Ελλάδα

Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

Δείτε live

Parallaxi
live-η-ομιλία-του-κυριάκου-μητσοτάκη-στον-909077
Parallaxi

Στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ μιλά ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προϊδεάζοντας για μια ομιλία με ηχηρά μυνήματα προς πολλές κατευθύνσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σηκώνει το γάντι» και απαντά από το ίδιο βήμα αυτό της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν που εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τη εκτός από ιμπεριαλιστή και δολοφόνο προσφύγων.

Ήδη στις διμερείς επαφές του και στις συνεντεύξεις του σε ξένα μέσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα απέναντι στον Ερντογάν αποδεικνύοντας με στοιχεία τους παραλογισμούς και τις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας, ξεκαθαρίζοντας τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας.

Ανεκμετάλλευτη δεν αφήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε τη δυσαράσκεια του ΝΑΤΟ και της Δύσης με τις τελευταίες επιλογές του Ερντογάν και την προσκόλλησή του στον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Έλληνα πρωθυπουργο να καθιστά σαφές περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ταύτιση της ελληνικής θέσης με τη νατοϊκή απάναντι στη Ρωσία.

H oμιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αναμένεται να ξεκινήσει στις 22:00.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα