Η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου: Με βίαζε από τα 11 ο πατέρας μου
«Με σωσίβιο τον αθλητισμό κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα»
Την αποκάλυψη ότι έχει πέσει θύμα βιασμού από τον ίδιο της τον πατέρα από την ηλικία των 11-12 ετών έκανε η Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου, συγκλονίζοντας με την κατάθεση ψυχής της.
Στο βιβλίο της με τίτλο «Μην τα παρατάς», σύμφωνα με το Mega, περιγράφει τον πατέρα της: «Γεννήθηκα στην Πάτρα ο πατέρας μου ήταν ψαράς, δούλευε σκληρά αλλά ήταν πάμπτωχος. Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Δεν ήταν ψηλός, μάλλον μετρίου αναστήματος. Είχε σκούρα επιδερμίδα και το καλοκαίρι μαύριζε περισσότερο λόγω δουλειάς. Είχε μαύρα μαλλιά και μούσια που τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό. Έπινε και, όταν μεθούσε, γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίαζε».
«Με σωσίβιο τον αθλητισμό κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα»
Το τρέξιμο, ωστόσο, ήταν αυτό που την βοήθησε να ξεφύγει από το προσωπικό μαρτύριο. «Με σωσίβιο τον αθλητισμό τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου» αναφέρει η αθλήτρια περιγράφοντας τα όσα έζησε τη στιγμή που η ιστορία της είναι διαφορετική από εκείνη της Σοφίας Μπεκατώρου.
«Έτσι μου δόθηκε τελικά η ζωή. Όχι μόνο να διανύω τα 42.195 μέτρα, όχι μόνο να τερματίζω τον καρκίνο του μαστού που πέρασα, αλλά κυρίως όμως να καταφέρνω να βγαίνω νικήτρια από την μεγαλύτερη μάχη που έδωσα. Με την κακοποίηση», δηλώνει η Μαρία Πολύζου.
«Μου άρεσε να δραπετεύω στον δικό μου κόσμο. Την ομορφιά που χρειαζόμουν την έφτιαχνα μέσα μου. Υποσυνείδητα ίσως, από πολύ μικρή προσπαθούσα να μην είμαι εντελώς εκεί όπου βρισκόταν το σώμα μου, αλλά να περιπλανιέμαι όπου με οδηγούσε το μυαλό και η ψυχή μου», γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο της.
Ποια είναι η Μαρία Πολύζου
Το 1996 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο σε Ολυμπιακούς αγώνες στην Ατλάντα, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο με την την ελληνική σημαία στα χέρια της.
Το 2010 ήταν η πρώτη γυναίκα από την αρχαιότητα που αναβίωσε το Φειδιππίδειο άθλο. Έτρεξε την διαδρομή 524 χιλιομέτρων (Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα Τύμβος Μαραθώνα) στην επέτειο των 2,5 χιλιάδων χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.
Το 2019 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και τον νίκησε. Η μαραθωνοδρόμος μέσα από το βιβλίο της επιδιώκει να στείλει μήνυμα σε όλα τα παιδιά που φοβούνται να μιλήσουν όταν βιώνουν την κακοποίηση.
ΠΗΓΗ: newsbeast
Δείτε επίσης:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ