Ελλάδα

Κρήτη: Τι καταγγέλλουν ο πατέρας και ο αδελφός του αστυνομικού που έβαλε τέλος στη ζωή του

«Τον αντιμετώπιζαν σαν παρείσακτο, τον καταδίκασαν...»

Parallaxi
κρήτη-τι-καταγγέλλουν-ο-πατέρας-και-ο-α-1015288
Parallaxi

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Λασιθίου με τη διπλή αυτοκτονία δύο αστυνομικών – με διαφορά περίπου μιας ώρας – το μεσημέρι του Σαββάτου (10/6).

Οι δύο αστυνομικοί ήταν 35 ετών και βρέθηκαν απαγχονισμένοι από τους οικείους τους, ο ένας στην περιοχή Εσταυρωμένος της Σητείας και ο άλλος στο Καλό Χωριό.

Για τον 35χρονο που αυτοκτόνησε στο σπίτι του στο Καλό Χωριό μίλησαν ο πατέρας του και ο αδερφός του και όσα λένε συγκλονίζουν. Ο αστυνομικός, με καταγωγή από τα Ιωάννινα, βρέθηκε με μεταθεση στην Κρήτη. Ήταν έγγαμος, χωρίς παιδιά και στον τόπο του θανάτου του βρέθηκε ένα σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους που έφτασε στην απονενοημένη πράξη και στο οποίο αποχαιρετούσε τη μητέρα και τη γυναίκα του, λέγοντας ότι δεν μπορούσε άλλο να διαχειριστεί την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βίωνε.

Ακόμη ένα τραγικό στην υπόθεση είναι πως η γυναίκα του εργάζεται σε άλλο νησί και θα μετέβαινε αυτές τις μέρες στην Κρήτη.

Στον Alpha μίλησαν ο πατέρας και ο αδελφός του καταγγέλλοντας τις συνθήκες στο κέντρο που έκανε τη θητεία του και έγινε χειριστής σκύλου. «Τον αντιμετώπιζαν σαν παρείσακτο, τον καταδίκασαν να πάει στην Κρήτη. Ενώ είχε εκπαιδευτεί με έναν συγκεκριμένο σκύλο, του τον πήραν και του έδωσαν άλλον καινούργιο και έπρεπε μέσα σε 20 μέρες να περάσει τις δύσκολες εξετάσεις. Δεν κατάφερε να πετύχει και διέταξαν τη μετάταξή του. Από την Κω, όπου γνώρισε τη γυναίκα του, τον έστειλαν στην Κρήτη. Είχε γονατίσει το παιδί, είχε ήδη 40 ημέρες εκεί μέσα και είχε καταλάβει ότι του την είχαν στημένη. Όταν του πήραν τον σκύλο, ”αρρώστησε”», είπε μεταξύ άλλων ο αδελφός του.

«Στην Κω περνούσε καλά και του δημιουργούσε άγχος το νέο πόστο που τον είχαν τοποθετήσει. Στη μητέρα του που είχε πάει στην Κρήτη, της είπε πως έχει κάτι προβλήματα με τον σκύλο, δεν του άρεσε η δουλειά με τον σκύλο. Ας το ερευνήσουν, να μας δώσουν και εμάς ένα πόρισμα ότι αυτό και αυτό συνέβη» εξήγησε ο πατέρας του αστυνομικού.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα