Featured

Κοσμοσυρροή στο χιονοδρομικό Βίγλας – Πισοδερίου την Κυριακή

Δείτε εικόνες από το χιονοδρομικό κέντρο.

Parallaxi
κοσμοσυρροή-στο-χιονοδρομικό-βίγλας-82-871645
Parallaxi

Η χθεσινή Κυριακή αποτέλεσε ιδανική μέρα για πολύ κόσμο να πραγματοποιήσει μια εξόρμηση σε χιονοδρομικά κέντρα. Σε αυτό συνέβαλλε τόσο ο ηλιόλουστος καιρός όσο και οι ποσότητες χιονιού που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Διομήδης.

Πολλοί Θεσσαλονικείς επέλεξαν να επισκεφθούν το χιονοδρομικό κέντρο του Πισοδερίου-Βίγλας. Αποτελεί ένα αρκετά μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο περιβάλλεται από ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Από την κορυφή του χιονοδρομικού η θέα προς τις λίμνες των Πρεσπών είναι απίστευτη, ενώ οι διαδρομές των πιστών ανάμεσα από τις οξιές δίνουν μια άλλη διάσταση και ξεφεύγουν από τα τετριμμένα. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σε λειτουργία χιονοδρομικά κέντρα, αφού ο πρώτος του συρόμενος αναβατήρας τοποθετήθηκε το 1967.

Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να αξιοποιήσουν την ελεύθερη Κυριακή τους κάνοντας σκι και σνόουμπορντ, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που επισκέφθηκαν το χειμερινό τουριστικό θέρετρο απλά για να κάνουν τη βόλτα τους και να πιούν έναν καφέ με θέα το χιόνι.

Πέρα από τους Θεσσαλονικείς, το χιονοδρομικό επισκέφθηκαν επίσης πολλοί κάτοικοι της Φλώρινας, αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, κάτοικοι των τριγύρω περιοχών της βόρειας Ελλάδας καθώς και της Αλβανίας.

Πλήθος κόσμου στεκόταν αρκετή ώρα στην ουρά ώστε να καταφέρει να ενοικιάσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα χειμερινά σπορ ή για να πάρει μια θέση στο λιφτ. Η αναμονή έφτανε μέχρι και τη μιάμιση ώρα, ενώ ακόμη και μέχρι την τελευταία διαδρομή του, το λίφτ είχε πληρότητα στις θέσεις του.

Επιπλέον, ο ενοικιαζόμενος εξοπλισμός ανά διαστήματα δεν επαρκούσε για τις ανάγκες του μεγάλου αριθμού του κόσμου και πολλοί επισκέπτες κατέφευγαν τις στιγμές αυτές σε ό,τι είχε απομείνει.

Εργαζόμενοι του χιονοδρομικού μας γνωστοποίησαν πως το πλήθος του κόσμου που παρευρέθηκε χθες στο χιονοδρομικό δεν είναι καθημερινό φαινόμενο, αλλά οφειλόταν τόσο στην ηλιόλουστη Κυριακάτικη ημέρα, όσο και στην ιδανική στρώση χιονιού που υπήρχε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα