Ελλάδα

Λήμνος: Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία – Νερά και λάσπες «έπνιξαν» σπίτια

Η Λήμνος βρέθηκε στο «μάτι» της νέας κακοκαιρίας. Μεγάλες ζημιές και στην Ηλεία.

Parallaxi
λήμνος-μεγάλες-ζημιές-από-την-κακοκαι-849393
Parallaxi

Η Λήμνος επλήγη από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες καταστροφές. Ισχυρές βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες από θυελλώδεις ανέμους, έπληξαν το βράδυ του Σαββάτου προς τα ξημερώματα Κυριακής περιοχές του νησιού.

Πνίγηκαν ζώα, καταστράφηκαν μελίσσια και δρόμοι

Η έντονη καταιγίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκάλεσε καταστροφές σε οικισμούς. Πιο συγκεκριμένα σπίτια βρέθηκαν μέσα στα λασπόνερα, μελίσσια καταστράφηκαν, οικόσιτα ζώα πνίγηκαν μέσα στις λάσπες αλλά και δρόμοι υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με το limnosreport.gr, χείμαρρος πέρασε στην κυριολεξία μέσα από σπίτι στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη στον Κάσπακα, αφήνοντας παντού λάσπες, με το νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας να φτάνει μέχρι και τους 80 πόντους.

Κακοκαιρία στην Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος και ισχυρές καταιγίδες μέσα στη νύχτα – Χωριά τριών δήμων χωρίς ρεύμα

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους του νομού Ηλείας μετά το δεύτερο ισχυρό «κύμα» κακοκαιρίας που έπληξε αρκετές περιοχές. Το πρωί της Κυριακής βρήκε αντιμέτωπους τους κατοίκους με καταστροφές, με τους ίδιους να προσπαθούν να καθαρίσουν τη λάσπη που έχει καλύψει τα πάντα. Ισχυρό μπουρίνι που ορισμένοι κάτοικοι αναφέρουν ως ανεμοστρόβιλο, έπληξε το βράδυ του Σαββάτου τη νότια Ηλεία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα.

kakokairia-ilia-kataigida-kairossimera Σύμφωνα με αναφορές, πτώσεις δέντρων και ζημιές κυρίως στο δίκτυο της ΔΕΗ, σημειώθηκαν στον Κακόβατο, στο Παλαιοχώρι, τη Μάκιστο και την Αρτέμιδα του Δ. Ζαχάρως, στο Κ. Σαμικό και στη Φρίξα του Δ. Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και στην περιοχή του Πελοπίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Από τους ισχυρούς ανέμους πτώση δέντρου σημειώθηκε και στον Πύργο, σε πάροδο της οδού Πατρών, αλλά και στο Επιτάλιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ilialive.gr, χωρίς ρεύμα έμεινε και ένα μεγάλο τμήμα του Δ. Ζαχάρως, του Δ. Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και του Δ. Αρχ. Ολυμπίας.

kakokairiailia

Πνίγηκε ξανά ο Ηλειακός Κάμπος

Απεγκλωβισμοί πολιτών, δρόμοι ποτάμια και πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Αντιμέτωπος για δεύτερη φορά, μετά την κακοκαιρία «Μπάλλος», ήρθε χθες ο νομός Ηλείας, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος του νομού. Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι περιοχές του Ηλειακού Κάμπου, όπως το Βαρθολομιό, το Καρδιακαύτι, η Γαστούνη, το Κουρτέσι, η Βάρδα, τα Λεχαινά, η Μέλισσα και η Αρετή.

kakokairiatora-ilia

Πλημμύρισαν σπίτια στο Βαρθολομιό – Απεγκλωβισμός μαθητών από σχολείο

Στο Βαρθολομιό πλημμύρισε ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης με αποτέλεσμα οι μαγαζάτορες να βγάζουν με τους κουβάδες και τις σκούπες τα νερά από τις επιχειρήσεις τους, ενώ στο 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των μαθητών, αφού οι δρόμοι γύρω από το σχολικό συγκρότημα είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση των μαθητών.

«Έσπασε» ο ποταμός Βέργας

kairos-patris

Σε δύο σημεία «έσπασε» η ποταμός Βέργας του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, στις περιοχές Βάρδα και Μανωλάδα, εξαιτίας των συσσωρευμένων υδάτων, παρά το γεγονός ότι η βροχή σταμάτησε χθες το μεσημέρι, ενώ για πολλές ώρες επιχειρούσαν οχήματα του δήμου προσπαθώντας να ενισχύσουν τα αναχώματα, αφού κινδύνευσαν παραποτάμιοι οικισμοί.

Με πληροφορίες από limnosreport.gr/ ilialive.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα