Επικαιρότητα

Mαθητές φωτογραφίζουν τη ζωή τους στην πανδημία

Διαγωνισμός φωτογραφίας για τους μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια με θέμα «Αναμνήσεις από την περίοδο του COVID – 19» - Οι νικητές

Parallaxi
mαθητές-φωτογραφίζουν-τη-ζωή-τους-στην-756000
Parallaxi

Τον Μάρτιο του 2021 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ και του IB Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας για τους μαθητές και μαθήτριες του εκπαιδευτικού οργανισμού με θέμα «Αναμνήσεις από την περίοδο του COVID – 19» (“Memories from the time of CoVid-19-CAPTURE COVID”).

Ο σκοπός του διαγωνισμού ήταν η δημιουργική φωτογραφική αποτύπωση της πανδημίας στη ζωή των παιδιών, που όπως οι περισσότεροι συνομήλικοί τους διχάστηκαν ανάμεσα στον φόβο και την επιθυμία να ζήσουν την εφηβεία τους και τα «sweet 17»  μαζί τους φίλους τους. 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 31 μαθητές και μαθήτριες που υπέβαλλαν 90 φωτογραφίες. Η επιλογή των δέκα καλύτερων φωτογραφιών έγινε από το συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τη φωτογράφο Ιωσηφίνα Σβανιά και την καθηγήτρια Εικαστικών στο Κολλέγιο Ανατόλια Χριστίνα Δουρής.  

Στην πρώτη θέση του Διαγωνισμού αναδείχθηκε η Φωτεινή Γιέχου Βλάχου με τη φωτογραφία «Global», στη δεύτερη ο Σωτήρης Καραγιάννης με τη φωτογραφία «Isolation» και στην τρίτη θέση η Κυβέλη Πέρρου με τη φωτογραφία «The truth behind the mask». 

Μπορείτε να δείτε όλες τις συμμετοχές στο παρακάτω βίντεο και τις δέκα φωτογραφίες που διακρίθηκαν εδώ. 

https://youtu.be/ZTQx7pdhW8U

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα