Ελλάδα

Λύρας: Πώς έσωσα τον Τατσόπουλο – Η καρδιά του δεν έσπρωχνε αίμα

Η αφήγηση του γιατρού για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής.

Parallaxi
λύρας-πώς-έσωσα-τον-τατσόπουλο-η-καρ-495841
Parallaxi

Ο Γιάννης Λύρας, πλαστικός χειρουργός, που έτυχε να βρίσκεται στο στούντιο του ALPHA όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος έπαθε το λιποθυμικό επεισόδιο, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για εκείνες τις στιγμές.

«Αυτή είναι μια κατάσταση αιφνίδια, σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο ή ένα αυτοκίνητο που τρέχει με 200 χλμ. να πέφτει πάνω σε έναν τοίχο. Έτυχε να είμαι μπροστά, να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω πριν έρθει το ασθενοφόρο. Έγινε γρήγορα η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας. Ο κ. Τατσόπουλος είχε μια καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα. Ήταν μια αιμοδυναμική αναστάτωση του οργανισμού του», περιέγραψε ο κ. Λύρας.

«Με βάση τη διάγνωση και με βάση την πιθανότητα του αγγειακού προβλήματος, έκανα μια σταθεροποίηση και ανάνηψη του ασθενή. Ήταν πάνω από δέκα λεπτά αναίσθητος, ήταν παρόντες όλοι στο στούντιο. Ο κ. Τατσόπουλος σταθεροποιήθηκε και διακομίστηκε σταθερός στο νοσοκομείο. Ήταν πάρα πολύ τυχερός, είχε μια καρδιά που επρόκειτο να σταματήσει σύντομα», τόνισε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι κανονικά δεν θα βρισκόταν χθες στο στούντιο καθώς επρόκειτο να εμφανιστεί στην εκπομπή τη Δευτέρα αλλά λόγω των εξελίξεων στη Μόρια, η παρουσία του μετατέθηκε.

ΔΕΙΤΕ: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Πέτρο Τατσόπουλο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα