Top

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 60-64 και 75-79

Όλα όσα αναφέρθηκαν στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Parallaxi
ξεκινούν-οι-εμβολιασμοί-για-τους-60-64-και-75-707490
Parallaxi

corona 1

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τις ηλικιακές ομάδες 60-64 και 75-79, όπως ανακοίνωσε ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60-64 ανοίγει στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ η πλατφόρμα για τους ανθρώπους 75-79 στις 12 του ίδιου μήνα.

Σήμερα, Δευτέρα η χώρα μας ξεπέρασε τους 410.000 εμβολιασμούς, επιτυγχάνοντας ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 3,9%.

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca ξεκινούν στις 15 Φεβρουαρίου. «Χθες παραλάβαμε τις πρώτες 45.000 δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca κι αναμένουμε περισσότερες παραλαβές τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη πορεία των εμβολιασμών, είπε πως οι ηλικιακές ομάδες 60-64 και 75-79 ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο πολίτες και ο εμβολιασμός τους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες βάσει του σχεδιασμού.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των γιατρών, είπε ότι αυτό ανέρχεται στο 73%.

Θεοδωρίδου: Είναι παραπληροφόρηση όσα ακούγονται σχετικά με το εμβόλιο και τη γονιμότητα

«Είναι παραπληροφόρηση όσα ακούγονται σχετικά με το εμβόλιο και τη γονιμότητα. Το εμβόλιο και τα αντισώματα που δημιουργεί, δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα», τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου.

«Βιώνουμε δύο πανδημίες: Την πανδημία του Covid 19 και την πανδημία της υπερπληροφόρησης. Την πρώτη θα τη νικήσει το εμβόλιο, τη δεύτερη, όμως που είναι πιο δύσκολη, θα τη νικήσει μόνο το αν και κατά πόσον θα τηρήσουμε το κλασικό ρητό “Παν (sic) μέτρον άριστον”», τόνισε τέλος η Μαρία Θεοδωρίδου.

EΟΔΥ: Πάνω από 600 νέα κρούσματα – Αύξηση στους διασωληνωμένους – 25 θάνατοι

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα