Ελλάδα

Λέκκας για «Ναυάγιο» Ζακύνθου: Ακόμα και με ένα σεισμό 3,5 Ρίχτερ μπορεί να έχουμε κατολισθήσεις

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Ε. Λέκκας μίλησε σήμερα για τον κίνδυνο κατολισθήσεων στο «Ναυάγιο».

Parallaxi
λέκκας-για-ναυάγιο-ζακύνθου-ακόμα-κ-194468
Parallaxi

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας μίλησε σήμερα για τον κίνδυνο κατολισθήσεων στο «Ναυάγιο» Ζακύνθου.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Στούντιο με θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη «υπάρχει πιθανότητα ακόμη και με ένα μικρό σεισμό ή μία έντονη βροχόπτωση να συμβεί πάλι η κατολίσθηση που είχε γίνει το 2018 και είχαν κινδυνεύσει τουρίστες. Ακόμη και με ένα σεισμό της τάξης των 3,5 Ρίχτερ μπορεί να έχουμε καταπτώσεις».

«Η παραλία θα είναι προσβάσιμη από τη θάλασσα και θα μπορούν όλοι να κάνουν το μπάνιο τους από τα πλοία. Υπάρχει επαγρύπνηση καθώς είναι περίοδος έντονης σεισμικότητας. Θα πρέπει να υπάρχει επιτήρηση με άξονα πάντα την προστασία του φυσικού τοπίο», είπε ακόμη.

Ο ίδιος τόνισε πως πολλές παραλίες του Ιονίου σαν το Ναυάγιο, όπως το Πόρτο Κατσίκι και το Μύρτο, παρακολουθούνται εξίσου.

Πηγή: Ant1 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα