Διεθνή

Ο κορονοϊός ξεκίνησε ως ατύχημα ισχυρίζεται ο πρώην επικεφαλής της Μ16

Υποστηρίζει ότι  περιήλθε στη γνώση του «σημαντική» νέα επιστημονική έκθεση.

Parallaxi
ο-κορονοϊός-ξεκίνησε-ως-ατύχημα-ισχυρ-559918
Parallaxi

Η πανδημία κορονοϊού “άρχισε ως ατύχημα” ισχυρίζεται ο πρώην επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, Ρίτσαρντ Ντίαρλαβ, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα Τelegraph.

Όπως υποστηρίζει περιήλθε στη γνώση του «σημαντική» νέα επιστημονική έκθεση που υποστηρίζει πως ο ιός δεν εμφανίστηκε φυσικά, αλλά δημιουργήθηκε από Κινέζους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, η εξέλιξη αυτή ίσως εγείρει ζήτημα καταβολής «επανορθώσεων» για τους θανάτους και την οικονομική κρίση που σήμανε η πανδημία σε ολόκληρο τον κόσμο εν μέσω παγκόσμιων πιέσεων προς την Κίνα να λογοδοτήσει για τις ακριβείς συνθήκες εξάπλωσης του ιού.

Οι ερευνητές της συγκεκριμένης μελέτης ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν στοιχεία που καταδεικνύουν πως βασικά στοιχεία εισάχθηκαν στη γενετική αλληλουχία του ιού που ενδεχομένως δεν εξελίχθηκε φυσικά – σενάριο που αμφιβητεί σχεδόν το σύνολο των επιστημόνων που μελετούν την απαρχή του ιού, με τους ειδικούς να καταλήγουν σχεδόν ομόφωνα στο ότι ο ιός προήλθε από ζώα, πιθανότατα νυχτερίδες ή παγκολίνους, προτού μεταπηδήσει στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με την Telegraph, η έρευνα απορρίφθηκε από διάφορες επιστημονικές επιθεωρήσεις και οι δημιουργοί της αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν αρκετές φορές, αφαιρώντας αιτιάσεις και ισχυρισμούς κατά της Κίνας, προτού τη δημοσιεύσουν τελικά στο Quarterly Review of Biophysics Discovery.

Με πληροφορίες από Telegraph/Independent

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα