Ελλάδα

Λιγνάδης: Τι απαντά ο Αλέξης Κούγιας για το αίτημα αποφυλάκισης

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

Parallaxi
λιγνάδης-τι-απαντά-ο-αλέξης-κούγιας-γι-726200
Parallaxi

λιγναδης

Διαψεύδει ο Αλέξης Κούγιας ότι είχε καταθέσει προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης του Δημήτρη Λιγνάδη αμέσως μετά την απόφαση να κριθεί προφυλακιστέος.

Η είδηση αυτή είναι αναληθής και κακώς συσχετίστηκε με την είδηση ότι ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη θα καταθέσει προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κρατήσεως που τον αφορά και βάσει του οποίου κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως.

Αναφέρθηκε αναληθώς ότι στην ίδια διαδικαστική πράξη είχε προβεί και ο κ. Αλέξιος Κούγιας υπέρ του Δημητρίου Λιγνάδη και περί του ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την είχε απορρίψει. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική: 

Ουδέποτε ο κ. Κούγιας κατέθεσε υπέρ του κ. Λιγνάδη προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών κατά του εντάλματος προσωρινής κρατήσεως, βάσει του οποίου κρατείται, γιατί είναι πάγια τακτική του γραφείου μας να μην προσφεύγουμε κατά των ενταλμάτων προσωρινής κρατήσεως των Ανακριτών, διότι σχεδόν ποτέ δεν γίνονται δεκτές οι προσφυγές αυτές και το μόνο, το οποίο επιτυγχάνεται, δυστυχώς, είναι η καθυστέρηση των ανακρίσεων και η επιβάρυνση των κατηγορουμένων με ένα βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την κρίση μιας ή ενός Ανακριτού.

Ο κ. Κούγιας σεβάστηκε την κρίση Ανακρίτριας και Εισαγγελέως και αναμέναμε την ολοκλήρωση της ανακρίσεως, μελετώνταςτο ενδεχόμενο μετά το πέρας των διακοπών των Δικαστών να καταθέσουμε αίτηση αντικαταστάσεως προσωρινής κρατήσεως ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με ολοκληρωμένη τη δικογραφία και όχι προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κρατήσεως,ως αναληθώς διεδόθη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα