Ελλάδα

Λέσβος: Συγκρούσεις ΜΑΤ με κατοίκους – Φωτιά σε δασική έκταση λόγω κρότου λάμψης

Οι νεότερες εξελίξεις.

Parallaxi
λέσβος-συγκρούσεις-ματ-με-κατοίκους-558527
Parallaxi

https://www.facebook.com/stonisi.gr/videos/289157292050505/?v=289157292050505

Κορυφώνεται η ένταση στην Λέσβο, με κατοίκους και ΜΑΤ να έρχονται σε συνεχείς συγκρούσεις. Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο stonisi.gr, οι δυνάμεις των ΜΑΤ φαίνεται να κάνουν χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων και κρότου λάμψης σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Δημοσίευμα αναφέρει πως με δυσκολία επέτρεψαν να περάσει το ασθενοφόρο στην περιοχή Καράβα για να παραλάβει τραυματία προκειμένου να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, σήμερα, στις συγκρούσεις στην περιοχή Διαβολόρεμα και στις επιταγμένες εκτάσεις, Καβακλή και Καράβα, έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί και δέκα πολίτες. 

Φωτιά σε δασική έκταση λόγω κρότου λάμψης

https://www.facebook.com/stonisi.gr/videos/639716546831562/

Στην περιοχή της Καράβας έχει ξεσπάσει φωτιά πριν λίγο σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ. Τρείς είναι οι εστίες της φωτιάς με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη εστία.

Καταγγελία του Αντιδήμαρχου Δυτικής Λέσβου

Στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με τους αξιωματικούς που διευθύνουν τις επιχειρήσεις στο σημείο Διαβολορεμα, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Κώστας Πάππος κατήγγειλε επώνυμα τον προπηλακισμό του από άντρα των ΜΑΤ.

Με την ένταση στο κόκκινο στην περιοχή, με συνεχείς ρίψεις χημικών και βομβών κρότου λάμψης, ο Αντιδήμαρχος έκανε έκκληση για συνεννόηση με τους ιθύνοντες. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπηθεί από αστυνομικό που ήθελε φανερά να του αποσπάσει και να καταστρέψει το κινητό που είχε ανα χείρας Στο μεταξύ είναι δεκάδες τα περαστικά με αναπνευστικά προβλήματα στο κέντρο υγείας Καλλονής.

ΠΗΓΗ: stonisi.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα