Ελλάδα

Κορονοϊός – Νοσοκομείο Βόλου: Έτοιμο να καταρρεύσει το σύστημα οξυγόνου

Δεν μπορεί να υποστηρίξει τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid

Parallaxi
κορονοϊός-νοσοκομείο-βόλου-έτοιμο-ν-840983
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ SOOC

Τραγικές οι συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Βόλου, το οποίο δεν μπορεί να υποστηρίξει τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid με το σύστημα του οξυγόνου να είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

Τραγικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Βόλου με όλες τις κλίνες ΜΕΘ να είναι κατειλημμένες. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα πράγματα φαίνεται να είναι πολύ χειρότερα από πέρσι την ίδια περίοδο. Τις τελευταίες 30 ώρες 6 άνθρωποι κατέληξαν στο νοσοκομείο Βόλου, κανένας εκ των οποίων δεν νοσηλευόταν σε ΜΕΘ-Covid.

Την έξαρση της πανδημίας και τις δυσοίωνες συνθήκες περιέγραψε και ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, διευθυντής της Νευροχειρουργικής, Νίκος Χαφτούρας στην εκπομπή LIVE NEWS.

“Περνάμε μαύρες μέρες. Οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου δεν ήταν προσαρμοσμένες στα σημερινά δεδομένα. Όλο το τριήμερο έπεφτε το οξυγόνο. Είναι επικίνδυνο και διακυβέυεται η υγεία των ασθενών. Το νοσοκομείο εδώ και 15 μέρες έχει φτάσει ταβάνι. Είχαμε πει ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να αντέξει πάνω από 70 ανθρώπους αλλά δεν έγινε κάτι”.

“Το σύστημα έχει καταρρεύσει. Πρέπει να μεταφερθούν κάποιοι για να επαρκεί το οξυγόνο. Οι ασθενείς που έχουμε σήμερα δεν μπορούν να οξυγονωθούν. Από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσει το σύστημα. Το νοσοκομείο ουσιαστικά έχει κλείσει, δεν αντέχει άλλο. Είναι μια σειρά από προβλήματα ζωτικής σημασίας για εκείνους που έχουν την ελπίδα να ζήσουν. Ένας παθολόγος για 110 ασθενείς. Δεν έχουμε ούτε έναν πνευμονολόγο”, υπογράμμισε.

 

 Δείτε επίσης:

 

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα