Top

Κορονοϊός: Mερική χαλάρωση στην Ευρώπη – Συναγερμός για Τουρκία και Ινδία

Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως. 

Parallaxi
κορονοϊός-mερική-χαλάρωση-στην-ευρώπη-734209
Parallaxi

Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως. 

Να απολαύσουν την μπύρα τους στις παμπ, θα μπορούν μεταξύ άλλων από σήμερα οι Άγγλοι έπειτα από τρεις μήνες λοκντάουν ενώ και στην Ιρλανδία χαλαρώνουν οι περιορισμοί για πρώτη φορά έπειτα από 100 ημέρες λοκντάουν, όπως και στη Σλοβενία όπου αναστέλλεται και η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ίσχυε το τελευταίο εξάμηνο από τις 22:00 ως τις 05:00.

Στην Τσεχία, όπου σήμερα καταγράφηκε ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός νέων κρουσμάτων Covid-19 από τον Σεπτέμβριο, εξέπνευσε η εξάμηνη ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και πολλοί μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις τους, ενώ στην Ιταλία αναμένεται σήμερα να αρθεί το λοκντάουν στην Λομβαρδία, την περιφέρεια στο βόρειο τμήμα της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, καθώς και σε άλλες περιοχές όπου παρατηρείται βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης.

Οι περιοχές αυτές, που ήταν «κόκκινες», θα χαρακτηρίζονται πλέον “πορτοκαλί” ζώνες και οι κάτοικοί τους θα υφίστανται λιγότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ενώ τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν και πάλι παρότι θα παραμείνει σε ισχύ το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων.

Ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια και οι κήποι των παμπ στην Αγγλία

Τα καταστήματα στην Αγγλία, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια και οι κήποι των παμπ θα ξανανοίξουν από σήμερα, στο πλαίσιο αυτού που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περιέγραψε ως «ένα μεγάλο βήμα» προς την απελευθέρωση από τους περιορισμούς της πανδημίας COVID-19.

Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν η Αγγλία εισήλθε σε ένα τρίτο lockdown προκειμένου να περιορίσει τις αυξανόμενες μολύνσεις από το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊου, που είναι γνωστό ως παραλλαγή «του Κεντ».

Μία εκστρατεία εμβολιασμού που διέθεσε μια πρώτη δόση σε ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο του 50% των ενηλίκων, αλλά και τα μέτρα του lockdown έχουν μειώσει τον αριθμό των θανάτων κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 95% και τα περιστατικά μόλυνσης κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, από το επίπεδο κορύφωσης που καταγράφηκε

Τα καταστήματα με είδη που δεν θεωρουνται απαραίτητα, όπως οι αλυσίδες καταστημάτων με είδη για το σπίτι ή με είδη μόδας, θα λειτουργήσουν και πάλι στην Ουαλία, όπως και στην Αγγλία σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις με τα ίδια εμπορεύματα στη Σκοτία θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι την 26η Απριλίου.

Οι παμπ και τα εστιατόρια θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους σε εξωτερικούς χώρους από σήμερα, αν και οι αρχικοί περιορισμοί που απαιτούσαν να σερβίρεται γεύμα μαζί με το ποτό, καθώς και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας έχουν καταργηθεί.

Το σερβίρισμα σε εσωτερικούς χώρους δεν θα επιτραπεί μέχρι την 17η Μαΐου το νωρίτερο. Επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές στην Τσεχία

Στην Τσεχική Δημοκρατία, η οποία επλήγη άσχημα από το τελευταίο κύμα της πανδημίας Covid-19, η κυβέρνηση κατάφερε να επιβραδύνει τη μετάδοση των μολύνσεων επιβάλλοντας το σκληρότερο λοκντάουν που έχει επιβάλλει μέχρι τώρα.

Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων επρόκειτο να επιστρέψουν σήμερα στα σχολεία τους και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις να χαλαρώσουν, καθώς θα επιτραπεί και πάλι στους ανθρώπους να ταξιδεύουν εκτός των περιφερειών τους.

Η κυβέρνηση κράτησε τα καταστήματα μη απαραίτητων ειδών, τα εστιατόρια και τα κέντρα αθλητισμού και ψυχαγωγίας κλειστά σχεδόν συνεχώς από τον Οκτώβριο, εκτός από την επαναλειτουργία τους για σύντομο χρονικό διάστημα τον Δεκέμβριο. Στη συνέχεια έκλεισαν και πάλι καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα.

Τα σχολεία στην Τσεχία παρέμειναν κλειστά για χρονικό διάστημα που ήταν από τα μεγαλύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αρχές εξετάζουν αυτή τη φορά μια βραδύτερη προσέγγιση στη χαλάρωση των μέτρων, ελπίζοντας ότι δεν θα καταστεί ανάγκη να επιστρέψουν στα λοκντάουν που πλήττουν την οικονομία, η οποία εξακολουθεί να παραμένει στον αφρό χάρη σε εργοστάσια που εξακολουθούν να λειτουργούν υποβάλλοντας τους εργάτες τους σε υποχρεωτικά τεστ.

Σε δεινή κατάσταση η Τουρκία λόγω της μη τήρησης των μέτρων και της ατυχούς κυβερνητικής διαχείρισης

Η Τουρκία έχει το υψηλότερο επίπεδο ημερήσιων κρουσμάτων της covid στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή. Και έπειτα από τις εκκλήσεις των γιατρών και της αντιπολίτευσης, οι αρχές ενίσχυσαν την περασμένη εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα.

Η επικεφαλής της Ιατρικής Ενωσης της Τουρκίας δηλώνει πως πιστεύει ότι το μεγαλύτερο παραπάτημα της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν ήταν η ευρεία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων τον Μάρτιο, όταν τα καταγεγραμμένα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνονταν είχαν πέσει.

Υπάρχουν νέα μέτρα «Μείνετε Σπίτι» για τα σαββατοκύριακα, ενώ από την έναρξη του ραμαζανιού αύριο δεν θα λειτουργούν τα εστιατόρια για το μοναδικό, βραδινό γεύμα της νηστείας.

Αλλά η χώρα έχει παραμείνει ανοικτή για το επιχειρείν από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ με την άνοδο της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες οι άνθρωποι κατακλύζουν τους δρόμους και τα καφέ, ανησυχώντας όσους τηρούν τα περιοριστικά μέτρα.

Στη Γαλλία, παραμένουν οι περιορισμοί σε όλη τη χώρα. Οι μαθητές βρίσκονται σε τηλεκπαίδευση μέχρι τις 26 Απριλίου, τα μη απαραίτητα καταστήματα κλείνουν και οι πολίτες μπορούν μεν να γυμνάζονται σε εξωτερικούς χώρους αλλά δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν εντός της χώρας.

Η Γερμανία έχει παρατείνει τους ισχύοντες περιορισμούς μέχρι τις 18 Απριλίου, αλλά το κάθε κρατίδιο μπορεί να επιβάλλει τους δικούς του περιορισμούς.

Στη Δανία, όπου η κυβέρνηση έχει προτείνει την θέσπιση “διαβατηρίου για τον κορονοϊό” για όλους τους πολίτες άνω των 15 ετών, ανοίγουν πλέον στην Κοπεγχάγη τα κομμωτήρια και τα στούντιο για τατουάζ, ενώ οι ζωολογικοί κήποι και τα θεματικά πάρκα είναι ήδη ανοιχτά.

Στην Ισπανία επιτράπηκαν τα εσωτερικά ταξίδια, αλλά παραμένει η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας (23:00 με 06:00).

Οι θάνατοι 902 ασθενών με την COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ινδία στους 170.179 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν 168.912 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός-ρεκόρ για έκτη συναπτή ημέρα, αυξάνοντας το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων στις 13.527.717.

Έτσι, η Ινδία ξεπέρασε και πάλι τη Βραζιλία (13,45 εκατ.) και είναι πλέον η χώρα όπου καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ (31,2 εκατ.).

Εξάλλου, ο αριθμός των θανάτων που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ο υψηλότερος φέτος.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε το όριο των 100.000 για έβδομη ημέρα μέσα στον Απρίλιο και έκτη συνεχόμενη.

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο ρεκόρ 985 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ένα τρίτο κύμα της επιδημίας του COVID-19 και ένα πιο μεταδοτικό μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται σε ένα 24ωρο στη χώρα για δεύτερη συναπτή μέρα. Με τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 33.610 από τότε που ξέσπασε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα αυτή στη νοτιοανατολική Ασία.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 στην Ταϊλάνδη παρέμεινε ο ίδιος, καθώς το προηγούμενο 24ωρο δεν καταγράφηκαν θάνατοι από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, και ανέρχεται σε 97.

Η Ιαπωνία άρχισε να εμβολιάζει κατά του Covid-19 τους ενήλικες άνω των 65 ετών, με τις εισαγόμενες δόσεις να είναι λίγες και τον ρυθμό της εμβολιαστικής εκστρατείας να μη φαίνεται να μπορεί να ανασχέσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Σε περίπου 120 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ιαπωνία ξεκίνησε σήμερα να χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer σε όλους τους ενήλικες άνω των 65 ετών. Οι δόσεις αυτές παρασκευάζονται στην Ευρώπη και παραδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις επαρχίες της Ιαπωνίας.

Μόνο 2.810 άνθρωποι στο Τόκιο αναμένεται να εμβολιαστούν από την πρώτη παρτίδα, ενώ οι περισσότερες επαρχίες θα λάβουν 1.000 δόσεις ή και λιγότερες, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας. Η Ιαπωνία έχει πληθυσμό 126 εκατομμυρίων κατοίκων, με την πλειονότητά του να είναι ηλικιωμένοι.

Ο γραμματέας της κυβέρνησης Κατσουνόμπου Κάτο επανέλαβε σήμερα ότι το Τόκιο εκτιμά πως μπορεί να διασφαλίσει επαρκή αριθμό εμβολίων για τα 36 εκατομμύρια πολίτες της χώρας που είναι άνω των 65 ετών ως το τέλος Ιουνίου.

«Αν οι εισαγωγές από την ΕΕ προχωρήσουν ομαλά, εκτιμώ ότι η χώρα θα μπορεί να διανείμει εμβόλια τα οποία θα μπορούν να χορηγηθούν σε όλους τους ηλικιωμένους» εξήγησε ο Κάτο.

Παράλληλα στο Τόκιο τίθενται σε ισχύ από σήμερα και για έναν μήνα αυξημένα μέτρα με στόχο την ανάσχεση του τέταρτου κύματος των μολύνσεων από κορωνοϊό, το οποίο πυροδοτούν κυρίως τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, ενώ η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μόλις σε 100 ημέρες.

Η Ιαπωνία ήταν μεταξύ των τελευταίων μεγάλων οικονομιών παγκοσμίως που ξεκίνησε τον εμβολιασμό στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο Τάρο Κάνο, ο υπουργός αρμόδιος για τα εμβόλια, υπερασπίστηκε τους ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας, εξηγώντας ότι οι τοπικές κυβερνήσεις χρειάζονταν χρόνο να προετοιμαστούν.

«Μετά την αυριανή ημέρα θα ενημερώσουμε τις περιφέρειες πόσα εμβόλια μπορούμε να διανείμουμε και θα αποφασίσουν πόσα θα δώσουν σε κάθε δήμο» επισήμανε ο Κάνο.

Η Ιαπωνία βασίζεται στο εμβόλιο της Pfizer, καθώς είναι το μόνο που έχει εγκριθεί από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας. Ο ρυθμός των εμβολιασμών ενδέχεται να αυξηθεί τον Μάιο, καθώς αναμένεται να φτάσουν περισσότερες δόσεις από την Ευρώπη.

Περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ιαπωνία, κυρίως υγειονομικοί, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 μέχρι στιγμής. Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα είναι μεταξύ των περίπου 90 πολιτικών που εμβολιάστηκαν ενόψει συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο εμβόλια για τον γενικό πληθυσμό μοιάζει δύσκολο να είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ή ακόμα και τον χειμώνα, πολύ αργά για να ανασχέσουν την εξάπλωση της επιδημίας, η οποία φαίνεται να πλήττει πλέον ανθρώπους 30 με 50 ετών, σύμφωνα με τη Χαρούκα Σακαμότο, γιατρό και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Keio του Τόκιο.

«Τα υπάρχοντα εμβόλια δεν μπορούν να αποτρέψουν το τέταρτο κύμα της πανδημίας» επισήμανε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η νεότερη γενιά θα επηρεαστεί περισσότερο τώρα σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα».

https://www.youtube.com/watch?v=-ccnqR2UTTc

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 15.262 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τις 2.532.562.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 132 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στο κράτος της Λατινικής Αμερικής σε 57.779 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 241.643.

Το Χονγκ Κονγκ θα χαλαρώσει κάποια από τα μέτρα του κορωνοϊού για τους κατοίκους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως από τα τέλη Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της μητρόπολης Κάρι Λαμ, την ώρα που οι αρχές αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν την αποδοχή των εμβολίων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κόμβο.

Τα μπαρ και οι παμπ, που είναι αυτή τη στιγμή κλειστά, θα επιτραπεί να ανοίξουν σε φάσεις υπό την προϋπόθεση ότι όλο το προσωπικό και οι πελάτες έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε η Λαμ. Οι επισκέψεις σε δημόσια νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας θα επιτραπούν επίσης για τους εμβολιασμένους.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα η Λαμ δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση συζητά περαιτέρω λεπτομέρειες κα σκοπεύει να χαλαρώσει τα μέτρα από τις 29 Απριλίου. Η χαλάρωση αυτή θα αφορά μόνο τους κατοίκους που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19.

Ο ρυθμός χορήγησης των εμβολίων είναι υποτονικός από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα ανοσοποίησης στο Χονγκ Κονγκ τον Φεβρουάριο λόγω περιορισμένης εμπιστοσύνης στο εμβόλιο της κινεζικής Sinovac και λόγω του φόβου για παρενέργειες. Μόνο περίπου το 8% του 7,5 εκατ. κατοίκων της μητρόπολης έχουν εμβολιαστεί έως τώρα.

«Θα θέλαμε να δούμε το ποσοστό εμβολιασμού να αυξάνεται, αυτή τη στιγμή δεν είναι ικανοποιητικό», δήλωσε η Λαμ.

Οι περίοδοι καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους που φθάνουν από χώρες χαμηλού κινδύνου όπως η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και η Νέα Ζηλανδία μπορεί να μειωθούν σε 7 από 14 ημέρες και για όσους έρχονται από χώρες μεσαίου κινδύνου σε 14 από 21 ημέρες. Η Λαμ δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα σαφές πότε θα τεθεί σε ισχύ η χαλάρωση αυτών των μέτρων καραντίνας.

Το Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε να εμβολιάζει κατοίκους με δόσεις του εμβολίου της Sinovac τον Φεβρουάριο και άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο που ανέπτυξε η BioNTech τον Μάρτιο.

Το εμβόλιο της BioNTech γίνεται περισσότερο αποδεκτό από τότε που ξεκίνησε να κυκλοφορεί, με δύο έως τρεις φορές περισσότερους πολίτες να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με το συγκεκριμένο σκεύασμα σε ημερήσια βάση απ’ ό,τι με αυτό της Sinovac, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών. Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θέλουν να τους χορηγηθεί.

Ο αριθμός των ασθενών με covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Σουηδία είναι πλέον υψηλότερος από αυτόν που είχε καταγραφεί στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, όμως παραμένει χαμηλότερος από αυτόν του πρώτου κύματος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η Σουηδία έχει ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική από τις περισσότερες χώρες στην αντιμετώπιση της covid-19, επιλέγοντας να μην επιβάλει αυστηρά lockdown, αν και τελικά αυστηροποίησε κάποιους περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες, οι οποίοι ωστόσο παραμένουν κυρίως εθελοντικοί.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού παρουσιάζει άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες και 392 άνθρωποι νοσηλεύονται πλέον σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πρόκειται για αριθμό μεγαλύτερο από αυτόν που είχε καταγραφεί στις αρχές Ιανουαρίου, 389, αλλά πολύ κάτω από το υψηλό του πρώτου κύματος της πανδημίας, την άνοιξη του 2020, όταν είχαν φτάσει τους 558.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 αυξάνει, μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζει αντίστοιχη άνοδο ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο, κάτι που οι υγειονομικές αρχές αποδίδουν στον εμβολιασμό των πιο ευπαθών ομάδων και κυρίως όσων μένουν σε οίκους ευγηρίας.

Οι εργαζόμενοι στα σύνορα θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 ως το τέλος αυτού του μήνα ειδάλλως θα διακινδυνεύσουν να μετακινηθούν από τη θέση τους αυτή, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν μετά τον εντοπισμό ενός τρίτου κρούσματος του νέου κορονοϊού που σχετίζεται με μέλος του προσωπικού αυτού.

Η Νέα Ζηλανδία έχει σχεδόν εξαλείψει τον νέο κορονοϊό εντός των συνόρων της και δεν έχει καταγράψει εγχώρια μετάδοση για περισσότερες από 40 μέρες.

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ένα κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα του νέου κορονοϊού. Επρόκειτο για έναν εργαζόμενο σε συνοριακή θέση, ο οποίος είχε χάσει δύο ραντεβού για να εμβολιαστεί και διεγνώσθη θετικός στον νέο κορονοϊό. Άλλα δύο κρούσματα που συνδέονταν με αυτό το πρόσωπο καταγράφηκαν στη συνέχεια.

“Ως το τέλος του Απριλίου σε αυτούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί δεν θα επιτρέπεται να εργάζονται σε θέσεις εργασίας υψηλού κινδύνου και θα μετακινούνται σε άλλες”, δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η πρωθυπουργός της χώρας σημείωσε παράλληλα ότι περίπου το 86% των εργαζομένων σε θέσεις στα σύνορα έχουν εμβολιαστεί.

Η Νέα Ζηλανδία άρχισε να εμβολιάζει τους εργαζομένους σε συνοριακές υπηρεσίες και σε εγκαταστάσεις διαχειριζόμενης καραντίνας και τις οικογένειές τους με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στην πρώτη φάση του προγράμματός της ανοσοποίησης του πληθυσμού κατά της COVID-19. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει περισσότερους από 90.000 ανθρώπους.

Την περασμένη εβδομάδα η Νέα Ζηλανδία ανέστειλε εξάλλου προσωρινά την είσοδο όλων των ταξιδιωτών από την Ινδία, συμπεριλαμβανομένων των δικών της πολιτών, μετά τον εντοπισμό υψηλού αριθμού κρουσμάτων του νέου κορονοϊού μεταξύ αυτών που έφταναν στη Νέα Ζηλανδία από την ασιατική χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα