Ελλάδα

ΛΑΕ: Η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης γιατρών μέσω ποινικών διώξεων δεν θα περάσει

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καταγγέλλει μέσω ανακοίνωση της, την παραπομπή στον εισαγγελέα και του γιατρού κ. Σιούλη.

Parallaxi
λαε-η-προσπάθεια-εκφοβισμού-και-φίμωσ-633319
Parallaxi
Εικόνα unsplash

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καταγγέλλει μέσω ανακοίνωση της, την παραπομπή στον εισαγγελέα και του γιατρού κ. Σιούλη, όπως και της Προέδου της ΕΝΙΘ Δάφνης Κατσίμπα και δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό τους.

Ακολουθεί η αυτούσια δήλωση:

Με ποινικές διώξεις επιχειρείται, από τις Διοικήσεις Νοσοκομείων, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ν.Δ., να φιμώσουν τους συνδικαλιστές γιατρούς και νοσοκομειακούς, προκειμένου να μην αποκαλύπτονται από την αξιόπιστη και έγκυρη πλευρά τους, οι αδυναμίες, οι σοβαρές ελλείψεις, οι μη τηρηθείσες υποσχέσεις για επάνδρωση των δημόσιων νοσοκομείων.

Στη λογική αυτή, η Διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ παρέπεμψε στον εισαγγελέα, τον Θανάση Σιούλη, Πρόεδρο των γιατρών του νοσοκομείου, επειδή, το Νοέμβρη του 2020, είχε δηλώσει δημόσια ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Πριν από λίγο καιρό είχαμε και την εισαγγελική δίωξη της Προέδρου της ΕΝΙΘ Δάφνης Κατσίμπα, επειδή η ΕΝΙΘ κάλεσε σε κινητοποιήσεις, την κλήση σε αστυνομικό τμήμα της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ, το σχηματισμό δικογραφίας για τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και την «ενημέρωση» του Προέδρου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγ. Σάββας, ότι δεν θα ανανεωθεί, μετά από πέντε χρόνια εργασίας, η σύμβασή του, όπως γίνεται για όλους τους επίκουρους γιατρούς, μέχρι τον Οκτώβρη.

Η επιχείρηση «σωπάστε αλλιώς παραπέμπεστε στη δικαιοσύνη ή απολύεστε» δεν θα περάσει! Απατάται οικτρά η Ν.Δ., αλλά και οι διορισμένες Διοικήσεις των νοσοκομείων, αν πιστεύουν ότι οι γιατροί, οι νοσοκομειακοί, όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι δίνουν ηρωικά τη μάχη ενάντια στην πανδημία, θα φιμωθούν, δεν θα διαμαρτυρηθούν, δεν θα αποκαλύψουν τις τραγικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν, δε θα διεκδικήσουν, αλλά θα φοβηθούν και θα υποκύψουν.

Αντί να απειλούν τους γιατρούς και να τους σέρνουν στα δικαστήρια, καλά θα κάνει η κυβέρνηση, να ενισχύσει στο δημόσιο προϋπολογισμό τις πιστώσεις για τη δημόσια υγεία, να προβεί σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, να αυξήσει επιτέλους τον αριθμό των ΜΕΘ, να οργανώσει αποτελεσματικά την πρωτοβάθμια υγεία, ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος στα νοσοκομεία, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, πριν να είναι πολύ αργά.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την παραπομπή στον εισαγγελέα και του γιατρού κ. Σιούλη, όπως και της Προέδου της ΕΝΙΘ Δάφνης Κατσίμπα και όλων των άλλων, και δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό τους, όπως στο πλευρό τους στέκεται και η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία βλέπει, βιώνει και εκτιμάει τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα