Ελλάδα

Λουκέτα και απολύσεις στα σουβλατζίδικα

Για μια τετραμελή οικογένεια, χρειάζονται πλέον τουλάχιστον 25 ευρώ μόνο για σάντουιτς και αναψυκτικά.

Parallaxi
λουκέτα-και-απολύσεις-στα-σουβλατζίδ-592603
Parallaxi

Το δημοφιλές φαγητό των φοιτητών, των ξενύχτηδων, των εξαντλημένων από τη δουλειά που θέλουν κάτι γρήγορο να φάνε και να πέσουν να κοιμηθούν βάζει στο μάτι… η ακρίβεια.

Το σουβλάκι μετατρέπεται σιγά – σιγά σε είδος πολυτελείας, τη στιγμή μάλιστα που έχει και Μουντιάλ και οι παρέες μαζεύονται στα σπίτια για να δουν το παιχνίδι. Η παραγγελία όμως στο σουβλατζίδικο -αν γίνει- είναι πια μικρή και «μετρημένη».

Οι τιμές των πρώτων υλών που έχουν εκτοξευτεί αδειάζουν σιγά – σιγά το «ένα με από όλα» και δεν είναι λίγα τα σουβλατζίδικα που αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις θέσεις εργασίας και την τοπική οικονομία.

«Κάθε μέρα συνάδελφοι κλείνουν, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κινδυνεύουμε να κλείσουμε και εμείς, δεν ξέρω αν θα αντέξουμε, διώχνουμε προσωπικό και μένουν άνθρωποι που τους είχα 20 χρόνια χωρίς δουλειά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές αλλά είναι αδύνατον διότι βλέπεται κάθε μέρα τι γίνεται», ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο επιχειρηματίας Κώστας Ζηγούρης.

Όπως λένε οι καταναλωτές, για μια τετραμελή οικογένεια, χρειάζονται πλέον τουλάχιστον 25 ευρώ μόνο για σάντουιτς και αναψυκτικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο ακριβό τυλιχτό σουβλάκι (σάντουιτς) το συναντά κανείς στην Κρήτη με τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 4,30 ευρώ, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3,54€, ενώ στην Αθήνα το σουβλάκι κυμαίνεται στα 3,30 ευρώ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα