Ελλάδα

Lockdown: Παράταση έως τα μέσα Μαρτίου και χρήση διπλής μάσκας προτείνουν ειδικοί

Διαφωνία με το τρίωρο sms για το λιανεμπόριο.

Parallaxi
lockdown-παράταση-έως-τα-μέσα-μαρτίου-και-χρή-591645
Parallaxi

Υπέρ της παράτασης του lockdown τουλάχιστον έως τα μέσα Μαρτίου τάχθηκε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης στηριζόμενος την άποψη του στην εικόνα που υπάρχουν από τα λύματα.

Ναι μεν τις τελευταίες τρεις ημέρες παρατηρείται μια μικρή ύφεση στα λύματα αλλά το ιικό φορτίο του κορονοϊού δεν μειώνεται, οπότε θα χρειαστεί παράταση των μέτρων μέχρι 15 Μαρτίου σίγουρα.

«Πρέπει να πέσουν δείκτες όπως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και η ύφεση στις ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τάχθηκε υπέρ της χρήσης διπλής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Είπε ακόμα ότι διαφωνεί ριζικά με το τρίωρο μήνυμα για ψώνια αφού θα αυξηθεί η κινητικότητα. Τίποτα δεν διασφαλίζει πως οι πολίτες δεν θα στείλουν την ίδια ώρα μήνυμα και να μαζευτούν για παράδειγμα όλοι στις 11 το πρωί στην Ερμού.

Τόνισε ότι θα είναι καλύτερα το λιανεμπόριο να ανοίξει με ραντεβού, με το λεγόμενο click in shop και με αυστηρά μέτρα σχετικά με τον αριθμό των καταναλωτών ανά κατάστημα.

«Να μην τρομάζουμε αλλά να προσέχουμε. Είχαμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων αλλά και πολλά τεστ. Δείχνει δυο πράγματα, ότι το lockdown έτσι όπως το εφαρμόζουμε δεν έχει την αποτελεσματικότητα που θέλουμε. Η λέξη lockdown από μόνη της δεν λέει πολλά πράγματα. Η μετάδοση του ιού γίνεται εξαιτίας της απρόσεκτης ανθρώπινης επαφής. Δεν είναι τα πάντα κλειστά και ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται σε επαφή», είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να μην μεταδίδεται ο ιός. 100% γίνονται επαφές και πρέπει να ψάξουμε που γίνονται και να τις περιορίσουμε. Το θετικό είναι ότι δεν έχουμε πολλούς νεκρούς. Το Νοέμβριο είχαμε με 3.000 κρούσματα 120 νεκρούς. Σε αυτό έχει συμβάλλει και το γεγονός όπως τόνισε ότι έχουν εμβολιαστεί και πολλοί από τις ευπαθείς ομάδες».

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα