Top

Λέσβος: Υδροστρόβιλος «χτύπησε» το νησί – Σοβαρά προβλήματα

Έπεσαν δένδρα, παρασύρθηκαν στέγες σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ καταπλακώθηκε και άγνωστος αριθμός αυτοκινήτων.

Parallaxi
λέσβος-υδροστρόβιλος-χτύπησε-το-νη-762780
Parallaxi
Εικόνα stonisi.gr

Σαν από θαύμα δεν υπήρξαν σήμερα το πρωί θύματα στη Λέσβο, που χτυπήθηκε άσχημα από υδροστρόβιλο.

Επί δυο σχεδόν ώρες, από τις 6 το πρωί και μέχρι τις 8 θυελλώδεις άνεμοι και βροχή σάρωσαν το νησί, προκαλώντας απ’ άκρη σε άκρη σοβαρά προβλήματα.

Έπεσαν πολλές δεκάδες δένδρα, παρασύρθηκαν στέγες σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ καταπλακώθηκε και άγνωστος ακόμα αριθμός αυτοκινήτων.

Από τους ανέμους της κωμόπολης της Καλλονής ξεριζώθηκε ο υπεραιωνόβιος πλάτανος μέσα στην αυλή του προσκυνήματος του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας της δυτικής Λέσβου Ανδρέα Αξή, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παραλιακοί οικισμοί και κυρίως η Σκάλα Καλλονής, η Σκάλα Πολιχνίτου, η Πέτρα, η Άναξος, ο Μόλυβος και αλλού, όπου είχαν ανοίξει παραθαλάσσια καταστήματα κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε αυτά υπήρξαν πολύ μεγάλες ζημιές στις υπαίθριες εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό τους.

https://www.facebook.com/282059189113208/videos/374900663944823

Λίγο καλύτερη η κατάσταση στο Δήμο Μυτιλήνης. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Φραντζέσκος αναφέρεται σε πολλές πτώσεις δένδρων και σε άλλες ζημιές.

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστη το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα σχολεία της δυτικής Λέσβου σήμερα παρέμειναν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου.

Έγινε γνωστό επίσης, ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου υπέβαλλε αίτημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εικόνα stonisi.gr

Πληροφορίες: ΑΠΕ, stonisi.gr

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα