Ελλάδα

Μαρτυρίες για το πώς ξέσπασε η φωτιά στην Εύβοια

Τι δηλώνουν οι κάτοικοι

Parallaxi
μαρτυρίες-για-το-πώς-ξέσπασε-η-φωτιά-στ-906693
Parallaxi

Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στον Κρεμαστό Ευβοίας, μετά από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η πυροσβεστική κατάφερε να ελέγξει όλα τα μέτωπα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους στο χωριό Γάια η φωτιά ξεκίνησε από σημείο με κολώνα φωτισμού. Οι πρώτοι αυτόπτες μάρτυρες που έσπευσαν εκεί, αντίκρισαν τις φλόγες να ξεπηδούν γύρω από την κολώνα της ΔΕΗ, όπως μεταδίδει ο Γιώργος Κρατημένος για το OPEN.

«Η ΔΕΗ που ήρθε χθες δυο φορές, είπε ότι “δεν είναι δικό μας το πρόβλημα”» δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

Άλλος, περιγράφοντας τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πετάχτηκε σε δευτερόλεπτα. Ήταν κάτι πιτσιρίκια εκεί, μέχρι να ανέβουν στο χωριό να φωνάξουν, η φωτιά είχε φτάσει απέναντι».

«Δόθηκε μάχη για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα μέτωπα και να μπορέσουμε να φέρουμε τις πυροσβεστικές δυνάμεις κοντά στο μέτωπό της φωτιάς. Αυτή τη μάχη φαίνεται πως την κερδίσαμε προς το παρόν και μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι» είπε νωρίτερα σήμερα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς ενώ ακριβώς την ίδια εκτίμηση έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο οποίος υπογράμμισε πως «μπορέσαμε και κρατήσαμε το μέτωπό της φωτιάς μακριά από τον οικισμό και απομακρύναμε με αυτό τον τρόπο την απειλή».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα