Φρένο σε κάθε προσπάθεια νυχτερινού ρεβεγιόν, άσκοπου συνωστισμού και κινητικότητας θα βάλει η Ελληνική Αστυνομία τις πλέον… «επικίνδυνες» ημέρες των εορτών, δηλαδή Χριστούγεννα και παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.
Η ημέρα θα ξεκινήσει παραμονή Χριστουγέννων χωρίς κάλαντα εφόσον αυτό απαγορεύτηκε και δεν προβλέπεται ούτε από τους κωδικούς μετακίνησης, όπως ξεκαθάρισε από τις 22 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
«Σφραγισμένες» για κάθε προσπάθεια άσκοπης εξόδου θα είναι οι Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς οι έλεγχοι των μετακινήσεων θα είναι σαρωτικοί. Μπορεί οι σταθμοί των διοδίων να παραμένουν ανοιχτοί, αλλά αυτό θα αφορά τις ελάχιστες απαραίτητες μετακινήσεις, καθώς θα υπάρχουν ενισχυμένα μπλόκα της Αστυνομίας στα διόδια, αλλά και σε σταθμούς ΚΤΕΛ και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, με τους αστυνομικούς να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο στις βεβαιώσεις μετακίνησης όσων βρεθούν στο δρόμο. Στόχος είναι η αποφυγή μετακινήσεων από νομό σε νομό.
Για τη μετακίνηση στα μεσημεριανά ολιγομελή ρεβεγιόν (τα βραδινά απαγορεύονται καθώς θα ισχύει κανονικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ), οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6 τόσο όταν πηγαίνουν προς το φιλικό σπίτι στο οποίο είναι καλεσμένοι, όσο και όταν επιστρέφουν από αυτό.
Η αυστηρή τήρηση των μέτρων και το σχέδιο αποτροπής συνωστισμού εξετάστηκαν σε τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμα και το ενδεχόμενο αναστολής των δρομολογίων του μετρό πολύ νωρίτερα πιθανότατα και στις 6 το απόγευμα τις ημέρες αυτές, καθώς και το κλείσιμο σταθμών και κυρίως αυτού του Συντάγματος, καθώς η πλατεία λόγω του στολισμού της έγινε πόλος έλξης επισκεπτών τις τελευταίες ημέρες.
Στο τραπέζι έχουν πέσει και προτάσεις αποκλεισμού ορισμένων κεντρικών αρτηριών της Αθήνας για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί τόσο μέσω της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας έως και 5.000 αστυνομικών την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς όσο και μέσω των drones στην «απομόνωση» περιοχών με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όπςω η Δυτική Αττική.
Συνοπτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις γιορτές περιλαμβάνουν:
Απαγόρευση των εξόδων των παιδιών για κάλαντα.
Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραπέζια αυστηρά με τη συμμετοχή έως 9 ατόμων από 2 οικογένειες μόνο το μεσημέρι καθώς ισχύει κανονικά η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Συνιστάται μάλιστα οι δύο οικογένειες που θα περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα να περάσουν και την Πρωτοχρονιά χωρίς εναλλαγές.
Ισχύει κανονικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
Για τη μετακίνηση στις οικογενειακές συναθροίσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο κωδικός που θα πρέπει να αποστέλεται στο 13033 είναι 6.
Μητρόπολη Δράμας: Κλειστές οι εκκλησίες για πιστούς στις γιορτές
Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δράμας, Παύλος, θα ήθελε η τοπική εκκλησία να συμβάλλει στο να μην υπάρξει ούτε κατ’ ελάχιστο η πιθανότητα διασποράς του ιού, τουλάχιστον στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων
Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, όλες οι Θείες Λειτουργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.
Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ επιτρέπεται η παρουσία 25 ατόμων στις εκκλησίες κάθε ενορίας και 50 ατόμων για τον μητροπολιτικό ναό της κάθε περιοχής, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δράμας Παύλος αποφάσισε οι εκκλησίες να μείνουν κλειστές για τους πιστούς και οι λατρευτικές εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν μόνο με την απαραίτητη παρουσία των κληρικών και των ψαλτών.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κύκλοι της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρουσιάζει η περιοχή, αλλά και γιατί ο σεβασμιότατος θα ήθελε η τοπική εκκλησία να συμβάλλει στο να μην υπάρξει ούτε κατ’ ελάχιστο η πιθανότητα διασποράς του ιού, τουλάχιστον στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων.
Οι ναοί, πάντως θα είναι ανοιχτοί από τις οχτώ το πρωί, όλες τις εορταστικές ημέρες μόνο για ατομική προσευχή και την προσωπική εξυπηρέτηση των πιστών, τηρουμένων πάντα όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.
Δημόπουλος: Το εμβόλιο κατά του κοροναϊού έχει χαρακτηριστεί επιστημονικό θαύμα
Για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, καθώς και για τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο, μίλησε στο MEGA ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.
«Ελπίζουμε με τον ερχομό της νέας χρονιάς και των εμβολίων, οι σκηνές αυτές να αποτελούν ένα οδυνηρό παρελθόν. Να συμβάλουμε όλοι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές στο μέλλον», τόνισε αρχικά.
Ερωτηθείς για την διστακτικότητα υγειονομικών υπαλλήλων σχετικά με τον εμβολιασμό, ανέφερε πως «υπάρχει μια διστακτικότητα, παρουσιάζει δεδομένα ότι δεν έχουμε μακροχρόνιες παρατηρήσεις για τα εμβόλια. Έχουμε δεδομένα 2 μηνών που δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Σημαντικά επιστημονικά περιοδικά τα έχουν χαρακτηρίσει ”επιστημονικό θαύμα”».
«Γνωρίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε πιθανότατα και μεγαλύτερη παραγωγή από τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια, αλλά και τρίτο και τέταρτο εγκεκριμένο. Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα θα βελτιωθούν και ο αριθμός των εμβολίων αλλά και η προοπτική εμβολιασμού του 60-70% του πληθυσμού θα επιτευχθεί νωρίτερα» τόνισε.
«Είναι σπάνια αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο, η σύσταση είναι ότι άτομα που έχουν ιστορικό αλλεργίας να το αναφέρουν στο προσωπικό. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε ελεγχόμενες δομές, όπου θα μπορεί να αντιμετωπιστεί η αλλεργική αντίδραση. Πιστεύω ότι μόλις αρχίσει ο εμβολιασμός, θα υπάρξει μεταστροφή αυτού του κλίματος, όσοι περισσότεροι υγειονομικοί εμβολιάζονται θα συμπαρασύρουν συναδέλφους τους. Βεβαίως θα κάνω το εμβόλιο» κατέληξε.
Εμβόλιο : Ασκηση προσομοίωσης του εμβολιασμού για τον Covid έγινε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων
Άσκηση προσομοίωσης του εμβολιασμού για το νέο κορονοϊό (COVID-19), πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Το ΠΓΝΙ, είναι καθ΄ όλα έτοιμο να ξεκινήσει τον εμβολιασμό του προσωπικού του, έχουν ήδη καταρτιστεί οι πίνακες ημερήσιου προγράμματος εμβολιασμού, έχει στελεχωθεί πλήρως το εμβολιαστικό κέντρο με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Σύμφωνα με την Διοίκηση, αφού παραλειφθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, ξεκινάει από Τρίτη 29/12/2020 ο εμβολιασμός, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του Νοσοκομείου .
Ο εμβολιασμός για την 1η δόση του εμβολίου του υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021. Το προσωπικό θα εμβολιαστεί για τη δεύτερη δόση, 21 μέρες μετά τη μέρα που θα λάβει την πρώτη δόση, όπως ορίζεται από το πρωτόκολλο, στο πλαίσιο της έναρξης του εμβολιασμού.
Στην ανακοίνωση η Διοίκηση επισημαίνει, πως «στόχος όλων μας είναι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, το δυνατόν γρηγορότερα, ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα εμβολιασμού και με τη σκέψη αυτή καλούμε και την υπόλοιπη κοινότητα να πράξει το ίδιο, συμμετέχοντας στον εμβολιασμό, ώστε χρησιμοποιώντας το όπλο που μας έδωσε η επιστήμη και έχουμε πλέον στα χέρια μας, να μπορέσουμε όλοι μαζί να αναχαιτίσουμε τον ιό και να περάσουμε το συντομότερο δυνατό σε ρυθμούς κανονικότητας».
Κορονοϊός: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Στην τελική ευθεία το επιχειρησιακό σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού – Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τα Χριστούγεννα.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το επιχειρησιακό σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των πολιτών της χώρας που ξεκινά στις 27 Δεκεμβρίου, όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr. Γι’ αυτό το λόγο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιείένα ταξίδι-αστραπή σε 4 επαρχιακές πόλεις, προκειμένου να συντονίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες στις αποθήκες, όπου θα αποθηκεύονται και θα φυλάσσονται τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο Νίκος Χαρδαλιάς έφτασε σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε Καρδίτσα και Ηράκλειο.
Ο κ. Χαρδαλιάςεξετάζει τις πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, στις οποίες θα αποθηκεύεται το εμβόλιο αλλά και τα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με το Open TV, ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε να διαπιστώσει εάν κάποια συγκεκριμένα μέτρα είναι σύμφωνα με αυτά που επιβάλλει το σχέδιο «Ελευθερία». Πρόκειται για την τελευταία προπαρασκευαστική ενέργεια πριν ξεκινήσει να εφαρμόζεται το επιχειρησιακό σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για τη μεταφορά του εμβολίου στη χώρα μας.
Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τα Χριστούγεννα
Όσον αφορά στα μέτρα που θα τηρηθούν από την ΕΛ.ΑΣ για τις 24 και τις 25 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της Μίνας Καραμήτρου δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι αστυνομικοί να κάνουν «εκπτώσεις» λόγω των εορταστικών ημερών. Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης προβλέπει να γίνονται έλεγχοι σχεδόν σε όλα τα άτομα που θα κυκλοφορήσουν εκείνες της ημέρες μετά τις 22:00, όποτε και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και θα επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα.
Το μόνο που προβλέπεται είναι την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι πολίτες να επισκέπτονται ένα φιλικό σπίτι με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6», ενώ απαραίτητo θα είναι να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητά. Σημειώνεται ότι στο γιορτινό τραπέζι μπορούν να βρεθούν έως 9 άτομα από δύο οικογένειες – φιλικές ή συγγενικές. Όπως ανέφερε νωρίτερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η αποστολή SMS στο 13033 θα είναι υποχρεωτική και για την επιστροφή από το εορταστικό ρεβεγιόν.
Σαρηγιάννης: 30% αύξηση των κρουσμάτων το Μάρτιο με ανοιχτά σχολεία τον Γενάρη
Γιατί ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης επιμένει, μιλώντας στο ethnos.gr, να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές
Κατά τουλάχιστον 30% αύξηση θα παρουσιάσει μέχρι το τέλος του Μαρτίου ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, σε περίπτωση που τα σχολεία ανοίξουν την 7η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής, επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής και επικεφαλής του Κέντρου για το Εκθεσίωμα και την Υγεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.
Για το λόγο αυτό ο ίδιος τονίζει στο ethnos.gr την αναγκαιότητα, με βάση τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα, να παραταθεί το μέτρο των κλειστών δημοτικών σχολείων μέχρι τις 20 ή ακόμα και έως τις 30 Ιανουαρίου. Αναφορικά με το ποια από τις δύο ημερομηνίες θα επιλεγεί, ο κ. Σαρηγιάννης υποστηρίζει ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά της κοινωνίας κατά τη διάρκεια των γιορτών και από το αν και κατά πόσο θα επιβαρυνθεί από αυτές το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας.
«Θα ήταν πιο σοφό το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων να πάει πιο πίσω από την 7η Ιανουαρίου. Δεν είμαστε ακόμα σε αρκετά καλό βαθμό αποκλιμάκωσης αυτού του κύματος της πανδημίας του κορονοϊού και θα παίξει το ρόλο της η κοινωνικότητα γονέων και μαθητών. Αν το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων πάει στις 20 ή στις 30 Ιανουαρίου, θα έχουμε σημαντική αποκλιμάκωση, η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας θα βρίσκεται κάτω από το 60% και θα έχουμε λιγότερα από 500 κρούσματα την ημέρα. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά και θα μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα των σχολείων με μέτρα. Είναι διαφορετικό να ανοίξουμε με μικρότερη διασπορά και διαφορετικό να ανοίξουμε με μεγάλο επιπολασμό του ιού. Θα είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα και το ποσοστό ασφάλειας σε κάθε περίπτωση. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Σαρηγιάννης.
Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, ο καθηγητής του ΑΠΘ το τοποθετεί το νωρίτερο μέσα στο Φεβρουάριο. «Οι έφηβοι έχουν εντονότερη κοινωνικότητα, η οποία δεν είναι εύκολο να τιθασευτεί, ούτε να ελεγχθεί. Αν προχωρήσει καλά το πρόγραμμα των εμβολιασμών, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μέσα στο Φεβρουάριο», λέει ο κ. Σαρηγιάννης.
Παράταση του lockdown στην αγορά
Για παράταση του lockdown μετά τις 7 Ιανουαρίου και στην αγορά κάνει λόγο ο κ. Σαρηγιάννης. Όπως υποστηρίζει, ο συγκεκριμένος κλάδος της οικονομίας δεν πρέπει να ανοίξει νωρίτερα από τις 20 Ιανουαρίου, ίσως ακόμα και το Φεβρουάριο σε περιοχές με εντονότερο επιδημιολογικό φορτίο.
«Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα γίνουν οι εμβολιασμοί. Δεν υπάρχει το ίδιο μέτρο διασποράς σε ολόκληρη τη χώρα. Θα είναι πιο έξυπνο οι εμβολιασμοί να γίνουν με στόχευση. Να στοχευθούν οι περιοχές με εντονότερο επιδημιολογικό φορτίο, να ληφθεί υπόψη η κατανομή του πληθυσμού, δηλαδή το ποσοστό της ευπάθειας των πολιτών, αλλά και η δυναμικότητα της διασποράς. Να μην κοιτάμε μόνο το πότε ανοίγουν ή κλείνουν τα καταστήματα, αλλά το πού ανοίγουν ή κλείνουν. Για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι σωστό να ανοίξουν τα καταστήματα νωρίτερα από το Φεβρουάριο στην Κοζάνη ή στην Ξάνθη, περιοχές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο. Αν αυτό δουλέψει, θα είναι πολύ χρήσιμο», σημειώνει ο κ. Σαρηγιάννης.
Ορόσημο οι γιορτές
Κατά τον καθηγητή του ΑΠΘ, εκτός του ότι πρέπει να τηρηθούν με απόλυτη αυστηρότητα τα μέτρα κατά την περίοδο των γιορτών, οι πολίτες θα πρέπει να λειτουργήσουν με απόλυτη συνείδηση ότι είναι αναγκαίο να προσέξουμε, για να μην κάνουμε κακό στους άλλους, σε αυτούς που αγαπάμε.
«Βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης αυτού του κύματος της επιδημίας, η οποία, αν προσέξουμε κατά τη διάρκεια των γιορτών, θα μας δώσει υγειονομικό χώρο, ώστε να έχουμε ανοιχτές δραστηριότητες, με διαχειρίσιμο κίνδυνο. Είναι πολύ κακό να νιώσει ο κόσμος ότι επειδή έχουμε αποκλιμάκωση, έλα μωρέ…», υπογραμμίζει ο κ. Σαρηγιάννης.
Για παράταση του lockdown μετά τις 7 Ιανουαρίου και στην αγορά κάνει λόγο ο κ. Σαρηγιάννης. Όπως υποστηρίζει, ο συγκεκριμένος κλάδος της οικονομίας δεν πρέπει να ανοίξει νωρίτερα από τις 20 Ιανουαρίου, ίσως ακόμα και το Φεβρουάριο σε περιοχές με εντονότερο επιδημιολογικό φορτίο.
«Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα γίνουν οι εμβολιασμοί. Δεν υπάρχει το ίδιο μέτρο διασποράς σε ολόκληρη τη χώρα. Θα είναι πιο έξυπνο οι εμβολιασμοί να γίνουν με στόχευση. Να στοχευθούν οι περιοχές με εντονότερο επιδημιολογικό φορτίο, να ληφθεί υπόψη η κατανομή του πληθυσμού, δηλαδή το ποσοστό της ευπάθειας των πολιτών, αλλά και η δυναμικότητα της διασποράς. Να μην κοιτάμε μόνο το πότε ανοίγουν ή κλείνουν τα καταστήματα, αλλά το πού ανοίγουν ή κλείνουν. Για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι σωστό να ανοίξουν τα καταστήματα νωρίτερα από το Φεβρουάριο στην Κοζάνη ή στην Ξάνθη, περιοχές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο. Αν αυτό δουλέψει, θα είναι πολύ χρήσιμο», σημειώνει ο κ. Σαρηγιάννης.
Ορόσημο οι γιορτές
Κατά τον καθηγητή του ΑΠΘ, εκτός του ότι πρέπει να τηρηθούν με απόλυτη αυστηρότητα τα μέτρα κατά την περίοδο των γιορτών, οι πολίτες θα πρέπει να λειτουργήσουν με απόλυτη συνείδηση ότι είναι αναγκαίο να προσέξουμε, για να μην κάνουμε κακό στους άλλους, σε αυτούς που αγαπάμε.
«Βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης αυτού του κύματος της επιδημίας, η οποία, αν προσέξουμε κατά τη διάρκεια των γιορτών, θα μας δώσει υγειονομικό χώρο, ώστε να έχουμε ανοιχτές δραστηριότητες, με διαχειρίσιμο κίνδυνο. Είναι πολύ κακό να νιώσει ο κόσμος ότι επειδή έχουμε αποκλιμάκωση, έλα μωρέ…», υπογραμμίζει ο κ. Σαρηγιάννης.