Λέει ψέμματα ο κ. υπουργός;

Μέγα ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση.

Parallaxi
λέει-ψέμματα-ο-κ-υπουργός-521867
Parallaxi

Μια απίστευτη ιστορία  ήρθε στο φως από μια σατυρική ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης. Συγκεκριμένα το kalamami.us αποκαλύπτει με χθεσινό του δημοσίευμα σε σχέση με τον υφυπουργό εξωτερικών κ. Αντώνη Διαμαντάρη:

”Ο υφυπουργός εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, εκδότης του Εθνικού Κήρυκα της Ν. Υόρκης, ο οποίος δημοσιευε διαφημιστικες καταχωρήσεις στην εφημερίδα του για τον δικτατορα Παπαδόπουλο και τις επετείους της 21ης Απριλίου, παντρεμένος με πρώτη ξαδέλφη του Κυριακου Μητσοτακη, στο βιογραφικό του δηλωνε οτι κατεχει τιτλο πτυχιου MBA από το Columbia.

Ομογενειακά ΜΜΕ εβγαλαν ειδηση οτι δηλωνε ψεματα για το πτυχίο που κατεχει. Το Columbia αφού ερωτήθηκε διαψεύδει πράγματι ότι ο κ. Διαματάρης είναι απόφοιτός του και λεει οτι έχει μόνο εγγραφεί (enrollement only) χωρίς να έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο.

Το βιογραφικό του κ. Διαματάρη, με τα ψευτικα στοιχεια, έχει διανείμει η κυβέρνηση και έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών: “απόφοιτος του φημισμένου πανεπιστήμιου Columbia Νέας Υόρκης με μάστερ (master) στην διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ)”.

Η αποκάλυψη δημιουργεί μέγα ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση καθώς το επίσημο βιογραφικό του αναφέρει ότι αποφοίτησε από το Columbia το 1977 γεγονός που έχει ισχυριστεί και ο ίδιος σε συνεντεύξεις του.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο υπουργός που είχε βασίσει βιογραφικό του σε ένα τέτοιο ψέμα θα είχε παραιτηθεί την ίδια μέρα της αποκάλυψης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει διάψευση από την πλευρά του υπουργού ή της κυβέρνησης. Στη σελίδα του στο fb αναφέρει ότι ”φοίτησε” και όχι αποφοίτησε στο Columbia από το 1975 έως το 1977.

Ο κ. Διαματάρης αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Μύρινας Λήμνου και μετανάστευσε για σπουδές στη Νέα Υόρκη. Σε νεαρή ηλικία ανέλαβε εκδότης της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας»  και συμπλήρωσε 40 χρόνια σε αυτό το ρόλο.

Η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» είναι ταυτισμένη με την ιστορία της Ομογένειας στην Αμερική. Από το 1915, εκδίδεται ανελλιπώς. Δυο χρόνια αργότερα αγοράζει το 100% των μετοχών της εκδοτικής εταιρείας του «Εθνικού Κήρυκα».Το 1982 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα The National Herald.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα