Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί εν μέσω νέας μετάλλαξης του ιού
Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως.
Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως.
Ελβετία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός εναντίον της COVID-19
Η εκστρατεία εμβολιασμού εναντίον της COVID-19 ξεκίνησε σήμερα στην Ελβετία: μια γυναίκα άνω των 90 ετών στο καντόνι της Λουκέρνης, ήταν η πρώτη ασθενής που έλαβε το εμβόλιο, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την έγκρισή του από τις αρχές.
Αυτή η ένοικος ενός ιατρικού ιδρύματος για ηλικιωμένους έλαβε το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer και της γερμανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας BioNTech, ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι αρχές του καντονίου.
Η εκστρατεία εμβολιασμού ξεκινά καθώς η Ελβετία καταγράφει κάθε μέρα περισσότερες από 4.000 νέες μολύνσεις και περισσότερους από 100 θανάτους. Συνολικά, η χώρα έχει καταγράψει περισσότερες από 420.000 μολύνσεις και τουλάχιστον 6.400 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.
Το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNTech διατίθεται ήδη στη Βρετανία από τις 8 Δεκεμβρίου, αλλά είναι η πρώτη φορά που χορηγείται στην ηπειρωτική Ευρώπη στο πλαίσιο μιας μαζικής εκστρατείας εμβολιασμού.
Ενώ η Ελβετία είχε ανακοινώσει αρχικά ότι ανέμενε να εμβολιάσει τους πρώτους ασθενείς της τον Ιανουάριο, οι αρχές τάχυναν το βήμα εγκρίνοντας το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στις 19 Δεκεμβρίου και ξεκινώντας την εκστρατεία εμβολιασμού λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα.
Η χώρα των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε 15,8 εκατομμύρια δόσεις, που διαπραγματεύθηκε με τρία εργαστήρια: τρία εκατομμύρια με τις Pfizer/BioNTech, 7,5 εκατομμύρια με τη Moderna και 5,3 εκατομμύρια με την Astra Zeneca. Δύο δόσεις είναι απαραίτητες για τα τρία εμβόλια.
Ο στρατός έχει επιφορτισθεί με την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή των δόσεων, που πρέπει να διατηρηθούν σε -70 βαθμούς Κελσίου.
Οι 107.000 πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech παραδόθηκαν χθες στην Ελβετία και ακολούθως διανεμήθηκαν από τον στρατό στα καντόνια.
Ο εμβολιασμός, που θα είναι εθελοντικός, αναμένεται να επεκταθεί στη διάρκεια αρκετών μηνών. Τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορέσαμε να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς στο καντόνι της Λουκέρνης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο αξιωματούχος του τμήματος Υγείας του καντονίου, Γκίντο Γκραφ.
«Οι εμβολιασμοί αυτοί είναι ένα σημαντικό στοιχείο στη μάχη εναντίον του κορονοϊού», πρόσθεσε.
Στους δημοσιογράφους είπε πως 5.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech παραδόθηκαν την προηγουμένη στο καντόνι, σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS.
Στη Γενεύη, στο Φρίμπουργκ, στη Βασιλεία η εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 28 Δεκεμβρίου, ενώ στη Ζυρίχη, το πιο πολυπληθές καντόνι της Ελβετίας, δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τις 4 Ιανουαρίου.
Στη Γενεύη, τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία έλαβαν σήμερα επίσης τα πρώτα 1.000 φιαλίδια που περιέχουν 5.000 δόσεις του πολύτιμου αντιδότου. «Έπειτα από έναν μήνα διαδικτυακών συνομιλιών, τα πράγματα γίνονται χειροπιαστά», δήλωσε η αξιωματούχος του καντονιακού φαρμακείου Ναταλί Βερνάζ.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας είχε ανακοινώσει την Παρασκευή νέα μέτρα στην προσπάθεια να αναχαιτίσει την επιδημία που εξακολουθεί να εξαπλώνεται.
Από χθες, Τρίτη, τα εστιατόρια, οι πολιτιστικοί και οι αθλητικοί χώροι καθώς και οι χώροι ψυχαγωγίας έκλεισαν. Τα καταστήματα, αντίθετα, μπορούν να μείνουν ανοικτά αλλά περιορίζοντας την ικανότητα υποδοχής πελατών.
Τα χιονοδρομικά κέντρα μπορούν, από την πλευρά τους, να παραμείνουν ανοικτά αλλά πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή τα ίδια περιοριστικά μέτρα με εκείνα των εστιατορίων και των καταστημάτων και επίσης να διασφαλίσουν ότι οι σκιέρ δεν θα συνωστίζονται στα μηχανικά αναβατόρια.
Η απόφαση να κλείσουν ή όχι επαφίεται σε κάθε καντόνι. Έτσι, το σκι στα καντόνια Σβιτς, Νίντβαλντ, Λουκέρνης και Τσουγκ απαγορεύεται από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου, με τις αρχές να έχουν ήδη αποφασίσει να κλείσουν τα αναβατόρια.
Η Ελβετία, που είχε αναστείλει την Κυριακή όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική στην προσπάθεια να περιορίσει τη μετάδοση ενός στελέχους του ιού που προκαλεί την COVID-19 το οποίο, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, παρουσιάζει υψηλό κίνδυνο μετάδοσης, ανακοίνωσε τελικά σήμερα ορισμένες παρεκκλίσεις.
Όσοι κατοικούν στις δύο αυτές χώρες που βρίσκονται αυτήν την ώρα στο ελβετικό έδαφος μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους αρχής γενομένης από τις 24 Δεκεμβρίου.
Ιταλία: 553 θάνατοι, 14.522 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Περισσότεροι από 70.000 οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας
Σήμερα στην Ιταλία έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό 553 άνθρωποι και καταγράφηκαν 14.522 νέα κρούσματα. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 175.64 διαγνωστικά τεστ και το 8,2% βγήκε θετικό. Χθες έχασαν τη ζωή τους 628 άνθρωποι και τα κρούσματα ήταν 13.318, με το ποσοστό των θετικών στον ιό να ανέρχεται στο 8%.
Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση παραμένει το Βένετο (3.357), ενώ ακολουθούν η Λομβαρδία (2.153) και η Εμίλια Ρομάνια (1.129) με πρωτεύουσα την Μπολόνια.
Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν πεθάνει 70.395 άνθρωποι. Σε σχέση με χθες, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 64 λιγότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι κατά 402 λιγότεροι.
Πριν από λίγο, τέλος, η Ένωση Ιταλικών Δήμων ανακοίνωσε ότι συμφωνεί με την πρόθεση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε να ξαναρχίσουν κανονικά τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας από τις 7 Ιανουαρίου. Η τελική απόφαση, όμως, θα εξαρτηθεί και από τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες του 2021.
Αυστρία: Μειώθηκε στο ένα τρίτο η προθυμία του αυστριακού πληθυσμού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με αντιπροσωπευτική έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιέννης
Την ερχόμενη Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, ξεκινούν στη Αυστρία οι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού, αρχικά σε πέντε εθελοντές άνω των 80 ετών, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ωστόσο σε αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Βιέννης που δημοσιεύεται σήμερα, μόνον το ένα τρίτο των ερωτηθέντων προτίθενται να εμβολιαστούν, ενώ τον περασμένο Μάιο, σε παρόμοια δημοσκόπηση, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 48%.
Ένα άλλο τρίτο των ερωτηθέντων, απαντούν με “δεν ισχύει καθόλου” στο ερώτημα εάν θα εμβολιάζονταν το συντομότερο δυνατό εάν υπάρξει εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ενώ με “μάλλον αυτό δεν ισχύει” απαντά ένα ποσοστό 14%.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους της έρευνας, τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν “ότι οι επιφυλάξεις του αυστριακού πληθυσμού απέναντι στον εμβολιασμό έχουν ενταθεί, παρά το γεγονός της προσέγγισης του χρόνου μίας ρεαλιστικής έγκρισης του νέου εμβολίου”, και ακόμη πως η αυξανόμενη διαθεσιμότητα πληροφοριών για νέα εμβόλια δεν φαίνεται να είχε καμία επίδραση στην ετοιμότητα εμβολιασμού στη σχετική πλειονότητα του πληθυσμού.
Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, “η αντίληψη του προσωπικού κινδύνου και η αντίληψη της κυβερνητικής πολιτικής” συνδέονται στενά με την προθυμία εμβολιασμού.
Για παράδειγμα, η προθυμία εμβολιασμού μειώνεται με την υπόθεση ότι το ανοσοποιητικό σύστημα κάποιου είναι αρκετά ισχυρό για να αντιμετωπίσει επιτυχώς μια λοίμωξη, με το ποσοστό εκείνων που είναι πεπεισμένοι για κάτι τέτοιο να βρίσκεται στο 20% και στην πλειονότητά τους να είναι ψηφοφόροι του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης.
Ένας άλλος σημαντικός ρόλος στο ερώτημα αν κάποιος θα εμβολιαστεί, είναι ο φόβος των παρενεργειών, που δηλώνουν σε ποσοστό 43% οι ερωτηθέντες, “ωστόσο, μία αντιμετώπιση με διαφάνεια και με αμεσότητα των ανησυχιών που αναφέρονται, καθώς και με συμμετοχικά φόρουμ πολιτών, θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο σύστημα εμβολιασμού”, τονίζουν οι συντάκτες της έρευνας.
Από την άλλη πλευρά, η προθυμία επηρεάζεται θετικά από την αντίληψη ότι ο εμβολιασμός προσφέρει προστασία όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για τους άλλους – όπου τα κίνητρα για αυτοπροστασία είναι διπλάσια από εκείνα για την προστασία άλλων.
Τρεις άλλοι παράγοντες που συσχετίζονται θετικά με την προθυμία είναι “η υπόθεση ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής, η προσδοκία ότι ο εμβολιασμός θα επιτρέψει μια ζωή όπως πριν από την κρίση του κορονοϊού και το αίσθημα του ότι κανείς είναι καλά ενημερωμένος συνολικά”.
Γενικά, τα ποσοστά στην Αυστρία θα ήταν πολύ χαμηλότερα από τις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος συνιστά ποσοστό εμβολιασμού 60%- 70% για να επιτευχθεί η ασυλία της κοινότητας, ωστόσο, οι υπεύθυνοι της έρευνας του Πανεπιστημίου της Βιέννης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός ή οικονομικά κίνητρα είναι “αντιπαραγωγικά”.
Κατά την άποψή τους, ένας κεντρικός ρόλος θα μπορούσε, ωστόσο, να παιχτεί από τους οικογενειακούς γιατρούς που έχουν την εμπιστοσύνη των ασθενών τους και οι οποίοι με “κατάλληλη ανταμοιβή από το σύστημα δημόσιας υγείας, μπορούν να αφιερώσουν χρόνο για να μιλήσουν με τους ασθενείς σχετικά με τις ανησυχίες και τους φόβους, και με τον τρόπο αυτό να μπορέσουν να τους απαλλάξουν από αυτά”.
Τουρκία: Ρεκόρ 259 ημερήσιων θανάτων Covid-19
Ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 259 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, αριθμός που αυξάνει σε 18.861 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα.
Η Τουρκία κατέγραψε επίσης 19.650 νέα κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, τις τελευταίες 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από τον Μάρτιο, όταν εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα COVID-19 στην Τουρκία, ανέρχεται σε 2.082.610, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.
Η κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρή καραντίνα τα Σαββατοκύριακα και απαγόρευση της κυκλοφορίας τις καθημερινές για τον περιορισμό των ημερήσιων λοιμώξεων. Ο υψηλότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων — 33.198 — είχε ανακοινωθεί στις 8 Δεκεμβρίου.
Γιατί ο ΠΟΥ στέλνει επιστημονική ομάδα στη Γουχάν -Τι ψάχνει
Βολιβία: Περισσότερες μέρες άδειας στους δημόσιους υπαλλήλους για την αναζωογόνηση του τουρισμού προσφέρει η κυβέρνηση
Για να μετριάσει τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του νέου κορονοϊού στον τουρισμό στη Βολιβία, η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα σχέδιο αναζωογόνησης του κλάδου προσφέροντας περισσότερες μέρες άδειας σε δημοσίους υπαλλήλους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα.
«Πρέπει να αναζωογονήσουμε (τον κλάδο), αλλά για αυτό είναι απαραίτητη η υποστήριξη του κράτους και αυτό είναι το μέτρο που εφαρμόζουμε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Παραγωγικής Ανάπτυξης, Νέστορ Χουάνκα.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι δικαιούνται κανονική άδεια δύο έως τεσσάρων εβδομάδων ετησίως, μπορούν επομένως να λάβουν περισσότερες ημέρες διακοπών αν κάνουν διακοπές στη χώρα τους.
Το μέτρο που ελήφθη με διάταγμα στα τέλη Νοεμβρίου θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2021 και αφορά περίπου 520.000 υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.
Συγκεκριμένα, οι τελευταίοι μπορούν να επωφεληθούν λαμβάνοντας 20 με 30% περισσότερο χρόνο άδειας αποδεικνύοντας την αγορά τουριστικού πακέτου ή επιδεικνύοντας το εισιτήριο μεταφοράς και την κράτηση διαμονής τους.
Το 2019, 1,4 εκατομμύρια ξένοι επισκέφθηκαν τη Βολιβία, με ατομικές δαπάνες κατά μέσο όρο 936 δολαρίων, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE).
Όμως, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας, που έχει προκαλέσει το θάνατο σε περισσότερους από 9.000 ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, σταμάτησαν αυτή την εισροή, ενώ ο τουρισμός αντιπροσωπεύει μεταξύ 4 και 5% του βολιβιανού ΑΕΠ.
Σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου, «οι συνολικές απώλειες για το 2020 θα ανέλθουν σε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, με άμεσες και έμμεσες απώλειες θέσεων εργασίας 100.000 και 500.000 αντίστοιχα».
Το INE εκτιμά ότι περίπου το 50% των Βολιβιανών έκανε εγχώριες διακοπές το 2018.
Ωστόσο, παραμένουν αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού μέτρου.
«Δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει και αν θα υπάρξει η ελπιδοφόρα τουριστική εισροή από αυτούς τους δημοσίους υπαλλήλους», τόνισε η πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Λα Πας, Χέλγκα Σισνέρος η οποία υπογράμμισε τη σημασία των ξένων τουριστών.
Iσραήλ: Εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορονοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία
Το Ισραήλ εντόπισε τέσσερα κρούσματα της νέας, πιο μολυσματικής μετάλλαξης του SARS-CoV-2 που εμφανίστηκε στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.
Τα τρία από τα κρούσματα αφορούν πρόσωπα που επέστρεψαν στο Ισραήλ από την Αγγλία και τα οποία έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο. Για το τέταρτο κρούσμα συνεχίζεται η διερεύνηση.
Το Ισραήλ ξεκίνησε τον εμβολιασμό του πληθυσμού του για την Covid-19 το περασμένο Σάββατο και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 70.000 άνθρωποι, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Αφού εξασφάλισε εμβόλια από τις εταιρείες Pfizer, Moderna και AstraZeneca, το Ισραήλ ελπίζει ότι θα έχει παραλάβει μέχρι το τέλος του έτους αρκετές δόσεις για να εμβολιάσει το 20% των 9 εκατομμυρίων κατοίκων του.
Μέχρι σήμερα στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί 383.385 κρούσματα και 3.136 θάνατοι από την Covid-19. Η χώρα έχει μπει δύο φορές σε καραντίνα και ενδέχεται σύντομα να ανακοινωθούν νέα περιοριστικά μέτρα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και πάλι.
Βρετανία: Ρεκόρ 39.237 νέων ημερήσιων κρουσμάτων, 744 θάνατοι
Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ρεκόρ 39.237 νέων ημερήσιων κρουσμάτων και 744 νέους θανάτους που καταγράφηκαν εντός διαστήματος 28 ημερών από το θετικό αποτέλεσμα διαγνωστικού τεστ.
Χθες, η Βρετανία ανακοίνωσε 36.804 ημερήσια κρούσματα της COVID-19 και 691 θανάτους, ενώ ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε την επέκταση της καραντίνας και σε άλλες περιοχές της Αγγλίας.
Με περισσότερους από 68.000 νεκρούς από την πανδημία, η Βρετανία είναι μια από τις σκληρότερα πληγείσες χώρες στην Ευρώπη.
Καναδάς-Covid-19: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna, θα παραδοθούν 168.000 δόσεις μέχρι τα τέλη του έτους
Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna για την Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Έγινε έτσι η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, που εγκρίνει το συγκεκριμένο εμβόλιο.
Οι καναδικές αρχές είχαν ήδη δώσει το «πράσινο φως» στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στις 8 Δεκεμβρίου, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για την έναρξη των εμβολιασμών, μία εβδομάδα αργότερα.
Μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να παραδοθούν στον Καναδά 168.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna.
Από την αρχή της πανδημίας ο Καναδάς, που πλήττεται αυτήν την περίοδο από το δεύτερο κύμα, έχει καταγράψει συνολικά 14.425 θανάτους και 521.509 κρούσματα της Covid-19.
Ρωσία: Στην Ρωσία πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 87 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό
Περισσότερα από 87 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ρωσία, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν 393.000 τεστ, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor).
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι υπό ιατρική παρακολούθηση βρίσκονται 641.563 άνθρωποι που έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό.
Σουηδία: Η χώρα κατέγραψε 6.609 νέα κρούσματα και 112 θανάτους ενώ παρατείνει την απαγόρευση για πτήσεις από τη Βρετανία
Η Σουηδία, της οποίος η ανορθόδοξη στρατηγική απέναντι στην πανδημία την έφερε στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής, ανακοίνωσε σήμερα 6.609 νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις υγειονομικές αρχές.
Η Σουηδία κατέγραψε επίσης 112 νέους θανάτους, ανεβάζοντας το σύνολο σε 8.279.
Την ίδια ώρα, οι αρχές της Σουηδίας αποφάσισαν να παρατείνουν την απαγόρευση για τις πτήσεις από τη Βρετανία έως τη νέα χρονιά λόγω φόβων για το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή για τις μεταφορές.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση στις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία έως την Πρωτοχρονιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρχής Μεταφορών στο Reuters.
Η Σουηδία επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς νωρίτερα αυτό τον μήνα σε επιβάτες από τη Βρετανία εν μέσω ανησυχιών για το νέο στέλεχος του κορονοϊού που κυκλοφορεί στη χώρα. Η Σουηδία εξέδωσε επίσης γενική ταξιδιωτική απαγόρευση για όλους τους ξένους που φθάνουν στη χώρα από τη Βρετανία και την Δανία.
Πηγή: ΑΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ