Διεθνή

M. Bρετανία: «Κουλτούρα βιασμού» σε πολλά σχολεία

Στο επίκεντρο εθνικής έρευνας σχολεία μετά από καταγγελίες.

Parallaxi
m-bρετανία-κουλτούρα-βιασμού-σε-πολλ-740648
Parallaxi

school

Εθνική έρευνα βάζει στο στόχαστρο μια σειρά από σχολεία στη Μεγάλη Βρετανία έπειτα από καταγγελίες για «κακοποιητικές συμπεριφορές» και «κουλτούρα βιασμού».

Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ, καθώς και πάνω από 6.000 καταγγελίες μαθητών και φοιτητών (στον ιστότοπο «Everyone’s Invited») η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει να διερευνά τις συγκεκριμένες υποθέσεις και συγκαλύψεις εκπαιδευτικών.

Οι υποθέσεις σχετίζονται με περιπτώσεις μισογυνισμού, παρενοχλήσεων και βιασμών μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών σε πάρτι.

Όπως μεταδίδει, μάλιστα, η Deutsche Welle έχει συσταθεί μια ομάδα από αξιωματούχους του Υπουργείου Εσωτερικών, Παιδείας και υψηλόβαθμους της αστυνομίας για τις σχετικές έρευνες.

Σύμφωνα με την Scotland Yard, τα σχολεία είναι πάνω από 100, ενώ στην ίδια λίστα βρίσκονται τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σημειώνεται ότι, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει δεχτεί έντονες πιέσεις προκειμένου να ρίξει φως στο θέμα της ασφάλειας των γυναικών στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και τον περιορισμό του φαινομένου των «κακοποιητικών συμπεριφορών».

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένονται επιθεωρήσεις ακόμα και σε “ελίτ” σχολεία.

Me πληροφορίες από Deutsche Welle

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα