Διεθνή

Λονδίνο: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Bookworks»

Εμπνευσμένη από τον κόσμο των βιβλίων και της εκδοτικής δραστηριότητας

Parallaxi
λονδίνο-άνοιξε-τις-πύλες-της-η-έκθεση-929450
Parallaxi

Έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης τα οποία οι δημιουργοί τους εμπνεύστηκαν από τον κόσμο των βιβλίων και της εκδοτικής δραστηριότητας φιλοξενεί η λονδρέζικη γκαλερί James Freeman Gallery.

Στην «Bookworks» παρουσιάζονται έργα επτά σύγχρονων καλλιτεχνών, των El Gato Chimney, Guy Laramée, Guillermo Martin Bermejo, Claire Partington, Cheri Smith, Russell Webb και Aron Wiesenfeld.

Από τότε που εμφανίστηκαν, τα βιβλία γοητεύουν. Στο διάβα των αιώνων, τεχνολογικές αλλαγές είχαν συνέπειες στον τρόπο που απολαμβάνουμε την ανάγνωση: από την εφεύρεση της τυπογραφίας τον 15ο αιώνα μέχρι το πρώτο λεξικό 1532 και μέχρι τον ερχομό των φτηνών χαρτόδετων βιβλίων τσέπης στις αρχές του 20ού αιώνα.

Αλλά ακόμη και στην εποχή μας, την εποχή των αναγνωστών ηλεκτρονικών εκδόσεων, των e-readers, το τρισδιάστατο τυπωμένο βιβλίο δεν εννοεί να απωλέσει τα θέλγητρά του. Στην έκθεση «Bookworks», ο κόσμος της ανάγνωσης είναι σημείο εκκίνησης για τους επτά καλλιτέχνες να εξερευνήσουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων και υλικών, αναδεικνύοντας τη μακροχρόνια σαγήνη των τυπωμένων και δεμένων σελίδων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα