Διεθνή

Κυβερνοεπίθεση στη British Airways;

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι θα λάβει αποφάσεις σχετικά με το πρόγραμμά της το Σάββατο το συντομότερο δυνατό.

Parallaxi
κυβερνοεπίθεση-στη-british-airways-888589
Parallaxi

Η British Airways δήλωσε ότι «σημαντικά τεχνικά ζητήματα» είχαν ως αποτέλεσμα μια σειρά από ακυρώσεις πτήσεων και διαταραχές στη λειτουργία της την Παρασκευή.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι το πρόβλημα, το οποίο επηρέαζε τον ιστότοπο, την εφαρμογή και τις λειτουργίες του αεροδρομίου της, δεν προκλήθηκε από επίθεση στον κυβερνοχώρο.

«Αντιμετωπίζουμε σημαντικά τεχνικά ζητήματα σήμερα το απόγευμα που επηρεάζουν τη λειτουργία της λειτουργίας μας και δυστυχώς οδήγησαν στην ακύρωση ορισμένων πτήσεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η αεροπορική εταιρεία, που ανήκει στην IAG (ICAG.L), επλήγη από μεγάλη βλάβη στο σύστημα υπολογιστών το 2017 που καθήλωσε 75.000 επιβάτες κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου διακοπών, προκαλώντας καταστροφή στις δημόσιες σχέσεις και δεσμεύσεις από τον αερομεταφορέα ότι θα τα πήγαινε καλύτερα στο μέλλον.

Οι χρήστες στο Twitter δημοσίευσαν μηνύματα την Παρασκευή ρωτώντας τον BA πότε θα διορθωθεί το πρόβλημα, με έναν πελάτη να δείχνει ένα βίντεο με μεγάλες ουρές κατά το check-in για αυτό που είπε ότι ήταν μια πτήση από το Μαϊάμι στο Λονδίνο, ενώ ένας άλλος χρήστης δημοσίευσε φωτογραφίες λευκών οθονών.

Η BA και η Virgin Atlantic άρχισαν να μην πραγματοποιούν πτήσεις γύρω από τον ρωσικό εναέριο χώρο την Παρασκευή, αφού το Λονδίνο και η Μόσχα απαγόρευσαν η μία τις αεροπορικές εταιρείες της άλλης ως αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο της Βρετανίας (NCSC), μέρος της υπηρεσίας πληροφοριών υποκλοπής GCHQ, είχε προειδοποιήσει τις εταιρείες και τους οργανισμούς να ενισχύσουν την άμυνά τους στο Διαδίκτυο έναντι των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι θα λάβει αποφάσεις σχετικά με το πρόγραμμά της το Σάββατο το συντομότερο δυνατό.

Συγγνώμη ζήτησε το Χίθροου με τουιτ από το κοινό

Πηγή: Reuters

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα