Ελλάδα

Κυβερνοεπίθεση Τούρκων στην ιστοσελίδα του τμήματος δημοσιογραφίας του ΑΠΘ

Έριξαν τη σελίδα του ΑΠΘ.

Parallaxi
κυβερνοεπίθεση-τούρκων-στην-ιστοσελ-338284
Parallaxi

Ένα χτύπημα σε σελίδα ελληνικού πανεπιστημιακού ιδρύματος είχαμε χθες τη νύχτα στο διαδύκτιο από Τούρκους χάκερς. Η σελίδα του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ δέχτηκε κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας και να εμφανίζει την παρακάτω εικόνα.

Την υπογράφουν οι χάκερς της ομάδας ay yildiz tim που περιγράφουν πως εργάζονται για την στρατιωτική δύναμη Υildirim ordulari birim komutanlig, στην οποία υπηρέτησε ο Κεμάλ Ατατούρκ και η οποία έχει καταργηθεί και πως στέκονται ενάντια στην κυβέρνηση της διαφθοράς. Πρόκειται για εθνικιστική ακροδεξιά οργάνωση της Τουρκίας.

Tο επίσημο site του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ  είναι το jour.auth.gr. Όσοι χρήστες προσπάθησαν χθες βράδυ να μπουν κανονικά στη ιστοσελίδα, αντίκρισαν την παραπάνω εικόνα η οποία συνοδευόταν και από μία χαρακτηριστική μελωδία τουρκικού ηχοχρώματος.

Πρόκειται για την ομάδα χάκερς Ayyildiz Tim, που ιδρύθηκε το 2002. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως πατριώτες, εθνικιστές και υποστηρικτές του Κεμάλ Ατατούρκ. Θεωρείται μία από τις πιο δυνατές ομάδες χάκερς της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δραστηριότητα της ομάδας είναι ευρέως γνωστή ανά τα χρόνια: έχει καταφέρει να ρίξει το site των Anonymous καθώς και πολλές ιστοσελίδες που ανήκαν στη συριακή κυβέρνηση και τις ισραηλιτικές πρεσβείες. Έχει επίσης γίνει γνωστή για το «χακάρισμα» της ιστοσελίδας «Spartac Moscow FC».

Οι εν λόγω Τούρκοι χάκερς έχουν ρίξει επιπλέον κυβερνητικά sites σε διάφορες χώρες (ΗΠΑ, Κίνα, Ολλανδία, Δανία, Αίγυπτο, Σερβία, Ρωσία κ.α.).

Είναι η πολλοστή φορά που ελληνική ιστοσελίδα έχει πέσει θύμα επίθεσης αυτού του είδους.

Εκτός από την φωτογραφία που ανάρτησαν οι Τούρκοι χάκερς στην αναζήτηση της σελίδας σήμερα το πρωί εμφανίζονται παρακάτω ανακοινώσεις.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα