Ελλάδα

Κορονοϊός: Πότε θα θα δούμε την αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος;

Ποιος είναι ο ρόλος των self-tests;

Parallaxi
κορονοϊός-πότε-θα-θα-δούμε-την-αποκλιμ-743147
Parallaxi

Περισσότερα από 4.000 κρούσματα κορονοϊού, εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, την ίδια ώρα που το λιανεμπόριο είναι ανοιχτό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι συζητήσεις για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων του lockdown συνεχίζονται.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, σημείωσε ότι είμαστε στην αναμενόμενη αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων «που περιμέναμε να συμβεί».

«Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε τα αποτελέσματα και του lockdown», σημείωσε ο καθηγητής, ο οποίος τόνισε ότι η έλευση των self-tests θα βοηθήσει «ώστε να αναχαιτίσουμε την πανδημία».

Το πλεονέκτημα που έχουν τα self-tests είναι ότι μπορούν να ανιχνεύουν και ασυμπτωματικούς ασθενείς αλλά και τη νόσο στα πρώιμα στάδια, κάτι που θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη απομόνωσή τους με σκοπό να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά.

«Η αναχαίτιση θέλει χρόνο για να γίνει, που σημαίνει πρακτικά ότι θα τη δούμε από τις 18 του μήνα και έπειτα», κατέληξε ο καθηγητής.

Δείτε επίσης

https://parallaximag.gr/epikairotita/chartis-krousmaton-sto-kokkino-thessaloniki-athina-acha%ce%90a

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα