Ελλάδα

Κως: 63χρονη πέθανε σε καρότσα ενώ τη μετέφεραν στο νοσοκομείο – Δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Τραγικό περιστατικό στο νησί

Parallaxi
κως-63χρονη-πέθανε-σε-καρότσα-ενώ-τη-μετ-1008911
Parallaxi

Τραγικό περιστατικό που αποκαλύπτει την απελπιστική κατάσταση της δημόσιας υγείας στα νησιά συνέβη στην Κώ, όταν γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα φορτηγού κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 4 Ιουνίου και σύμφωνα με το τοπικό μέσο rodiaki.gr, η μεταφορά της έγινε με αυτόν τον… μεσαιωνικό τρόπο καθώς δεν ήταν δυνατόν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού με ασθενοφόρο.

Τριτοκοσμική χαρακτηρίζει την κατάσταση της υγείας στα νησιά ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τ. υφυπουργός Πολιτισμού – τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή το τραγικό περιστατικό θανάτου.

«Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η κατάσταση της υγείας στην Κω! Ο θάνατος μιας γυναίκας που ξεψύχησε στην καρότσα φορτηγού καθώς δεν ήταν δυνατόν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού με ασθενοφόρο, την Κυριακή 4 Ιουνίου, αναδεικνύει την ολοκληρωτική πλέον εγκατάλειψη του τομέα της υγείας στην Κω.

Εν έτει 2023 μια γυναίκα που έχριζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης αντί να μεταφερθεί με ασθενοφόρο και με την απαραίτητη συνοδεία, κατέληξε δυστυχώς πάνω σε μια καρότσα, συνοδεία ενός ήρωα ορθοδοντικού που σε ανάρτησή του αναφέρει ότι ντρέπεται που δεν κατάφερε να την κρατήσει στη ζωή! Αντί να ντρέπονται οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας που ευθύνονται για αυτή την τραγική κατάσταση!

Αντί να βελτιώνονται οι συνθήκες, τραγικά γεγονότα όπως αυτό, έρχονται να αποδείξουν με τον χειρότερο τρόπο πως η Νέα Δημοκρατία αδιαφορεί προκλητικά πλέον για την υγεία και την περίθαλψη των νησιωτών. Παρά τις φρούδες υποσχέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Κω πριν από ένα χρόνο δια στόματος μάλιστα του κ. Μητσοτάκη, ουδεμία ουσιαστική εξέλιξη υπάρχει. Αντιθέτως βλέπουμε σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας που κάθε καλοκαίρι προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, άνθρωποι να πεθαίνουν σε καρότσες φορτηγών! Συνθήκες δηλαδή τριτοκοσμικής χώρας.

Το επιτελικό κράτος σε πλήρη ανάπτυξη πλήρως αποδιοργανωμένο. Σαν σκηνή από αρχαία τραγωδία ο Ιπποκράτης ο πατέρας της Ιατρικής θα αναφωνούσε “Αιδώς Αργείοι”!» ανέφερε.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα