Λέων: «Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε»- Ώρα απαντήσεων για Μαλένα και Ίριδα

Τα νεότερα για την υπόθεση που έχει συνταράξει το πανελλήνιο. 

Parallaxi
λέων-η-τζωρτζίνα-βασανίστηκε-ώρα-απ-898865
Parallaxi

Νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα στην πολύκροτη υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και τη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Οι αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους στο ενδεχόμενο να έχουν προκληθεί από ανθρωποκτονία οι θάνατοι της Ίριδας και της Μαλένας.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι έρευνες για την πορεία της κεταμίνης, της θανατηφόρας ουσίας που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Παράλληλα, για τον θάνατο της Τζωρτζίνας έχει δοθεί εντολή για ανάσυρση του τάμπλετ από τον τάφο της 9χρονης, προκειμένου να αναζητηθούν περεταίρω στοιχεία για την υπόθεση.

Ιατροδικαστής Αλεξάνδρου: “Το υγρό στο πανάκι της Ίριδας υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα”

Στην εκτίμηση ότι οι θάνατοι των δύο κοριτσιών αποτελούν ανθρωποκτονίες προχώρησε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου μιλώντας στο MEGA. Σχετικά με το πανάκι του βρέφους, ο ιατροδικαστής τόνισε ότι το υγρό που έχει εντοπιστεί υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, το υγρό που έχει εντοπιστεί στο πανάκι του βρέφους υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα που συνδέεται με την αναπνευστική λειτουργία και θα μπορούσε να προκληθεί από ασφυκτικό θάνατο.

Στην περίπτωση της Ίριδας και της Μαλένας υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα στοιχεία «δείχνουν» ανθρωποκτονίες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα και το ενδεχόμενο «ιατρικής αμέλειας», την οποία επικαλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Αλεξάνδρου επί της ουσίας απέρριψε το ενδεχόμενο λόγω της ποσότητας της ουσίας. Όπως είπε, μια τέτοια ποσότητα θα έπρεπε να έχει χορηγηθεί σε κοντινή χρονική περίοδο με τον θάνατο του παιδιού και θα έπρεπε να συνδέεται με κάποιου είδους ενέργεια που σχετίζεται με την ουσία, όπως για λόγους αναισθησίας ή μεγάλου πόνου.

«Η διερεύνηση της ανθρωποκτονίας και του τυχαίου γεγονότος σαφώς είναι στο τραπέζι, αλλά έχουμε αρκετά επιμέρους στοιχεία που δεν μπορούν να μας κάνουν να πάψουμε να μιλάμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται σαφώς για ανθρωποκτονία», υπογράμμισε τέλος.

“Πλήρης βεβαιότητα ότι είναι ασφυκτικός ο θάνατος της Ίριδας”

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας Γρηγόρης Λέων σημείωσε και αυτός ότι ο «ασφυκτικός θάνατος είναι βέβαιος πλέον για την Ίριδα».

«Γίνεται ενδελεχής έρευνα στους φακέλους των παιδιών. Όλοι οι ιατροδικαστές έχουν σταθερή άποψη και όλοι καταλήγουν στον ασφυκτικό θάνατο. Στο δεύτερο παιδί (την Ίριδα) αν μελετήσουμε όλα τα ευρήματα, νομίζω ότι υπάρχει πλήρης βεβαιότητα για το ότι είναι ασφυκτικός θάνατος».

Σύμφωνα με τον κ. Λέων «δεν υπάρχουν περιθώρια για να βάλουμε κάτι άλλο στη διάγνωσή μας αλλά μια βεβαιότητα ότι έχουμε ασφυκτικό θάνατο».

Όπως λέει ο ιατροδικαστής, οι συνεντεύξεις τόσο της 33χρονης, Ρούλας Πισπιρίγκου, όσο και άλλων μελών της οικογένειας θα οδηγήσουν στη λύση του θρίλερ. «Αν δεν είχαμε τις συνεντεύξεις θα είχαμε πολύ μεγάλη δυσκολία στους δράστες. Οι συνεντεύξεις «κουμπώνουν» στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Θα καταγραφεί στα ιατροδικαστικά χρονικά να εξιχνιάζουμε τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τέτοιον τρόπο από τις συνεντεύξεις». Υπάρχουν αντιφάσεις σε όσες λένε, είπε.

Οι θεραπείες της Μαλένας στην Αθήνα και ο αποχωρισμός της Πισπιρίγκου από τον Μάνο Δασκαλάκη

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, υπάρχει το ενδεχόμενο η 33χρονη να σκότωσε την Μαλένα για να μην αποχωριστεί τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, όταν ζητήθηκε σε έναν από τους γονείς να μείνει μαζί με το παιδί στην Αθήνα για θεραπείες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν εισήχθη η Μαλένα στο νοσοκομείο οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της ότι η λευχαιμία για την οποία νοσηλευόταν το κορίτσι, ήταν ιάσιμη και αντιμετωπίσιμη.

Η Μαλένα όμως θα έπρεπε να παραμείνει για ένα διάστημα 20 έως 30 ημερών στο νοσοκομείο και έπειτα θα έπρεπε να παραμείνει σε ξενώνα φιλοξενίας, όπως της “Φλόγας” ή της “Ελπίδας”, για 7 με 8 μήνες. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που θα διαρκούσαν οι θεραπείες της Μαλένας θα έπρεπε ένας από τους γονείς της να την συνοδεύει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση των γιατρών προκάλεσε μεγάλο θέμα στο ζευγάρι, καθώς ο Μάνος Δασκαλάκης είχε ξεκαθαρίσει στην 33χρονη ότι δεν θα μπορούσε να μείνει στην Αθήνα για όσο χρονικό διάστημα χρειαζόταν για τις θεραπείες της Μαλένας και ότι θα γυρνούσε πίσω στην Πάτρα.

Το νοσοκομείο “Ελπίς” μετά από επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο επιβεβαίωσε ότι από τα πρώτα 24ωρα νοσηλείας της Μαλένας υπήρξε ενημέρωση στο ζευγάρι πως έπρεπε να μείνει η μικρή ένα διάστημα στο νοσοκομείο και μετά θα νοσηλευτεί σε κάποιο ξενώνα ώστε να παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Ο θάνατος της Μαλένας

Η Μαλένα ήταν το πρώτο παιδί που έχασε η οικογένεια. Ήταν 3,5 ετών όταν άφησε την τελευταία της πνοή τον Απρίλιο του 2019.

«Στις 5/4 του 2019 τελικά οι γιατροί αποφάσισαν και πάλι να μεταβούμε στο “Ελπίδα” για λήψη μυελού διότι δεν μπορούσαν να βρουν την αιτία της λεμφαδενίτιδας όπως και έγινε», ανέφερε στην κατάθεσή της η μητέρα. «Μέχρι να γυρίσουμε από το “Ελπίδα” στο “Αγλαΐα Κυριακού” και σε χρονική διάρκεια 45 περίπου λεπτών είχαν βγάλει κιόλας αποτέλεσμα».

«Μας κάλεσαν οι γιατροί του «Αγλαΐα» σε ένα γραφείο και μας ανακοίνωσαν πως το παιδί έχει οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και έπρεπε να νοσηλευτεί στο ογκολογικό τμήμα του “Ελπίδα” όπως και έγινε. Επί 9 μέρες νοσηλείας στο τμήμα έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και στάλθηκε δείγμα μυελού στο Δημόκριτο για ανάλυση με αποτέλεσμα λεμφοβλαστική λευχαιμία τύπου Β. Την 7η ημέρα νοσηλείας της, έκαναν τον απαραίτητο έλεγχο για λήψη της πρώτης χημειοθεραπείας. Την επόμενη έγινε ακτινογραφία θώρακος, οφθαλμολογικός έλεγχος, καρδιολογικός, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν καθαρά και φυσιολογικά. Έτσι την 8η μέρα έγινε η χημειοθεραπεία. Το παιδί όλες αυτές τις μέρες είχε μια άψογη εικόνα κλινικά, έπαιζε στον παιδότοπο, πήγαινε στο “σχολείο” το πρωί στο “Ελπίδα”, έκανε όλες τις δραστηριότητες με εθελοντές του “Χαμόγελου του παιδιού” και της “Φλόγας” και προς απορία όλων ήταν το μοναδικό παιδί που έτρωγε και έπαιζε με τέτοια διάθεση».

«Την 9η μέρα πάλι ξύπνησε και η μέρα της ήταν φυσιολογική. Έπαιξε στον παιδότοπο μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι. Στη 1:00 μμ έφαγε σουβλάκι κοτόπουλο και ήταν άριστα και πάλι κλινικά. Όπως μας ενημέρωσαν η μικρή είχε μόνο ένα βλάστη καρκινικό άρα η θεραπεία της θα είχε 99,99% αποτέλεσμα και η νόσος δεν θα εμφανιζόταν ποτέ ξανά. Στις 15:30 το μεσημέρι, ο σύζυγός μου αποχώρησε για λίγο από το ίδρυμα και παρέμεινα δίπλα της εγώ και κοιμήθηκα μαζί της. Στις 16:30 το μεσημέρι μπήκε στο δωμάτιο η νοσηλεύτρια και της χορήγησε ένα φάρμακο για το στομάχι της κι έτσι ξύπνησα κι εγώ. Στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, και με κοίταξε, έβγαλε έναν βρόγχο και έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα, Μαλένα, Μαλένα, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών, να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα. Πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν».

«Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα. Ήταν εκεί και κάθονταν, Τους είπα “τρέξτε το παιδί κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει”. Μου είπαν “ησύχασε, δεν είναι τίποτα”. Τους λέω “τρέξτε” και μπήκαμε στο δωμάτιο. Το παιδί είχε γυρίσει σε πλάγια θέση, είχε ξαναπάρει το πανάκι στα χέρια της και τα χείλη της ήταν μπλε. Η γιατρός την κοιτούσε με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω “τι θα κάνεις θα ενεργοποιηθείς, το παιδί πεθαίνει δεν το βλέπεις”. Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν τη ΜΕΘ του Αγλαΐα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκαρδίτιδας, αδρεναλίνης και ατροπίνης, με ρωτούσαν τα κιλά της και έφερναν το ένα οξύμετρο πίσω από το άλλο γιατί δεν λειτουργούσαν. Μετά από 10 λεπτά έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ και με έβγαλαν από το δωμάτιο. Μέχρι να έρθουν οι γιατροί είχε ήδη καταφθάσει και ο σύζυγός μου με τους συγγενείς μας. Μετά από 20 λεπτά βγήκε ο γιατρός της ΜΕΘ και μας ανακοίνωσε ότι το παιδί δεν δείχνει σημάδια επαναφοράς και ότι θα το προσπαθήσει άλλα 25 λεπτά, όπως και έγινε. Στις 18:05 βγήκε και μας ανακοίνωσε τον θάνατό της».

Εντολή για την εκταφή του τάμπλετ από τον τάφο της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα, έδωσε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, που χειρίζεται την έρευνα.


Λέων: Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε-Δεν έγιναν και τα 9 επεισόδια με τον ίδιο τρόπο

Την ανάγκη να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος όλων των ιατρικών δεδομένων για την 9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτία, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι όλα τα επεισόδια έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο, το παιδί βασανίστηκε» τόνισε ο κ. Λέων εξηγώντας πως το πρώτο επεισόδιο μπορεί να προέκυψε από μια προσπάθεια όπως τα δυο προηγούμενα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί όπως είπε ήταν η ύστατη απόπειρα της δολοφονίας του: «Το παιδί αυτό ήταν μεγαλόσωμο. Δεν θα μπορούσε να το κουμαντάρει ευκολά οπότε προφανώς η κεταμίνη ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για να αναισθητοποιηθεί το παιδί. Ήταν η ύστατη προσπάθεια αλλά όχι η μόνη».

Για το αν αντιστάθηκε είπε ότι ένα παιδάκι με εγκεφαλοπάθεια λόγω του πρώτου επεισόδιο, δεν μπορεί σωματικά να αντιδράσει αλλά μπορεί για παράδειγμα να φωνάξει ή να ζωγραφίσει.

«Όταν έχουμε 9 περιστατικά τα οποία έγιναν εκτός της επίβλεψης των γιατρών και μάλιστα με την παρουσία συγκεκριμένων ατόμων, δεν υπάρχει αμφιβολία παραπέμπουν σε εξωγενή παράγοντα που οδηγεί το παιδί είτε στο θάνατο είτε κοντά στο θάνατο , εάν δεν παραμβαίνουν οι γιατροί», τόνισε.

Πηγές: news247, Mega, Ant1, skai.gr 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα