Featured

Λεκάκης: Το φαβορί για την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου

Ένας Μπουταρικός στο τιμόνι του δημοτικού συμβουλίου;

Parallaxi
λεκάκης-το-φαβορί-για-την-προεδρία-του-729888
Parallaxi

Μετά την αναγκαστική απομάκρυνση του Δρόσου Τσαβλή από την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου, λόγω της υπόθεσης των παράτυπων εμβολιασμών στο ίδρυμα Άγιος Παντελεήμων, η δημοτική ομάδα του Κωνσταντίνου Ζέρβα καλείται να εκλέξει νέο πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Κυριακή.

Το επικρατέστερο μέχρι στιγμής πρόσωπο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της parallaxi είναι ο Πέτρος Λεκάκης, σημερινός αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Νεολαίας και Εθελοντισμού.

Η απόφαση για την επιλογή του βάρυνε για μια σειρά από λόγους. Ο ένας είναι οι αρνήσεις αρκετών αντιδημάρχων να αναλάβουν τη θέση, τόσο για λόγους κύρους, όσο και για λόγους αντιμισθίας. Ο μισθός του προέδρου είναι πολύ μικρότερος από κείνον του αντιδημάρχου.

Ο Πέτρος Λεκάκης προέρχεται από την παράταξη Μπουτάρη, όπου ήταν και αντιδήμαρχος.

Ο Πέτρος Λεκάκης, αδερφός της γνωστής ηθοποιού Μαρίας Λεκάκη, είχε αποφασίσει να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές με την παράταξη Θεσσαλονίκη Πρώτη. Τελικά συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα όταν δημοσκοπικά δεν προέκυπτε εκλογή του.

Μαζί του είχε τότε μια σειρά από αντιδημάρχους του Μπουτάρη όπως η Έλλη Χρυσίδου, η Μαρία Πασχαλίδου, ο Γιώργος Δημαρέλος, ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. Οι δυο πρώτες  βρίσκονται πλέον απέναντι του εκλεγμένες με την παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Είχε διαφωνήσει το Δεκέμβριο του 2018 με την εκλογή του νέου προσώπου που θα αντικαθιστούσε το Γιάννη Μπουτάρη στην ηγεσία της Πρωτοβουλίας λέγοντας:

“Συμμετέχω ενεργά στην «Πρωτοβουλία» απο το 2010. Πιστεύω όμως οτι η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη επικεφαλής στην παράταξη θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει άλλα χαρακτηριστικά.

Θα συμμετάσχω μόνο από σεβασμό προς τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και προς τους συναδέλφους που επί πολλά χρόνια δώσαμε κοινούς αγώνες.

Είναι ξεκάθαρο πως ο καθένας πλέον μπορεί να πράξει ότι πιστεύει από εδώ και πέρα με βάση τις ιδέες του καθώς σήμερα κλείνει και επίσημα ο κύκλος του Γιάννη Μπουτάρη ως επικεφαλής της παράταξης”

Από την επιλογή προσώπου θα προκύψουν μια σειρά από ντόμινο κινήσεις στις αντιδημαρχίες και τα νομικά πρόσωπα, τις προεδρίες των οποίων έχουν δημοτικοί σύμβουλοι της παραταξης Ζέρβα. Αυτές οι αλλαγές εξετάζονται εξονυχιστικά μέχρι την Κυριακή. Σε περίπτωση που δεν προκύπτει, αν και όλα δείχνουν ότι είναι σχεδόν τελικό, η επιλογή Λεκάκη τότε πάμε στην επιλογή του Χάρη Αϊδονόπουλου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα