Top

Κορονοϊός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό παιδιών 15 έως 17 ετών

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Parallaxi
κορονοϊός-πότε-ανοίγει-η-πλατφόρμα-γι-761344
Parallaxi

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, θα γίνει την Πέμπτη 15/7 με το εμβόλιο της Pfizer, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/ με χρήση των κωδικών taxis net.

Το ραντεβού θα δύναται να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Το ραντεβού επίσης μπορεί να κλείνεται και μέσω ΚΕΠ ή σε Φαρμακεία, αρκεί ο γονέας να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κυρία Θεοδωρίδου, έπειτα από την εξέταση των δεδομένων που ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι είναι ωφέλιμο να εμβολιαστούν στη χώρα μας οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών, καθώς τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικίας έχουν πιθανότητες να νοσήσουν από κορονοϊό. Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει ότι λόγω της εξωσχολικής τους δραστηριότητας μεταδίδουν στο περιβάλλον τους με μεγαλύτερη συχνότητα τον κορονοϊό.

Η κυρία Θεοδωρίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά με υποκείμενο νοσήματα, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός θα τους προσέφερε προστασία. Με τον εμβολιασμό των εφήβων, είπε, υπάρχει και η προστασία μεγαλύτερης ηλικίας, που για κάποιο λόγο δεν εμβολιάστηκαν.

Πληροφορίες: skai.gr, ethnos.gr

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα