Ο Κύπριος serial killer των 7, μέχρι τώρα, φόνων-Φόβοι για συνέχεια

Η υπόθεση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις κατά συρροήν δολοφόνων στην Ευρώπη.

Parallaxi
ο-κύπριος-serial-killer-των-7-μέχρι-τώρα-φόνων-φόβο-436758
Parallaxi

Πέντε γυναίκες ασιατικής καταγωγής και ρουμάνικης καταγωγής και δυο ανήλικα κορίτσια που αγνοούνταν μέχρι τώρα έχουν αποδοθεί ως φόνοι του Κύπριου 35 χρονου στρατιωτικού Νίκου Μεταξά που είναι πατέρας δυο παιδιών. Η υπόθεση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις κατά συρροήν δολοφόνων στην Ευρώπη. Η κυπριακή κυβέρνηση πάγωσε τις μισθοδοσίες του από το δημόσιο.

Το φρικιαστικό κουβάρι που ξετυλίγεται μέρα με την ημέρα περιλαμβάνει μέχρι αυτή τη στιγμή έρευνες στο στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού, στο φράγμα Ξυλιάτου όπου θα γίνουν αύριο υποβρύχιες έρευνες και σε πεδίο βολής.

Στις σημερινές αποκαλύψεις ο ”Ορέστης” όπως ήταν το ψευδώνυμο του παραδέχτηκε την δολοφονία της 30χρονης Μaricar και άλλης μίας αλλοδαπής γυναίκας από την Ινδία ή το Νεπάλ καθώς και ακόμα μια διπλή δολοφονία μητέρας και κόρης από τη Ρουμανία.

Η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» αποκάλυψε πως οι ανακριτές της υπόθεσης εντόπισαν στους υπολογιστές του λοχαγού μια φωτογραφία της ταυτότητας της Maricar.

Οι σοροί που έχουν εντοπιστεί είναι της Marry Rose και της Arian Palanas Lozano, που εντοπίστηκαν στο φρεάτιο στο Μιτσερό, καθώς και της γυναίκας που εντοπίστηκε σήμερα στο πεδίο βολής της Ορούντας, και η οποία, όπως ισχυρίζεται ο 35χρονος, κατάγεται, είτε από την Ινδία είτε από το Νεπάλ. Όπως ανέφερε, την σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τον ακριβή χρόνο διάπραξης της δολοφονίας της. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το κυπριακό Reporter.com, έπειτα από τις εξαντλητικές ανακρίσεις στις οποίες υποβλήθηκε, ο μανιακός δολοφόνος έσπασε και παραδέχθηκε σήμερα ότι διέπραξε άλλο ένα διπλό φόνο, μίας μητέρας και της ανήλικης κόρης της, από τη Ρουμανία. Πρόκειται για την 36χρονη Livia Florentina Bunea και την οκτάχρονη κόρη της Elena Natalia Bunea, οι οποίες ήταν ελλείπουσες από την οικία τους από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η υπόθεση προκαλεί ανατριχίλα διότι την τελευταία δεκαετία στην Κύπρο έχουν εξαφανισθεί συνολικά χωρίς αιτιολογία 15 γυναίκες και παιδιά και βρίσκονται στη λίστα ελλειπόντων προσώπων της κυπριακής Αστυνομίας.

Οι γυναίκες αυτές είναι μεταξύ 17 και 72 ετών και προέρχονται από την Κύπρο, το Βιετνάμ, την Κένυα, τη Ρουμανία, το Καμερούν, τη Βουλγαρία, τις νήσους Κομόρες, το Κογκό, τη Σομαλία και τη Βρετανία. Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές και σοκάρουν την κυπριακή κοινή γνώμη.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα