Top

Λιγνάδης: Είμαι αθώος – Κατασκευασμένες οι κατηγορίες

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι ανακρίτριας – Λιγνάδη.

Parallaxi
λιγνάδης-είμαι-αθώος-κατασκευασμέν-725818
Parallaxi

λιγναδης

Τον «καυτό» διάλογο της ανακρίτριας και του Δημήτρη Λιγνάδη μετέδωσε το Mega και αποκάλυψε όσα ειπώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

«Είμαι αθώος»

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και ήταν αποκαλυπτική.

Ανακριτής: «Στους κατωτέρω αναφερομένους τόπους και χρόνους, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσες το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, καθώς με σωματική βία, κατά περισσοτέρων του ενός παθόντων, που άγει στη θεμελίωση συρροής περισσοτέρων αδικημάτων, ήτοι τόσων, όσοι είναι και οι παθόντες, εξανάγκασες αυτούς σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης».

Λιγνάδης: «Αρνούμαι κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες. Δεν είχα καμία σχέση με τον Ε.Α, απλώς γνωρίζω ποιος είναι».

Ανακριτής: «Θα είχε κάποιο λόγο να προβεί σε κάποια κατηγορία τόσα χρόνια μετά;»

Λιγνάδης: «Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο. Θα μπορούσα να εικάσω ότι επειδή εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχει προεξοφληθεί μια προαναγγελθείσα καταιγίδα φημών και καταγγελιών σε βάρος μου.

«Κατασκευασμένες οι κατηγορίες»

Λιγνάδης: «Κατά τη γνώμη μου, στην οποία επιμένω, όλα αυτά είναι κατασκευασμένα καταρχάς στο «εργαστήριο» του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου από τη στιγμή που ανέλαβα Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον Σεπτέμβριο του 2019, βρίσκονταν σε ιδεολογική αντίθεση με το πρόσωπό μου. Καταρχάς και για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις».

Ανακριτής: «Αυτοί οι λόγοι θεωρείτε ότι συνετέλεσαν στην κατασκευή καταγγελιών εναντίον σας;»

Λιγνάδης: «Αυτοί οι λόγοι και θα μπορούσα να προσθέσω, πάντα εικάζοντας, τη ζηλοφθονία για την ανάληψη αυτού του ύψιστου αξιώματος για τον πολιτισμό, καθώς και ότι ο τρόπος Διοίκησης που άσκησα εγώ μέχρι να παραιτηθώ, για λόγους οικονομικού και εργασιακού εξορθολογισμού, ξεβόλεψε πολλούς».

Ανακριτής: «Λέτε λοιπόν ότι το ανοικτό κάλεσμα για καταγγελίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων εκ μέρους σας, έγινε για να σας καθαιρέσουν από τη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντού;»

Λιγνάδης: «Επειδή δεν έγινε καμία καταγγελία, τα κατασκεύασαν οι ίδιοι οι Δικηγόροι».

«Εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους»

Ανακριτής: «Είχατε ποτέ σεξουαλική σχέση με τον Σ.Α;»

Λιγνάδης: «Ποτέ».

Ανακριτής: «Είχατε ποτέ ερωτικές περιπτύξεις με τον Σ.Α;»

Λιγνάδης: Ποτέ, είχαμε όμως φιλική οικειότητα. Εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους ηθοποιούς. Δεν κάνω παρέα μόνο με ανθρώπους του σιναφιού μου, μπορώ να κάνω παρέα και με ανθρώπους που γνώρισα οε ένα παγκάκι, όπως και με μια τρελή που έχω γνωρίσει στο Σύνταγμα, πράγμα που έχει συμβεί».

«Είμαι αμφιφυλόφιλος»

Ανακριτής: Εσείς την σεξουαλική σας ταυτότητα, πως την προσδιορίζετε;»

Λιγνάδης: «Είμαι ένας αμφιφυλόφιλος, που στη ζωή μου μέχρι τώρα, είχα πολλές σχέσεις και με το ένα και με το άλλο φύλο. Χωρίς να αποκλείω ότι είχα μέχρι τώρα και εφήμερες επαφές. Αυτές όμως δεν ήταν ποτέ με ανηλίκους. Είχα επαφές και με αλλοδαπούς και με αλλοδαπές και με αμοιβή και χωρίς αμοιβή».

Ανακριτής: «Δεν σας προξενεί εντύπωση ότι ο Σ.Α περιγράφει τη σεξουαλική σας αυτή πράξη με τη χρήση βίος, εξαιρετικά αναλυτικά;»

Λιγνάδης: «Δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί οι περιγραφές τις οποίες διάβασα, είναι τραγελαφικές, γκροτέσκ και σε κάθε άλλη περίπτωση θα μου προκαλούσαν θυμηδία».

Ανακριτής: «Όλοι αυτοί οι καταγγέλλοντες στη δικογραφία που αναφέρουν περιστατικά γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους, εμπεριέχοντες βία και μη, λένε ψέματα;»

Λιγνάδης: «Είναι μια διαδοχική ανάφλεξη, διότι γίνεται «open call» που το τρέχει το Σωματείο Ηθοποιών. Παίρνοντας την σκυτάλη από τον Βασιλη Κ. λένε όλοι τα ίδια πράγματα, γιατί ο σκοπός τους ήταν να φύγω από αυτή τη θέση. Μετά αυτό χρησιμοποιήθηκε και πολιτικά. Στην αρχή είπαν «τελειώστε τον Λιγνάδη», αυτή είναι η άποψή μου και μετά και τον αδερφό μου».

Δεν έπεσε την ανακρίτρια

«Εμμονή, επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και σταθερή εγκληματική ροπή του κατηγορουμένου στην τέλεση συναφών αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας» έκριναν ανακρίτρια και εισαγγελέας ότι προκύπτει για τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο ομόφωνα έκριναν προφυλακιστέο.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, όπως προκύπτει από το σκεπτικό του εντάλματος προσωρινής κράτησής του, είδαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Η φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αδικημάτων αυτών σε συνδυασμό με τους χρόνους τέλεσής τους, που απέχουν μεταξύ τους 5 χρόνια, αλλά και ο τρόπος που τελέσθηκαν, καταδεικνύει «εμμονή, επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και σταθερή εγκληματική ροπή του κατηγορουμένου στην τέλεση συναφών αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας», φέρεται να αναφέρει το ένταλμα.

«Όχι» στο βραχιολάκι»

Στον κατηγορούμενο σκηνοθέτη οι Αρχές «αρνήθηκαν» και τον κατ’ οίκον περιορισμό του με βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης, καθώς βάσει των στοιχείων και της αξιολόγησής τους, οδηγήθηκαν στην κρίση ότι «καταδεικνύεται η σαφής εξακολουθητική εγκληματική ροπή του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του κατηγορούμενου, για τον λόγο δε αυτό, κρίνεται ότι δεν καθίσταται επαρκής η επιβολή σε αυτόν, του περιοριστικού όρου του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση».

Πηγή: Mega

Δείτε επίσης:

Επώνυμη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από πασίγνωστο σκηνοθέτη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα