Ελλάδα

Κορονοϊός: Οι λοιμωξιολόγοι βάζουν «φρένο» στην αύξηση πληρότητας στα πλοία

Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή

Parallaxi
κορονοϊός-οι-λοιμωξιολόγοι-βάζουν-φ-634099
Parallaxi

Πλοία

Έχουν φτάσει στα όρια τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή δεδομένης και της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης

Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία, έπειτα από εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων λόγω κορονοϊού, όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. «Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή», σχολίασε σχετικά με το μέτρο προστασίας που επιτρέπει να ταξιδεύουν τα πλοία μόνο με το 65% των επιβατών τους.

«Φέτος η χώρα κάνει επένδυση, δεν έχει τεθεί στόχος» δήλωσε χαρακτηριστικά και αιτιολόγησε ότι πλέον η πανδημία έχει φέρει στο προσκήνιο μία σειρά από παράγοντες που δεν ελέγχει η Ελλάδα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε εύκολη χρονιά», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοχάρης.

Τα μέτρα που ισχύουν στα πλοία

Η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων, εκτός από το κατάστρωμα, όπου, όμως, θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Συγκεκριμένα, τα μέτρα στα πλοία είναι τα ακόλουθα:

Τα πλοία μπορούν να ταξιδεύουν με πληρότητα στο 60% γι’ αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και 65% γι’ αυτά με καμπίνες. Προβλέπεται θερμομέτρηση όλων των ταξιδιωτών και συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου πριν αυτοί ταξιδέψουν.

Οι επιβάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα