Top

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Περισσότεροι από 500.000 οι νεκροί από την πανδημία

Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως.

Parallaxi
κορονοϊός-ηπα-περισσότεροι-από-500-000-οι-713012
Parallaxi

Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως.

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 500.000 οι νεκροί από την πανδημία. Ο Λευκός Οίκος θα τιμήσει τα θύματα με μια τελετή και ενός λεπτού σιγή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν σήμερα το θλιβερό ορόσημο των 500.000 νεκρών από την Covid-19, λίγες μόλις ημέρες προτού να συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον πρώτο θάνατο από νέο κορονοϊό στη χώρα, στην κομητεία Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας.

Τα κρούσματα της πανδημίας ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια και οι νεκροί έφτασαν σήμερα το απόγευμα τους 500.054, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, μολονότι οι θάνατοι και οι νοσηλείες έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο, μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Περίπου το 19% των θανάτων σε όλον τον κόσμο καταγράφεται στις ΗΠΑ, ποσοστό δυσανάλογο αφού ο πληθυσμός της χώρας αντιστοιχεί στο 4% του παγκόσμιου.

«Αυτοί οι αριθμοί είναι συγκλονιστοί», σχολίασε ο Δρ Άνθονι Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning America του δικτύου ABC News. «Αν το δείτε ιστορικά, τα έχουμε πάει χειρότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα και είμαστε μια ανεπτυγμένη, πλούσια χώρα», σημείωσε.

Ο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις πρόκειται να τιμήσουν τους νεκρούς σε μια εκδήλωση, αργότερα σήμερα στον Λευκό Οίκο. Μετά την ομιλία του προέδρου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει μια τελετή με αναμμένα κεριά. Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανακοίνωσε ότι για πέντε ημέρες οι σημαίες σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες.

Οι καμπάνες του Εθνικού Καθεδρικού Ναού της Ουάσινγκτον θα σημάνουν 500 φορές προς τιμή των θυμάτων και το γεγονός θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου.

Γερμανία: Οι ομοσπονδιακές εκλογές θα κοστίσουν περισσότερο από ποτέ λόγω της πανδημίας

Λόγω της κρίσης του κορονοϊού, οι ομοσπονδιακές εκλογές το φθινόπωρο του 2021 θα είναι πιο ακριβές από ποτέ, γράφει η εφημερίδα «Saarbruecker Zeitung».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, το ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκτιμήσει ότι το κόστος της διεξαγωγής της ψηφοφορίας θα ανέλθει συνολικά περίπου στα 107 εκατομμύρια ευρώ. Θα είναι η πρώτη φορά που το κόστος των εθνικών εκλογών θα σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

«Αναμένεται αυξημένο ποσοστό επιστολικής ψήφου επειδή δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν υπό τις περιοριστικές συνθήκες της πανδημίας Covid 19. Περισσότερες επιστολικές ψήφοι θα σήμαινε επίσης υψηλότερο κόστος, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρηματοδοτεί τη δωρεάν επιστολική ψήφο», είπε στην εφημερίδα εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών.

Πριν από τέσσερα χρόνια, το ποσοστό των πολιτών οι οποίοι ψήφισαν με επιστολική ψήφο σε εθνικό επίπεδο ήταν 28,6%. Τότε, το 2017, οι εκλογές κόστισαν 92 εκατομμύρια ευρώ, το 2013 το κόστος ήταν ακόμη μικρότερο: οι εκλογές κόστισαν μόνο 77 εκατομμύρια ευρώ.

Εκπρόσωπος του επικεφαλής της οργάνωσης της εκλογικής διαδικασίας είπε επίσης στην εφημερίδα ότι «ενδέχεται να είναι απαραίτητοι επιπλέον εργαζόμενοι για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας λόγω του κορονοϊού, κάτι το οποίο θα οδηγούσε κατά συνέπεια και στην αύξηση του κόστους των εκλογών».

Ιταλία: 9.630 κρούσματα και 274 θάνατοι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 9.630 νέα περιστατικά κορονοϊού και 274 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 170.672 διαγνωστικά τεστ, το 5,6% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Χθες τα κρούσματα ήταν 13.452, με 232 θανάτους. Πρέπει να τονιστεί, όμως, ότι όπως κάθε σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε μειωμένος αριθμός τεστ, κάτι που επηρεάζει τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν σήμερα.

Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα έχασαν την ζωή τους 95.992 άνθρωποι. Στις ιταλικές μονάδες εντατικής θεραπείας, βρίσκονται 24 περισσότεροι ασθενείς από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 351 περισσότεροι. Μέχρι σήμερα, στην Ιταλία έχουν λάβει διπλή δόση του εμβολίου 1.332.163 πολίτες.

Από τις 8 Μαρτίου, τέλος, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της ιταλικής πρωτεύουσας «Τέρμινι», πρόκειται να εξοπλιστεί τεράστια αίθουσα για τον εμβολιασμό των πολιτών. Σήμερα τα εμβόλια κατά του covid- 19 άρχισαν να χορηγούνται και στο συνεδριακό κέντρο la Nuvola (το Σύννεφο) πάντα στην Αιώνια Πόλη. H τοπική αυτοδιοίκηση, όμως, της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, (όπως και όλης της υπόλοιπης χώρας) ζητά την άμεση αύξηση των προμηθειών, από μέρους των φαρμακευτικών εταιριών.

Ολλανδία: Η εθνική ένωση εστιατορίων μηνύει το ολλανδικό κράτος για το κλείσιμο των επιχειρήσεων του κλάδου λόγω των μέτρων lockdown

Η εθνική ένωση εστιατορίων και επιχειρήσεων κέτερινγκ της Ολλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μηνύσει το ολλανδικό κράτος για να ανατρέψει τα μέτρα lockdown που έχουν επιβληθεί κατά της πανδημίας της Covid-19, διατυπώνοντας φόβους ότι τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε πολυάριθμες πτωχεύσεις.

Η Koninklijke Horeca Nederland (KHN), η μεγαλύτερη ένωση που εκπροσωπεί ολλανδικές επιχειρήσεις φιλοξενίας, ανέφερε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση επειδή η κυβέρνηση δεν έχει παράσχει ένα σαφές σχέδιο για το άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, τέσσερις μήνες μετά την εντολή για το κλείσιμό τους.

Η KHN επιδιώκει επίσης απροσδιόριστου ύψους αποζημιώσεις στην τελευταία ένδικη προσφυγή ενάντια σε μέτρα που έχει λάβει η ολλανδική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ολλανδικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα συντάχθηκε με το αίτημα μιας οργάνωσης που τάσσεται εναντίον του lockdown, δίνοντας εντολή στην κυβέρνηση να αποσύρει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία προκάλεσε διαδηλώσεις όταν επιβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου. Αμέσως μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου η κυβέρνηση άσκησε έφεση και η εφαρμογή της απόφασης ανεστάλη μέχρι να αποφανθεί το Εφετείο.

Η κυβέρνηση αναμένεται αύριο να παρατείνει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για ακόμη τρεις εβδομάδες έως τα τέλη Μαρτίου, αλλά θα επιτρέψει σε κομμωτήρια και λύκεια να λειτουργήσουν ξανά την επόμενη εβδομάδα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από αυτήν την κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της KHN, Ρόμπερ Βίλεμσεν. «Συνεχίζουν να είναι προσκολλημένοι στην επιδημιολογική κατάσταση, ενώ αλλάζουν τακτικά τις ιατρικές παραμέτρους της πολιτικής τους. Ενώ, την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις μας καταρρέουν».

Γαλλία: Τα παράλια ενός τμήματος της Κυανής Ακτής σε τοπική καραντίνα τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την επιβολή του μέτρου της τοπικής καραντίνας, στη μάχη κατά της διασποράς της covid-19, μια πρώτη από την αρχή της υγειονομικής κρίσης στη μητροπολιτική Γαλλία. Το μέτρο θα αφορά, τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, τις παράκτιες κοινότητες ενός τμήματος της Κυανής Ακτής (νοτιοανατολικά).

Ο δείκτης επίπτωσης είναι ιδιαίτερα αυξημένος στη μητρόπολη της Νίκαιας, με περισσότερα από 700 θετικά κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ο τριπλάσιος και πλέον αριθμός από τον εθνικό μέσο όρο (190), την ώρα που περίπου το 10% των τεστ βγαίνουν θετικά (έναντι 6% στο σύνολο της Γαλλίας), λόγω της διασποράς του βρετανικού στελέχους, που είναι πιο μεταδοτικό.

«Υπάρχει μια επιτάχυνση», εδώ και «καμιά δεκαριά ημέρες σε ασθενείς νεότερης ηλικίας», είπε ο Μισέλ Καρλ, ιολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νίκαιας.

Τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα, θα επιτρέπεται η κατ΄εξαίρεση έξοδος διάρκειας μίας ώρας (επίσκεψη σε γιατρό, βόλτα με τα κατοικίδια, άθληση ή περίπατος), σε μια ακτίνα 5 χιλιομέτρων από την οικία, από την Παρασκευή στις 18.00 τοπική ώρα έως τη Δευτέρα 06.00 τοπική ώρα και σε μία ζώνη που εκτείνεται από το Τεούλ σιρ Μερ έως το Μεντόν. Στη ζώνη αυτή επικεντρώνεται σχεδόν το 90% του πληθυσμού του διαμερίσματος Αλπ-Μαριτίμ, στις ακτές της Μεσογείου.

«Μια καραντίνα το Σαββατοκύριακο θα επιτρέψει κυρίως να αποθαρρύνουμε τους επισκέπτες μας να έρθουν στην Κυανή Ακτή κατά τη διάρκεια αυτών των χειμερινών διακοπών», υποστήριξε ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.

Επιπλέον, για 15 ημέρες, από αύριο Τρίτη, τα καταστήματα άνω των 5000 τετραγωνικών μέτρων, εκτός των φαρμακείων και των καταστημάτων τροφίμων, θα κλείσουν στο διαμέρισμα, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο περιφερειάρχης Μπερνάρ Γκονζάλεζ.

«Είναι πιθανόν απαραίτητο, όμως αυτή η κατάσταση διαρκεί πάνω από έναν χρόνο», υποστήριξε η 45χρονη Σεσίλ Σαλιού.

«Με αυτό θα χάσουμε μια ημέρα εργασίας, το Σάββατο, που είναι μια σημαντική ημέρα», επισήμανε από την πλευρά του ο υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο Φιλίπ Μπερνινί.

Επίσης, οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ιταλία θα ενισχυθούν, όπως και οι έλεγχοι στα αεροδρόμια, συνέχισε ο περιφερειάρχης, αναφέροντας το ενδεχόμενο για τη διεξαγωγή τεστ PCR στο σύνολο των επιβατών μιας πτήσης.

Η τοπική καραντίνα, που βρίσκεται σε ισχύ από τις 5 Φεβρουαρίου στο Μαγιότ, στο γαλλικό αρχιπέλαγος στον Ινδικό Ωκεανό, δεν έχει εφαρμοστεί προς το παρόν στη μητροπολιτική Γαλλία.

Η Γαλλία έχει εφαρμόσει καραντίνα σε εθνικό επίπεδο δύο φορές, από τις 17 Μαρτίου έως τις 11 Μαΐου του 2020, κατόπιν στις 30 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, από τις 18.00 έως τις 06.00 τοπική ώρα.

Βρετανία: Το τέλος της πανδημίας είναι ορατό, επιστροφή στην κανονικότητα στα τέλη Ιουνίου υπόσχεται ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει να υπάρξει μια επιστροφή στην ομαλότητα στην Αγγλία μέχρι τα τέλη Ιουνίου, παρουσιάζοντας στο κοινοβούλιο τη στρατηγική του για την «έξοδο» από το λοκντάουν, η οποία θα είναι «προσεκτική αλλά μη αναστρέψιμη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η αρχή θα γίνει με την επαναλειτουργία των σχολείων, στις αρχές Μαρτίου.

Η Βρετανία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη, καθώς μετρά περισσότερους από 120.000 νεκρούς από την Covid-19, μπήκε για τρίτη φορά σε καραντίνα στις αρχές του έτους, λόγω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων και της εμφάνισης μιας πιο μεταδοτικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού στη νότια Αγγλία.

Η χώρα ετοιμάζεται τώρα να χαλαρώσει τα μέτρα, αφού οι περιορισμοί και η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού μείωσαν τις μολύνσεις, τις νοσηλείες και τους θανάτους.

«Δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη διαδρομή προς μια Βρετανία με μηδενική Covid ή έναν κόσμο με μηδενική Covid. Και δεν μπορούμε να επιμείνουμε επ’ αόριστον με τους περιορισμούς που εξασθενούν την οικονομία μας, τη σωματική και ψυχική ευημερία μας και τις ευκαιρίες ζωής των παιδιών μας», είπε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο. «Και για αυτό είναι τόσο σημαντικό αυτός ο οδικός χάρτης να εφαρμοστεί προσεκτικά αλλά να είναι και μη αναστρέψιμος. Προχωράμε σε αυτό που ελπίζω και πιστεύω ότι είναι ένας μονόδρομος προς την ελευθερία», πρόσθεσε, παρουσιάζοντας το σχέδιο των τεσσάρων μεγάλων «σταθμών» του ανοίγματος.

Στην Αγγλία των 56 εκατομμυρίων κατοίκων, τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα επωφεληθούν από τη χαλάρωση των περιορισμών, αφού προβλέπεται ότι θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης στις 8 Μαρτίου.

Με βάση τον «οδικό χάρτη» της βρετανικής κυβέρνησης, το «άνοιγμα θα γίνει σταδιακά. Από το ένα βήμα στο άλλο θα μεσολαβούν τουλάχιστον πέντε εβδομάδες. Και αυτό γιατί χρειάζονται περίπου τέσσερις εβδομάδες για να εμφανιστούν οι συνέπειες της χαλάρωσης των περιορισμών και η κυβέρνηση θα δίνει μια ακόμη εβδομάδα για την ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Από τις 29 Μαρτίου θα αρθεί η εντολή παραμονής στο σπίτι και θα επιτραπούν οι υπαίθριες συναθροίσεις. Σήμερα επιτρέπονται να συγκεντρώνονται μέχρι έξι άτομα ή πρόσωπα από δύο διαφορετικά νοικοκυριά.

Τα καταστήματα όπως τα κομμωτήρια και οι παμπ (αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους) καθώς και τα μουσεία θα περιμένουν τη σειρά τους, στις 12 Απριλίου. Κινηματογράφοι, ξενοδοχεία, στάδια –στα τελευταία, με μέγιστο αριθμό θεατών τους 10.000– η εστίαση (στο εσωτερικό) θα ακολουθήσουν στις 17 Μαΐου. Στους κλειστούς αθλητικούς χώρους οι θεατές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 1.000. Από την ίδια ημερομηνία, μέλη διαφορετικών νοικοκυριών θα επιτρέπεται να συναντιούνται και σε εσωτερικούς χώρους.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον ξενοδοχειακό τομέα, ο Τζόνσον είπε ότι «κατανοεί» όσους απασχολούνται σ’ αυτόν και θέλουν να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν. «Όμως κανείς δεν θέλει να δει ένα τέταρτο λοκντάουν», πρόσθεσε.

Τα διεθνή ταξίδια από την Αγγλία θα απαγορεύονται τουλάχιστον μέχρι τις 17 Μαΐου. Στον οδικό χάρτη προβλέπεται ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει την κατάσταση στις 12 Απριλίου και θα καθορίσει πότε θα ξαναρχίσουν οι διεθνείς πτήσεις, όμως αυτό δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από τις 17 Μαΐου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, η Βρετανία εξετάζει την πιθανότητα εφαρμογής ενός συστήματος που θα επιτρέπει στους εμβολιασθέντες να ταξιδεύουν πιο εύκολα στο εξωτερικό.

Αν το επιτρέψει η υγειονομική κατάσταση, οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές επαφές θα αρθούν στις 21 Ιουνίου, το νωρίτερο, όπως επίσης και η σύσταση για τηλεργασία. Για την τηλεργασία, ο Τζόνσον είπε συγκεκριμένα ότι όπου είναι εφικτό οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της κατάστασης από την κυβέρνηση.

«Τα εμβόλια άλλαξαν τα δεδομένα»

Ο Τζόνσον τόνισε ότι η οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί με βάση τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα αυτά που αφορούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για την Covid-19 και τη μείωση των νοσηλειών.

Η κυβέρνηση έχει βασίσει τη στρατηγική εξόδου από την κρίση στην εκστρατεία ανοσοποίησης που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο. Ένας στους τρεις ενήλικες έχει ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί εν μέρει όλοι οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 50 ετών. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου, όλοι οι ενήλικες θα μπορούν να κάνουν τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου.

«Πιστεύω κατηγορηματικά ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού άλλαξε τα δεδομένα υπέρ ημών», υπογράμμισε ο Τζόνσον. «Σήμερα, το τέλος είναι πραγματικά ορατό… και μια άθλια χρονιά θα δώσει τη θέση της σε μια άνοιξη και ένα καλοκαίρι πολύ διαφορετικά και ασύγκριτα καλύτερα από την εικόνα που βλέπουμε σήμερα γύρω μας», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον δεσμεύτηκε επίσης ότι η κυβέρνησή του δεν θα εγκατελείψει όσους χρειάζονται στήριξη από το κράτος για το διάστημα της πανδημίας.

«Θέλω να διαβεβαιώσω το κοινοβούλιο, δεν θα τραβήξουμε το χαλί από τα πόδια τους. Για όσο διαρκεί η πανδημία, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ότι χρειάζεται για να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και τα μέσα βιοπορισμού» των ανθρώπων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό και τα μέτρα που θα ληφθούν στις 3 Μαρτίου.

Η Συρία ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά της Covid-19

Η Συρία ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά της Covid-19 και η χρήση του επετράπη στην επικράτεια της χώρας, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανακοίνωση της πρεσβείας της Συρίας στη Μόσχα.

«Η Συριακή Αραβική Δημοκρατία ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της νόσου του κορονοϊού και επέτρεψε τη χρήση του στην επικράτειά της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για τη Συρία Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS, είχε δηλώσει ότι η Μόσχα μελετάει το ενδεχόμενο της άμεσης αποστολής στη Δαμασκό του εμβολίου Sputnik-V, επισημαίνοντας ωστόσο ότι για να γίνει αυτό είναι αναγκαία η έγκριση του εμβολίου από το υπουργείο Υγείας της Συρίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Συρίας, τα οποία αναφέρει το πρακτορείο Sana, στη χώρα έχουν καταγραφεί 15.179 κρούσματα κορονοϊού και 998 θάνατοι.

Στα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι στη βορειοανατολική Συρία έχουν καταγραφεί 8.600 κρούσματα και 311 θάνατοι, ενώ στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία έχουν καταγραφεί 21.121 κρούσματα και 408 θάνατοι.

Τον Δεκέμβριο, η Συρία εντάχθηκε επίσης στον μηχανισμό Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που έχει ως σκοπό να βοηθήσει τις φτωχότερες χώρες.

Ο ΠΟΥ, η UNICEF και η οργάνωση Gavi έχουν θέσει ως στόχο να παράσχουν εμβόλια για το 20% του πληθυσμού της Συρίας έως το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα