Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Περιμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας σε έναν μήνα

Τι είπε σχετικά με την μετάλλαξη Mu.

Parallaxi
μαγιορκίνης-περιμένουμε-αύξηση-της-μ-685766
Parallaxi

Αύξηση της μεταδοτικότητας σε έναν μήνα από τώρα αναμένουν οι ειδικοί, όπως τόνισε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Τόνισε ότι διανύουμε μια μεταβατική περίοδο με αρκετούς πολίτες να επιστρέφουν από τις διακοπές τους και απηύθυνε έκκληση σε όσους ακόμα διστάζουν να κλείσουν ραντεβού να εμβολιαστούν.

Η επιδημία, σύμφωνα με τον καθηγητή, δείχνει σαφή στοιχεία σταθεροποίησης και τάσεις συρρίκνωσης «που ελπίζουμε να αποτυπωθούν σύντομα στο σύστημα υγείας».

Ειδικότερα τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων έδειξε μια μικρή αλλά σημαντική μείωση της τάξης του 9% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σημάδια σταθεροποίησης παρατηρούνται και στον αριθμό των νεκρών, με περίπου 2% λιγότερους θανάτους από την προηγούμενη εβδομάδα. Η πίεση στο σύστημα Υγείας, δείχνει σημάδια επιβράδυνσης και πιθανής σταθεροποίησης. Στις ΜΕΘ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 8%, ποσοστό μικρότερο από της περασμένης εβδομάδας ενώ οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία κυμαίνονται μεταξύ 200 και 300 ασθενών, με το ισοζύγιο να συγκλίνει στη μονάδα.

Παρακολουθούμε τη μετάλλαξη «Mu»

Σχετικά με τη μετάλλαξη «Mu» ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι εμφανίστηκε στη Νότια Αμερική, έχει πολλές μεταλλάξεις που κάποιες τις μοιράζεται με τα στελέχη «Α» και «Β» και μεταλλάξεις που φαίνεται ότι διαφεύγουν της ανοσολογικής αποτελεσματικότητας, δηλαδή μειώνουν αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

«Την παρακολουθούμε. Γενικά άπαξ και μια μετάλλαξη αποκτήσει δυναμική δεν υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούν να σταματήσουν την μετάδοσή της. Μπορούμε να την επιβραδύνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα τη μετάλλαξη Δέλτα.

Με πληροφορίες από skai.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για τους διασωληνωμένους – Σταθερά υψηλά τα κρούσματα – 33 θάνατοι

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα