Ελλάδα

Μάχη με τις φλόγες σε Δερβένι Κορινθίας και Μενδενίτσα Φθιώτιδας

Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα και οι ισχυροί άνεμοι

Parallaxi
μάχη-με-τις-φλόγες-σε-δερβένι-κορινθία-989299
Parallaxi

Σε δύο πύρινα μέτωπα δίνουν μάχη από τα ξημερώματα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς φωτιές έχουν ξεσπάσει σε Μενδενίτσα Φθιώτιδας και Δερβένι Κορινθίας.

Στη Φθιώτιδα, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες, ώστε να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Μενδενίτσα.

Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική περιοχή, πέρασε πολύ κοντά από το χωριό Καραβίδια και κατευθύνθηκε σε πευκοδάσος στην περιοχή της Μενδενίτσας, όπου βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους, πήρε μεγάλες διαστάσεις. Τα ξημερώματα οι άνεμοι κόπασαν και έτσι η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στο σημείο παραμένουν 50 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη, τα οποία αναμένεται να επιχειρήσουν ξανά σήμερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ και στη Λιβαδειά Βοιωτίας, η οποία οριοθετήθηκε λίγο αργότερα. Στο σημείο επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου και 11 οχήματα.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα