Ελλάδα

Μακρή: Καμία σκέψη να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία

«Το σχολείο ακολουθεί την πανδημία, δεν την οδηγεί»

Parallaxi
μακρή-καμία-σκέψη-να-κλείσουν-νωρίτερ-716391
Parallaxi

«Δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι θέμα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία, το λέω με απόλυτη ειλικρίνια», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Όπως εξήγησε η υφυπουργός επικαλόυμενη τις οδηγίες των ειδικών, δεν συντρέχουν λόγοι να κλείσουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο τα σχολεία, καθώς δεν υπάρχουν ανησυχητικά δείγματα.«Το σχολείο ακολουθεί την πανδημία, δεν την οδηγεί», συμπλήρωσε η ίδια.

Ανέφερε δε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει τροποποίηση ούτε στο άνοιγμα των σχολείων, ενώ δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στο υπάρχον πρωτόκολλο λειτουργείας.

Για το αν πρέπει να πραγματοποιούνται κανονικά η όχι οι σχολικές εκδρομές, διευκρίνισε ότι αυτό το αποφασίζουν οι σχολικές μονάδες. «Το Υπουργείο έχει μετατρέψει σε πολιτικές αποφάσεις τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίες αφορούν την μετακίνηση μαθητών αλλά και του ενήλικου πληθυσμού. Οι οδηγίες αυτές όταν εφαρμόζονται και τηρούνται τα μέτρα, δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος», τόνισε η Υφυπουργός

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα