Επικαιρότητα

Κυμπουρόπουλος: Ψήφισε κατά των αμβλώσεων στο Ευρωκοινοβούλιο

Αντιδράσεις από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ 25.

Parallaxi
κυμπουρόπουλος-ψήφισε-κατά-των-αμβλώ-507044
Parallaxi

Στην ερώτηση αν “η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη”, ψήφισε ναι ο Ευρωβουλευτής, Στέλιος Κυμπουρούπολος προκαλώντας αντιδράσεις.

Ψήφο που ουσιαστικά δεν συμμερίζεται το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έδωσε σε ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. «Όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Συγκεκριμένα επρόκειτο για την τροπολογία 10 που κατέθεσαν στις 8 Μαρτίου οι ευρωβουλευτές Jadwiga Wiśniewska και Cristian Terheş της ομάδας ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) με την εξής διατύπωση: “υπενθυμίζει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης”.

Η στάση του κ. Κυμπουρόπουλου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΝΔ αποστασιοποιείται από τον ευρωβουλευτή, τονίζοντας:

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Στην εξέλιξη αυτή αντέδρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος έγραψε στο twitter: Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών”.

«Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει κατοχυρωθεί δεκαετίες τώρα, με την υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Η ακροδεξιά λύνει και δένει στο κυβερνών κόμμα», αναφέρει σε tweet του το ΜέΡΑ25.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά του Ευρωβουλευτή.

Πληροφορίες: news247.gr, ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα