλαγές με μία χώρα όπου η υγειονομική κατάσταση κρίνεται καλύτερη και τις διανομές του εργαστηρίου AstraZeneca που κατηγορήθηκε ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του προς τους 27 προς όφελος άλλων χωρών, κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τα αρχές Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαΐου, οι 27 έδωσαν το ‘πράσινο φως’ σε 941 αιτήματα για εξαγωγές, για 204 εκατ. δόσεις συνολικά με προορισμό 45 χώρες και περιοχές (Χονγκ Κονγκ, Χιλή, Καναδά, Ισραήλ, Τουρκία…) σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ΕΕ έχει επίσης προμηθεύσει τις ΗΠΑ, μια χώρα που είναι επίσης μεγάλος παραγωγός εμβολίων αλλά δεν εξάγει σχεδόν καμία δόση, οδηγώντας σε εκκλήσεις από την πλευρά των Βρυξελλών για περισσότερη «αμοιβαιότητα».

Μέχρι σήμερα, έχει απορριφθεί μόνο ένα αίτημα για εξαγωγή εμβολίων -της AstraZeneca με προορισμό την Αυστραλία.

Βρετανοί υπουργοί εξετάζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για τοπικά λοκντάουν ή καθυστέρησης της επανεκκίνησης της οικονομίας μετά την 21η Ιουνίου, αντιδρώντας στις ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση ενός παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευματης εφημερίδας The Times.

Αξιωματούχοι έχουν καταστρώσει σχέδια βάσει του μοντέλου των περιορισμών του επιπέδου 4 που εισήχθησαν την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι πολίτες θα λάβουν οδηγίες για να παραμείνουν στα σπίτια τους και οι μη αναγκαίες υποδομές αγορών και φιλοξενίας θα κλείσουν, αν το αναφερόμενο παραλλαγμένο στέλεχος δεν τεθεί υπό έλεγχο, πρόσθεσε η ίδια εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιχειρήσεις σε περιοχές που θα υπόκεινται στην εφαρμογή των μέτρων θα λάβουν επιχορηγήσεις άνω των 18.000 λιρών (20.951 ευρώ), ενώ το σχετικό πρόγραμμα θα διαχειρίζονται οι τοπικές αρχές, με τις καταβολές των ποσών να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τη διάρκεια εφαρμογής των περιορισμών.

Οι επιχορηγήσεις θα είναι διαθέσιμες και για τους τομείς που έχουν δεχτεί τις μεγαλύτερες συνέπειες, όπως τα νυχτερινά κέντρα, αλλά και για “εκδηλώσεις μαζικού χαρακτήρα” συμπεριλαμβανομένων των φεστιβάλ, όπως προβλέπει ένα άλλο σενάριο, που εξετάζεται επί τη βάσει της καθυστέρησης της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων μετά την 21η Ιουνίου, σύμφωνα με την ίδια δημοσιογραφική αναφορά.

Νωρίτερα χθες, Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση δε μπορεί ακόμη να κάνει μία εκτίμηση για το αν θα προχωρήσει στην περαιτέρω άρση των περιορισμών του λοκντάουν στην Αγγλία την 21η Ιουνίου και επιθυμεί να εξετάσει όσο το δυνατό περισσότερα δεδομένα πριν λάβει τις αποφάσεις της.

Η Βρετανία ανέφερε χθες 1.979 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό και πέντε θανάτους εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ στην COVID-19, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι 36,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου δήλωσε την σιγουριά του ότι η χώρα θα περάσει στην ανάκαμψη με στυλοβάτες την ιδιωτική πρωτοβουλία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ, σε πραγματικούς όρους, για το πρώτο τρίμηνο του 2021 υπολογίζεται στο -1,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Η επίδοση της κυπριακής οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο είναι και αυτή τη φορά, έστω και ελαφρώς, καλύτερη από το μέσο ρυθμό ανάπτυξης των χωρών της Ευρωζώνης, ο οποίος σύμφωνα με την Eurostat, φτάνει το -1,8%», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης, σχετικά με το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ της Κύπρου για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ο κ. Πετρίδης προσθέτει ότι «άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι το ΑΕΠ σε πραγματικούς όρους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (4ο τρίμηνο του 2020), παρουσίασε αύξηση της τάξης του 2% σε σύγκριση με συρρίκνωση 0,6% σε επίπεδο ευρωζώνης. Η πιο πάνω αύξηση είναι η υψηλότερη που καταγράφεται στην ευρωζώνη, ενώ οι πλείστες των ευρωπαϊκών χωρών συνεχίζουν να έχουν αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτό καταδεικνύει ότι η δυναμικότητα της κυπριακής οικονομίας, η αποτελεσματικότητα της διαχείρισης της πανδημίας, καθώς και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, προδιαγράφουν πολύ θετικές προοπτικές για τα επόμενα τρίμηνα του έτους. Ο περιορισμός της συρρίκνωσης του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου στο -1,6% είναι κατά πολύ βελτιωμένος από την αρχική εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών.

Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι η κυπριακή οικονομία για το 2021 θα επιταχυνθεί από την αρχική εκτίμηση ύψους 3,7% σε ρυθμό μεταξύ 4,5% – 5%. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι με την δυναμική της Κυπριακής οικονομίας, την επαναλειτουργία της αγοράς, την ταχεία πρόοδο του προγράμματος των εμβολιασμών και την σωστή οικονομική διαχείριση, θα πετύχουμε και αυτό τον στόχο. Όπως καταφέραμε το 2020 – το πιο δύσκολο έτος της πανδημίας – να περιορίσουμε την μείωση του ΑΕΠ μόνο στο 5,1%, μια αισθητά καλύτερη απόδοση από τον μέσο όρο της ύφεσης στην Ε.Ε. και ασυγκρίτως καλύτερο από τις άλλες χώρες με μεγάλο τουριστικό τομέα, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ύφεση της τάξης του 7,7%».

Καταλήγοντας ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ επισημαίνει: «Η Κύπρος περνά στην ανάκαμψη, περνά στην ανάπτυξη, με στυλοβάτες την ιδιωτική πρωτοβουλία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις μας».

https://www.youtube.com/watch?v=-ccnqR2UTTc

Κάτω από το όριο των 100 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας έχει πέσει ο δείκτης της πανδημίας στις 309 από τις 412 διοικητικές περιφέρειες της Γερμανίας, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο “Ρόμπερτ Κοχ”.

Πριν από δύο εβδομάδες, μόνο 103 περιφέρειες βρίσκονταν κάτω από το 100, όριο στο οποίο έχει αποφασιστεί ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα περιορισμού, σύμφωνα με το “φρένο έκτακτης ανάγκης”.

Σύμφωνα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς RTL/n-tv, στις 27 Μαΐου η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ και οι Πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων αναμένεται να διαβουλευτούν εκ νέου για την στρατηγική εμβολιασμών κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ο εμβολιασμός μαθητών και φοιτητών, το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και η εξέλιξη της διαδικασίας ανοσοποίησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα